![]() |
a jest tak ze gruba A gra z gruba B a C z D itd ??? czy to juz bedzie losowanie?
|
Cytat:
Co sądzicie o zmianach od przyszłego sezonu? Czy poprawi się sytuacja Polski i klubów? Ja sądzę, że te zmiany są dobre, ale musimy grać w grupach, przynajmniej Ligi Europejskiej.Jeśli nie awansujemy będzie źle. |
Cytat:
1) kraje 22-30 też będą miały łatwiej się dostać do fazy grupowej 2) co pokazały ostatnie lata, to nie wystarczy awansować do samej grupy, ale też coś tam ugrać 3) w razie rychłego odpadnięcia 1-2 drużyn (co jest całkiem możliwe, bo nasze zespoły często odpadały w walce o P. Uefa z białoruskimi i innymi zespołami) współczynnik dzielenia punktów pozostałych drużyn bedzie 4 (a nie jak w dzisiejszym przypadku 3) |
Cytat:
Ale co do tych kto moe na kogo trafic, to po fazie grupowej jest losowanie. oczywiscie miejsca maja znaczenie, ale nie ma czegos takiego że klub A który zajmie 1 miejsce w swojej grupie C musi grac z Drużyną B która zajmie 3 miejsce w grupie E, są między nimi losowania. |
Wit.Ek. kiedy będzie nowy artykuł a zdobytych punktach itp? Te wcześniejsze są fajne i zrozumiałe , brawo :)
|
czyli Lech wygra 2:0 w feyenordem i wychodzi z grupy
|
[FONT=Arial,Tahoma,sans-serif][/FONT]Co decyduje o wyjściu z grupy Pucharu UEFA, w przypadku równej liczby punktów?
1) Różnica goli 2) Większa liczba goli strzelonych 3) Większa liczba goli strzelonych na wyjeździe 4) Większa liczba zwycięstw 5) Większa liczba zwycięstw na wyjeździe 6) Lepszy współczynnik UEFA (Lech ma najgorszy w grupie) Tabela grupy H po czwartkowych meczach 1. CSKA*41212-52. Nancy348-63. Deportivo344-44. Lech324-55. Feyenoord301-9* - zapewniony awans do 1/16 finału Ostatnia kolejka (17 grudnia): Deportivo - Nancy; Feyenoord - Lech Poznań Lech awansuje jeśli: 1) Wygra z Feyenoordem a w meczu Deportivo - Nancy nie padnie remis. 2) Jeśli w meczu Deportivo - Nancy padnie remis, Lech musi wygrać z Feyenoordem co najmniej dwoma bramkami. 3) Wygra z Feyenoordem 1:0, a mecz Deportivo - Nancy zakończy się bezbramkowym remisem Jeśli Lech wygra 1:0, a spotkanie Deportivo - Nancy zakończy się remisem 1:1, Polacy i Hiszpanie będą mieli tyle samo punktów (5) oraz bramek strzelonych i straconych (5-5). W takiej sytuacji o awansie zadecyduje większa liczba bramek strzelonych na wyjeździe. Tych więcej będzie miał Lech. |
Witajcie,
Miałem wypadek i byłem w szpitalu - dlatego nic nie napisałem. Jak dojde do siebie to nadrobie zaległości |
Cytat:
|
Wit.Ek życzę oczywiście szybkiego powrotu do zdrowia!!!
A teraz dobre wiadomości z Europy: 1) z krajów 17-30 tylko Polska ma szanse na awans (chorwaci też, ale 2 zespoły z jego grupy by musiały wysoko przegrać, bo chorwaci juz nie graja w V kolejce) 2)Najważniejszym państwem, które odpadło to Cypr, który zdobył w tym sezonie 6,333 pkt, do którego bedziemy mogli odrobić troche punktów 3) przy awansie (czyli obowiązkowej wygranej lecha) i przynajmniej 1 zwyciestwu w 1/16 PU awansujemy przed Chorwatów ;) Pozdrawiam djinas |
Cytat:
|
Wszystko się wyjaśni za 2 sezony, jeżeli będziemy regularnie nie przegrywać to wskoczymy prędko do pierwszej 16 !!! Podkreślam regularnie !!! Fajnie by było jakbyśmy mieli 2 zespoły w LM xD ech marzenia xD
Napewno nie uważam żeby duńska liga która jest teraz na 16 miejscu była lepsza od naszej Jeszcze te nowe stadiony - czuje w powietrzu że będzie gorąco na europejskiej arenie w ciągu kolejnych 4 lat xD |
Sądzę-nie tylko ja,że generalnie poziom polskiej piłki się podnosi-a dzięki nowym stadionom będzie dużo lepiej.A prezydent UEFA Michael Platini powiedział nawet:"EURO 2012 mogą być najlepszymi mistrzostwami Europy od lat i wielką szansą dla waszego kraju. Jeśli wszystko pójdzie po naszej myśli, piłka nożna na Wschodzie rozwinie się do poziomu, o jakim nawet nie marzyliście."
Będzie dobrze!!! |
Hej wszystkim.
Jak Lech wygra mecz i wyjdzie z grupy to ile zdobędzie punktów do naszego krajowego rankingu? |
3 posty wyzej masz odpowiedź
|
najlepiej dla nas byłoby gdyby Kuchenkorz wygrał z Portowymi, ale Nancy i Depor wysoko ze sobą zremisowały.
Lech robi nam punkty i odpada z pucharów. :) |
Cytat:
|
Cytat:
Jesli tak zansz sie na tych rankingach to zapewne wiesz ze i tak najwazniejszy jest bilans danego klubu bo to on decyduje o rozstawieniach przy losowaniach a co za tym idzie rowniez o tym czy wylosowany przeciwnik bedzie z tej gornej polki czy tez nie. Pisanie o tym ze mistrz Polski moze nie grac w eliminacjach tylko dostawac awans do LM automatycznie to juz jakas paranoja.Zrob symulacje przelicz punkty jakie sa potrzebne zeby to osiagnac przelicz to na fazy do ktorych Polskie kluby musialy by dojsc i to zapewne da Ci 5lat staran i gry na naprawde wysokim poziomie 3 Polskich klubow, wszystko przez to ze przez ostatni 4 lata Polskie kluby nazbieraly tyle punktow ile np taki Real w 3 meczach w LM.Wiec badzmy powazni i nie piszmy tu glupot.Na teksty typu ''nibylandia'' jest odpowiednie miejsce. |
Cytat:
A przykładowo Rumunii jednym znakomitym sezonem w Uefa załatwili sobie 2 miejsca w LM . Poza tym nawet jeśli rozwój naszej piłki miałby trwać dłużej to chyba lepiej iść tą optymalną drogą ? I tak jak pisze Colin ,poziom ligi też ma duże znaczenie ,mocniejsi przeciwnicy to mocniejsza konkurencyjna profesionalna Wisła która nawet bez rozstawienia będzie mogła poważnie myśleć o LM ,to wyższy poziom rozgrywek,większe pieniądze,sponsorzy,perspektywy,marka,lepsi piłkarze którzy mogą podnosić swoje umiejętności ,nakręca się spirala . |
No kuw.a mać - zamknęli temat Lecha na Hyde Park Sportowy to tu się przeniśliście - litości
|
Cytat:
|
Takie szybkie podsumowanko :)
Wygrana Lecha dała nam wyprzedzenie Chorwacji w rankingu i co za tym awans na 26 pozycje. Co to Polsce dało . Nic Jak wiemy dopiero awans na 21 miejsce coś tam drgnie. Polska jako jedyny z krajów od miejsca 16 ma jakiegoś reprezentanta na wiosnę w pucharach. Rożnica dzielaca Polske od 21 miejsca to 2,668*3 = 8,004 czyli Lech musi zdobyć ponad 8 pkt. Na dobra sprawe 4 zwyciesta i remis. Szanse ? równe 0,0001 Teraz pytanie czy krucze Amicze szczescie, na moje oko 2-3 rywali do przejścia reszta to raczej kicha dla Amici. |
Bedą bany - koniec zabawy
|
Jeśli Lech zdobędzie jeszcze 2 punkty do rankingu krajowego to po odjęciu punktów za 04/05 polska znalazła by się na 22 pozycji http://www.xs4all.nl/~kassiesa/bert/...crank2010.html
|
Jeżeli Lech zdobędzie 2 pkt to Polska będzie mieć więcej o 2:3=0,666 czyli będzie na 25 miejscu.
|
Ja mam do Ciebie Witek pytanie ;) Jak myślisz czy w zwiazku ze zmiana punktów z kwlaifkacji. Dostosuja wyniki przeszłe do nowego rankingu? Wtedy Polska by miała około 5 pkt ;) ale ta sama pozycja ;) ?
Sam jestem ciekaw jak to Uefa zrobi |
Czy 3 punkty zdobyte przez Amicę w sezonie 2004/05 będą zaliczone Lechowi? Moim zdaniem powinny być bo dla uefy Lech jest "spadkobiercą" Amici.
|
Cytat:
|
Od nowego roku ma byc zniesiona regionalizacja w rundach eliminacyjnych p.UEFA. Bedzie to z korzyscia dla Polski, bo nasz region nalezal do najsilniejszych.
|
Cytat:
|
Hmm bardzo dobra wiadomość. Nareszcie będzie jakieś urozmaicenie a nie tylko dalekie wyjazdy na Kaukaz.
|
Sytuacja Polski wcale nie jest taka zła. Jeśli Lech wygrałby jeden z dwumeczu z Udinese to po odjęciu punktów za sezon 04/05 Polska awansuje kilka pozycji.
|
Sądzę, że za kilka lat-jeśli będziemy tak dalej grać- możliwy jest awans na 15 miejsce, dające 2 drużyny w el. Ligi Mistrzów.Jednak uważam,że celem powinien być awans na 12 miejsce, wtedy mistrz gra bez eliminacji w Champions League.Awans w rankingu jest dobrą drogą do upragnionej Ligi Mistrzów.
|
Cytat:
|
Cytat:
Co się nabijasz z marco94 przeanalizuj jeszcze raz co napisał to zobaczysz że się chłop nie myli :) |
Jak powiedział mlynek tak QBAS zrobił ;)
Przeczytałem wypowiedź kolegi jeszcze raz i wpadłem na jeszcze lepszy pomysł. Dlaczego Polska ma awansować tylko na 12 miejsce? Ja bym celował co najmniej w pierwszą dziesiątkę. Idąc tym tokiem rozumowania -> więcej drużyn gra w eliminacjach LM -> większe szanse na awans do finału LM -> większa szansa wygrania LM -> stajemy się "Realem ze wschodu" -> Coca-Cola podpisuje z nami lukratywny kontrakt na dekadę -> MU i Chelsea biją się o zawodników naszej drugiej drużyny (bo podstawowi są oczywiście "nie na sprzedaż") -> w Krakowie powstaje największy w tej części Europy stadion na 85 tys widzów, a obiekt zbudowany na Euro2012 zostaje naszym boiskiem treningowym.... Następnego dnia, jak to zazwyczaj u nas bywa, budzimy się z przysłowiową ręką w nocniku, gdy Mistrz Polski po zaciętym meczu przegrywa z zespołem z Kazachstanu ;) |
Uważam,że klubowa piłka w Polsce zrobiła krok do przodu.Widać to choćby po punktach zdobytych w rankingu w tym sezonie.O tym że w dzisiejszej piłce żądzą pieniądze-wiedzą wszyscy.A Polskie kluby mają ich coraz więcej.Skąd?Choćby z Canal Plus.Za transmisje w tym sezonie płacą 115 mln, a w poprzednim 50mln.Taki Lech Poznań, wiedząc,że zarobi więcej postanowił zainwestować np. w Stilicia, Lewandowskiego, Arboledę, Peszkę itd.Kolejna kasa wpływa z biletów.Ceny biletów na mecz Wisła-Barcelona były mniej więcej 200zł.Przy 15tys. na stadionie klub zarobił ok 3mln.Gdyby stadion był gotowy i przyszło 32 tys. ludzi, wpływy byłyby o blisko 3,5mln większe.A to już całkiem niezła kasa jak na naszą ligę.Mamy teraz szansę by choć trochę dogonić Europę.
|
Cytat:
o panie QBAS chyba jakoś opatrznie zrozumiałeś moja sugestie względem przeanalizowania wypowiedzi marco94 :) i stworzyłeś nastepna cześć Giezdnych Wojen. Myślę ze jak scenariusz wyślesz do Lucasa to może nawet angaż jako czubaka dostajesz :). Jak coś ide na premiere :) Cytat:
Kolego chciał bym ci przypomnieć huraoptymizm po występie Wisełki w pucharze Uefa w 2002/03 roku też wiele ludzi uwierzyło że już prawie dogoniliśmy europe. A życie szybko zwerfikowało poglądy takowych osób którzy już widziały nasze dróżyny walczace w LM i Uefa z innymi jak równy z równym. Żeby wreszcie był jakiś sukces na miare polskiej ligi musieliśmy czekać około 5 lat aż do tego sezonu. Tak że ja bym się tutaj powstrzymał na twoim miejscu w wygłaszaniu takich opiń że jak to sie podniósł poziom naszej ligi i że jak to już się zbliżamy do poziomu drużyn z wyższej pólki europejskiej. Poczekajmy najpierw te 3 lata to zobaczymy czy masz racje. A od tego sezonu bedą zmiany dotyczące rozstawień drużyn i zasady awansów do pucharu według wielu ma nam to ułatwić awansowanie do Uefa i LM pożyjemy zobaczymy czy faktycznie tak bedzie czy jeszcze będziemy mieli wieksze kłopoty z awansem. |
Chaciałbym zauważyć fakt,że do sezonu 2002/03 obwiązywał kontrakt z Canal Plus na rekordowe wtedy 20mln dolarów.Jednakże w 2003 został zredukowany o blisko połowę.Gdy kluby normalnie dostawały kasę graliśmy nieźle w pucharach.Po redukcji kontraktu i dużo mniejszej kasie szło już znacznie gorzej, co odbiło się w rankingu
|
Proszę bez sarkazmów, popatrz na rumunów, może teraz nas czas nadszedł (może)!
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:15. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl