Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Jak? Gdzie? Kiedy? (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=16)
-   -   Karnety 09/10 - Wiosna 2010 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4563)

podszywacz 10.02.2009 16:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez adi23 (Post 671728)
A czy to ważne na jaki dokładnie sektor? Na D przychodzisz dopingować i siadasz gdzie chcesz, nikt Tu nie sprawdza miejsca na bilecie!

Oj, zdziwiłbyś się z tym siadaniem gdzie chcesz. Może na D3, na D4 juz wielokrotnie zdarzało mi się że znalazł się "właściciel" "swojego" miejsca.

Proud 10.02.2009 16:38

mi również...a nie mam charakteru by iść w zaparte...

ja tam zawsze na schodach stoje :D

adi23 10.02.2009 16:51

Sorry przyznaje racje,że rożnie jest z tymi miejscami. Mi jeden jedyny raz zdarzyło mi się jak gościu z biletem szukał swojego miejsca na D3, no ale szybko został wyproszony :)

Zieniu17 10.02.2009 17:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez podszywacz (Post 671736)
Oj, zdziwiłbyś się z tym siadaniem gdzie chcesz. Może na D3, na D4 juz wielokrotnie zdarzało mi się że znalazł się "właściciel" "swojego" miejsca.

Dziwne, bo mi jakoś się to jeszcze nie zdarzyło, a zawsze stoje na D3. A gdyby ktoś podbił, że ma tu miejsce, to bym mu odpowiedział, że tu się nie zajmuje swojego miejsca, bo to sektor dla dopingujących i po problemie:)

Mario Nh 10.02.2009 17:06

Cytat:

Tu się śpiewa, dopinguje, swego miejsca nie pilnuje !
:>

Takie sytuację się zdarzają, niestety nawet na sektorze D3. Kosmici byli, są i będą. Czasem sobie tylko myślę że chyba próbują nam zrobić na złość.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 671743)
a nie mam charakteru by iść w zaparte...

To źle kolego

podszywacz 10.02.2009 17:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zieniu17 (Post 671754)
Dziwne, bo mi jakoś się to jeszcze nie zdarzyło, a zawsze stoje na D3. A gdyby ktoś podbił, że ma tu miejsce, to bym mu odpowiedział, że tu się nie zajmuje swojego miejsca, bo to sektor dla dopingujących i po problemie:)

Dlatego że jesteś na D3. Ja najczęściej jestem na D4 i jest trochę inaczej, tam też zmorą są grupki "towarzystwa wzajemnej adoracji", przychodzi kilka, kilkanaście osób w grupie z hasłem "bo my tu zawsze siedzimy" i cóż... trzeba sobie szukać innego miejsca.

kohprzem'68 10.02.2009 18:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez podszywacz (Post 671756)
Dlatego że jesteś na D3. Ja najczęściej jestem na D4 i jest trochę inaczej, tam też zmorą są grupki "towarzystwa wzajemnej adoracji", przychodzi kilka, kilkanaście osób w grupie z hasłem "bo my tu zawsze siedzimy" i cóż... trzeba sobie szukać innego miejsca.

No wybacz ale jak ludzie chodzą po ponad dwadzieścia lat na Wisłę i jeszcze wykupuja karnety co roku ( D2 ) to nie bedą błagac na kolanach o to by stanąc tam gdzie zazwyczaj mamy miejsce wyrostków którzy w czasie jak zaczelismy chodzic na Reymonta to na gówno mówili papu , jeszcze komuś bedzie się zdawac ze kosmici zrobili desant na stadion , ot taka inna optyka .

Mario Nh 10.02.2009 18:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kohprzem'68 (Post 671791)
No wybacz ale jak ludzie chodzą po ponad dwadzieścia lat na Wisłę i jeszcze wykupuja karnety co roku ( D2 ) to nie bedą błagac na kolanach o to by stanąc tam gdzie zazwyczaj mamy miejsce wyrostków którzy w czasie jak zaczelismy chodzic na Reymonta to na gówno mówili papu , jeszcze komuś bedzie się zdawac ze kosmici zrobili desant na stadion , ot taka inna optyka .

I po co ta napinka ?

Dla każdego jest miejsce na stadionie.
Jednak nie widzę problemu w tym by nawet najbardziej zasłużony kibic stanął 2 rzędy niżej.
Określenie kosmita zastąpię kibicem niedzielnym, o takich kosmitach mowa ;-)

problemy z dupy robicie

palikot 10.02.2009 20:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mario Nh (Post 671800)
I po co ta napinka ?

Dla każdego jest miejsce na stadionie.
Jednak nie widzę problemu w tym by nawet najbardziej zasłużony kibic stanął 2 rzędy niżej.
Określenie kosmita zastąpię kibicem niedzielnym, o takich kosmitach mowa ;-)

problemy z dupy robicie

Jakies wieści o karnetach?:D Był ktos dzisiaj o 16 i widział kolejke? Moze o 11 była?

impreza 10.02.2009 20:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palikot (Post 671848)
Jakies wieści o karnetach?:D Był ktos dzisiaj o 16 i widział kolejke? Moze o 11 była?

byłem dzisiaj okolo 17.30, żadnej kolejki, 1 osoba kupowała obok mnie, ruch minimalny

Filip92TS 10.02.2009 20:56

Jak myślicie ... będą jeszcze karnety na D w wolnej sprzedaży ??

adi23 10.02.2009 21:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Filip92TS (Post 671892)
Jak myślicie ... będą jeszcze karnety na D w wolnej sprzedaży ??

raczej powinny zostać do wolnej sprzedaży

it 10.02.2009 21:39

Ponoć została tylko "końcówka karnetów".
To równie dobrze może znaczyć 300 jak i 3000 :)

pozdi91 10.02.2009 21:41

Witam, mam pytanie; nie jestem w stanie kupić prawdopodobnie karnetu na tą rundę (problemy z kasą - ale nie o tym mowa) i tu moje pytanie, jakie są szanse by nie zostały sprzedane karnety na każde miejsce i co za tym idzie można było kupić przed meczem w trakcie rundy bilety? Czy sprawa jednak przesądzona i jeżeli zostało na tą chwilę około 1000 miejsc na E i 2800 na D to nie ma się co łudzić, że zostaną wolne miejsca? Jeżeli cos źle rozumiem proszę o wytłumaczenie bo sie deczko pogubiłem w tej sutuacji.

Filip92TS 10.02.2009 21:41

No mam nadzieje że 3000 :)
Kurde jak braknie karnetów to bedzie lipaaa ;/

Filip92TS 10.02.2009 21:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pozdi91 (Post 671927)
Witam, mam pytanie; nie jestem w stanie kupić prawdopodobnie karnetu na tą rundę (problemy z kasą - ale nie o tym mowa) i tu moje pytanie, jakie są szanse by nie zostały sprzedane karnety na każde miejsce i co za tym idzie można było kupić przed meczem w trakcie rundy bilety? Czy sprawa jednak przesądzona i jeżeli zostało na tą chwilę około 1000 miejsc na E i 2800 na D to nie ma się co łudzić, że zostaną wolne miejsca? Jeżeli cos źle rozumiem proszę o wytłumaczenie bo sie deczko pogubiłem w tej sutuacji.

Dobrze mówisz. Zostało jeszcze hoho dni sprzedaży. Myśle ze wszystkie miejscówki się sprzedadzą.

pozdi91 10.02.2009 21:49

Czyli grozi wielu kibicom oglądanie meczy z poziomu trybuny A lub B do czasu kiedy jej nie wyburzą...

n_matt 11.02.2009 12:44

Dziś na otwarciu Wiślackiego Świata w kolejce na moje oko około 30 osób po karnety:) Dalej ochoczo się sprzedają:)

darotsok73 11.02.2009 13:53

Trybuny A i B zamykają "PODOBNO" po derbach , więc kilka spotkań z ich udziałem będzie, nie zdziwi mnie jak wszystkie dostępne miejsca zostaną wyprzedane.

diablo885 11.02.2009 14:11

Witam, mam pytanie. Ile trwa wyrobienie karty kibica? Z gory dzieki

Zieniu17 11.02.2009 14:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez diablo885 (Post 672246)
Witam, mam pytanie. Ile trwa wyrobienie karty kibica? Z gory dzieki

Do 14 dni roboczych z tego co wiem. Koszt 15zł

diablo885 11.02.2009 14:48

Dzieki za info, jesli zapisalem sie do SKWK to moge zakupic karnet bez karty kibica czy nie przejdzie?

Oress 11.02.2009 14:58

nie przejdzie, bo karnet masz wbity na KK

DoggTS 11.02.2009 15:09

wydaje mi się ze często są mylone dwie rzeczy:
1. ilość kupionych rzeczywiście karnetów
2. ilość wolnych miejsc pod karnety w okresie rezerwacji dla wznawiających karnety, czyli do 21 lutego.

bo to, że zostało jeszcze np 1000 miejsc do sprzedaży karnetów na D/E oznacza, ze jest tyle wolnych miejsc a reszta to miejsca zarezerwowane przez system dla wznawiających.
Od 23 lutego będzie tak na prawdę widać ile jest wolnych miejsc na D i E. Skończą sie wznowienia i system "odda" zajęte miejsca.

Tak czy inaczej - kupować karnety!!!

Wit.Ek. 11.02.2009 16:43

Czy 5500 karnetów to mogla byc liczba sprzedanych karnetów po zakonczeniu sprzedaży w poniedziałek?
Tak pod warunkiem, ze w ciągu 8 godzin otwarcia Wislackiego Świata sprzedano 5500 karnetów
Czy to możliwe?
Tak o ile w ciągu 8 godzin w każdą godzinę schodziło 687,5 karnetów.
Czy to możliwe?
Tak o ile w ciągu każdej minuty sprzedano 12 karnetów.
Czy to możliwe?
Jeżli przyjmiemy, że karnety przez 8 godzin były sprzedawane równolegle przez 4 osoby to
Tak o ile przez 8 godzin żadna z 4 osób nie przerwała sprzedaży karnetów choćby po to by wyjść na siusiu i w ciągu każdej minuty, nieprzerwanej 8 godzinnej pracy każda osoba sprzedawała po 3 karnety.

Myślę, ze nikt nie ma wątpliwości teraz ze sprzedano 5500 karnetów w jeden dzien.Taki wynik-3 karnety w ciągu kazdej minuty nieprzerwanej pracy to dla czteroosobowej wislackiej brygady przodowników pracy betka.

Tobi1906 11.02.2009 17:56

A dzisija popoludni znow zrobilo sie duze zainteresowanie kupnem karnetu a dokladniej przedluzeniem.

Cos mi sie wydaje ze wszystkie miejsca na stadionie wezma karnetowcy

węgorz2 11.02.2009 19:00

ja byłem w poniedzialek dwa razy i doslownie kupowało po jednej ,dwie osoby ,wiem że sie dobrze sprzedaja ale tak jak kolega WIT.EK wyliczyl niemozliwe zeby tyle sie sprzedalo, nie sadzicie?

MatiBKS 11.02.2009 19:26

czy mając karnet na E moge sobie zrobić wznowienie z przeniesieniem na sektor D ??;]

impreza 11.02.2009 19:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MatiBKS (Post 672438)
czy mając karnet na E moge sobie zrobić wznowienie z przeniesieniem na sektor D ??;]

tak
10 znaków

piotrek1325 11.02.2009 20:09

Ktoś może nie wznawiał a kupił karnet ? (ten za 210zl, nie chodzi o SKWK)

Donson 11.02.2009 20:13

Ja wznawiałem dzisiaj, ale przede mną był jakiś piknikowy dziad i kupował kilka karnetów dla swoich kompanów. Jak się okazało, jeden z nich nie miał karnetu na jesień 2008 więc nie powinien brać udziału we wznowieniach.
Jednak sprzedali dziadowi za 210 zł.

Na moich oczach.

Brak konsekwencji może prowadzić do poważnych....konsekwencji.

I nie jest to żadna ściema. Po okresie sprzedaży wznowień wiele osób może być zaskoczonych jak mało zostało.

Pozdrawiam

PS: Dziad kupował na D:)

Mario Nh 11.02.2009 20:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Donson (Post 672472)

Brak konsekwencji może prowadzić do poważnych....konsekwencji.

Będziemy mieli wszystko jak czarne na białym po okresie wznowień. Wtedy to zobaczymy jaką liczbę sprzedanych karnetów poda klub, porównamy sobie z liczbą sprzedanych karnetów z poprzedniej rundy i już będzie jasne ilu osobom klub sprzedał karnet w terminie, w którym robić tego nie powinien. Także niech martwią się Ci którzy w poprzedniej rundzie nie zakupili karnetów ( mimo apeli że dojdzie do takiej sytuacji ) a zamierzają to zrobić w normalnie przeznaczonym do tego terminie...
Czuję że kolejka będzie sięgać aż do budki z hot-dogami. ;)

MISTA92 11.02.2009 21:04

Chłopaki co potrzeba do wyrobienia Karty Kibica i ile sie czeka..? z góry Thx

smutny 11.02.2009 21:09

Witam. Mam takie pytanie, czy istnieje taka opcja aby zamienić karnet już kupiony z sek. E na D? Ewentualnie pytać jeszcze w WŚ.

MISTA92 11.02.2009 21:49

[quote=Devil_;672539]Czeka się do 10 dni roboczych ale teraz szybko robią.
Wbijasz do WŚ i masz tam wnioski ewentualnie masz tutaj
http://www.wisla.krakow.pl/files/kar...ca_wniosek.pdf
wypełniasz, płacisz 15 zł i masz.

A potrzebne jest zdjęcie..?:)

TSWISELKA1 11.02.2009 21:51

Cytat:

A potrzebne jest zdjęcie..?:)
Nie, nie jest potrzebne.

pirat.z.karaibow 11.02.2009 21:51

Nie, potrzebny jest podpis osoby pełnoletniej o czym nie wspomniał Devil.

Deivid 11.02.2009 21:53

Czy w przypadku osoby niepełnoletniej konieczna jest obecnesc rodzica lub opiekuna? Mozna zamiast tego napisac jakąs zgode? Jak z tym jest?

piotrek1325 11.02.2009 21:59

Kopia dowodu osobistego rodzica.

Wit.Ek. 12.02.2009 07:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wit.Ek. (Post 672352)
Czy 5500 karnetów to mogla byc liczba sprzedanych karnetów po zakonczeniu sprzedaży w poniedziałek?
Tak pod warunkiem, ze w ciągu 8 godzin otwarcia Wislackiego Świata sprzedano 5500 karnetów
Czy to możliwe?
Tak o ile w ciągu 8 godzin w każdą godzinę schodziło 687,5 karnetów.
Czy to możliwe?
Tak o ile w ciągu każdej minuty sprzedano 12 karnetów.
Czy to możliwe?
Jeżli przyjmiemy, że karnety przez 8 godzin były sprzedawane równolegle przez 4 osoby to
Tak o ile przez 8 godzin żadna z 4 osób nie przerwała sprzedaży karnetów choćby po to by wyjść na siusiu i w ciągu każdej minuty, nieprzerwanej 8 godzinnej pracy każda osoba sprzedawała po 3 karnety.

Myślę, ze nikt nie ma wątpliwości teraz ze sprzedano 5500 karnetów w jeden dzien.Taki wynik-3 karnety w ciągu kazdej minuty nieprzerwanej pracy to dla czteroosobowej wislackiej brygady przodowników pracy betka.

Skoro juz wiadomo co nie oznacza liczba 5500 to co w takim razie moze znaczyc?
Skoro zalozono, ze do 21 lutego karnety sa sprzedawane wylacznie wlascicielom karnetow minionej rundy to znaczy ze:
Wlasciciele karnetow wznawiajacy ich dawne miejsca na sektorze D lub E moga sie nie spieszyc bo ich miejsce czekac bedzie na nich do 21 lutego a wlasciciele karnetow minionej rundy na sektor A i B moga kupic juz teraz karnet na D lub E ale wylacznie na miejsca, ktore nie byly zajete w minionej rundzie(czekaja one przeciez na dotychczasowych ich wlascicieli).
Czy jest ryzyko, ze miejsc na trybunach D i E zabraknie dla dotychczasowych posiadaczy karnetow na A i B?
Nie to nie jest mozliwe poniewaz liczba karnetow wykupionych na miniona runde jest mniejsza niz liczba miejsc na obu trybunach na ktore sa sprzedawane karnety.
A co to w praktyce oznacza?
Ano to, ze liczba wolnych miejsc, ktore pozostana do sprzedazy 21 lutego przy zalozeniu ze wszyscy dotychczasowi wlasciciele kupia nowy karnet wynosic bedzie tyle ile liczba miejsc na obu trybunach i liczba karnetow sprzedanych na miniona runde. Jesli wiec obie trybuny maja -lacznie ponad 11000 a w zeszlym sezonie sprzedano lub rozdano 6000 karnetow to przestrzegajac zasad sprzedazy po jej zakonczeniu 21 lutego do sprzedania powinno zostac ok 5000 miejsc.
Warto przy tym zauwazyc, ze jesli komus zalezy na dobrym miejscu w sektorze E gdzie tych miejsc sie bardziej da pilnowac to albo powinien kupic je szybko teraz liczac na to, ze znajdzie takie wsrod niewykorzystywanych w zeszlym sezonie lub poczekac do wolnej sprzedazy w nadziei, ze ktos kto posiadal dobre miejsce nie wykupil go.
Jest jeszcze jedna rzecz. Jesli na sektorze E pula miejsc nie zarezerwowanych miejsc wynosi tylko 2000 a caly sektor A i B sie na to rzuci to wtedy moze sie zdarzyc, ze wszystkie mozliwe miejsca do sprzedania na E zostana wykupione juz teraz.
Moze tez sie zdarzyc, ze po zakonczeniu calej sprzedazy karnetow liczba wolnych miejsc bedzie tak mala, ze klub nie bedzie chcial sprzedawac biletow bo np dla 100 miejsc nie bedzie sie oplacalo zatrudniac pani w okienku drukowac biletow itp...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:20.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl