Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Praca (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=3012)

damian755 20.11.2010 09:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 1013976)
mój kolega był prawie 2 lata na takiej platformie.Gdyby nie rozłąka z rodziną to mi mówił że by tam na stałe został.Praca wcale nie cięższa niż w tych naszych polskich fabrykach gdzie sie zasuwa jak koń na westernie i robi za 2 tyś zł .Z warunków pracy jak i mieszkaniowych był zadowolony.Nie chciał sie przyznac ile zarabiał ale ustawił sie w życiu.Zaznaczam że to było kilka lat temu.

Ja się zastanawiam nad tą pracą wiem że można nieźle zarobić ale nie zabardzo wiem jak sie załapać, i jak trudna jest ta praca?

Arkas 23.11.2010 12:06

W Cinema City ktoś pracował? Jakie warunki, jaka płaca?

troj88 23.11.2010 17:52

Ja pracowalem w Cinema City. Straszna chu*nia! 5zl za h, bardzo malo godzin pracy. Odradzam

WhiteStarDvisionTheBest 23.11.2010 17:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 1013976)
mój kolega był prawie 2 lata na takiej platformie.Gdyby nie rozłąka z rodziną to mi mówił że by tam na stałe został.Praca wcale nie cięższa niż w tych naszych polskich fabrykach gdzie sie zasuwa jak koń na westernie i robi za 2 tyś zł .Z warunków pracy jak i mieszkaniowych był zadowolony.Nie chciał sie przyznac ile zarabiał ale ustawił sie w życiu.Zaznaczam że to było kilka lat temu.

to chyba jakaś ściema bo z tego co wiem to,żeby w ogóle móc ubiegać się o prace na platformach trzeba skończyć odpowiednie studia to raz a dwa same studia to nie wszystko bo do tego przechodzi się specjalne testy itd a dopiero potem można myśleć o tym,żeby się załapać na platformie chociaż jest bardzo ciężko bo chętnych jest masa,a ogłoszenia pojawiające się w gazetach czy to w internecie,że na platformie 20 tyś miesięcznie itd,bez doświadczenia to jest ściema jak stąd do warszawy i z powrotem!

dj_ibutti 24.11.2010 01:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez troj88 (Post 1016274)
Ja pracowalem w Cinema City. Straszna chu*nia! 5zl za h, bardzo malo godzin pracy. Odradzam

A coś dla "studenta" ? Żeby sobie dorobić? Czyli elastyczne godziny pracy itp. Koniecznie umowa "zlecenie", bo nie chcę ZUSu płacić...

Ewentualnie może ktoś słyszał o kimś potrzebującym montażysty video, jakieś śluby etc.?

aluszkaa 25.11.2010 10:49

Pilnie poszukuję kogoś na stanowisko elektryk, elektromonter, elektromechanik.

Praca w Krakowie, umowa o pracę, praca jednozmianowa.
Wymagane wykształcenie minimum średnie w którymś z w/w zawodów.

Chętnych proszę o przesłanie CV na adres: [email protected]
w tytule proszę wpisać: E/HK/11/10

I proszę pamiętać o dopisku:"Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych w aplikacji dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu rekrutacji zgodnie z ustawą z dn. 29.08.1997r o ochronie danych osobowych (Dz.U. nr 133, poz. 883)."

wladyslaw_pocieglo 30.11.2010 16:11

potrzebuje PILNIE pracy jako kierowca kat.B, magazynier itp.

jakby ktoś wiedział i dał znać ma u mnie flache dobrego trunku:)

godzilla 30.11.2010 16:38

na ogloszeniu do pracy kelnera bylo wymagane HCC podobno to jakis kurs/szkolenie, wie ktos cos wiecej?

wladyslaw_pocieglo 02.12.2010 09:16

jest to kurs o obchodzeniu się z żywnością, daty ważności itp. pierdoły

maro olTSkul 02.12.2010 10:14

@wladyslaw - przeczytałeś prive' a ?

!!IRIVER!! 15.12.2010 18:42

Czy ktoś z Was wysyłał formularz w sprawie bycia rachmistrzem przy Narodowym Spisie Powszechnym? Dostaliście jakąś odpowiedź?

Above 20.12.2010 10:49

Jakby ktoś miał namiary na jakąś ciekawą i przede wszystkim dobrze płatną pracę w sylwestra albo pierwszy dzień nowego roku to niech tutaj wrzuci albo podbije na priv'a.

Natkan 26.12.2010 13:38

Szukam dorywczo na ten tydzień po świętach nie macie czegoś ? Albo pracy gdzie bym pracował 2-3 dni w tyg studiuje dziennie ale tyle czasu mogłbym znalesc zeby miec niedziele wolną.Proszę o pomoc

Mario Nh 01.01.2011 22:57

Cytat:

"Praca 2010" <[email protected]> pisze:
> Dzień dobry
>
> Poszukujemy kilkunastu osób które zajmą się obsługą klienta
jednego z
> naszych portali.
> Pełnioną funkcję można określić jako funkcję administratora.
> Głównymi obowiązkami osoby zatrudnionej będą :
> - monitoring ruchu na portalu
> - raportowanie oglądalności portalu ( na podstawie statystyk )
> - nadzór na prawidłowym działaniem portalu
> - przyjmowanie zgłoszeń o ewentualnym złamaniu regulaminu
> - odpowiedzi na pytania zadawane przez klientów/użytkowników
> - dwa razy w miesiącu pozyskiwanie klientów do projektów
> organizowanych przez portal np : konkurs.
>
> Od kandydatów nie wymagamy doświadczenia ponieważ jest to prosta
praca
> wymagająca niewielkiego zaangażowania którą można traktować jako
> dodatkowe zajęcie ( praca we własnym domu kilka godzin dziennie ).
> Wymagamy bezwzględnie stałego dostępu do internetu oraz chociaż
> minimalnej umiejętności poruszania się po środowisku internetowym.
>
> Aktualnie poszukujemy osób do obsługi portalu finansowego i
randkowego.
>
> Ze swoje strony zapewniamy umowę o pracę bądź umowę zlecenie (
> pozwalamy wybrać ). Umowa w dwóch egzemplarzach zostaje dostarczona
> przez kuriera, wtedy też osoba zatrudniana może ją dokładnie
> przeczytać i jeden z dwóch otrzymanych egzemplarzy do naszej
siedziby
> odesłać ( podpisaną ).
>
> Wynagrodzenie jest wypłacane przelewem bankowym 12 dnia każdego
> miesiąca i wynosi 1638zł netto + premia wynosząca 10zł netto za
każdy
> przepracowany dzień ( 30 dni = 300zł). Informację o liczbie
> przepracowanych dni otrzymujemy na podstawie raportu logowań do
> własnego panelu administracyjnego.
>
> Osoba zainteresowana współpracą zobowiązana jest do zapoznania
się z
> metodą działania jednego z naszych projektów. W tym celu należy
wejść
> do serwisu www.proportale.pl i kliknąć w reklamę znajdującą się
po
> prawej stronie. Należy zapisać się do otrzymywania DARMOWEJ
> e-mail przedstawiającej oferty zniżek na produkty z każdej gałęzi
> gospodarki. Po wykonaniu tej czynności należy aktywować swoją
zgodę
> klikając w przysłany link.
>
> Po wykonaniu tej czynności prosimy o kontakt pod adresem :
> [email protected]
>
> Skontaktujemy się z każdą zainteresowaną osobą
>
>
> Pozdrawiam
> Agnieszka xxx
>
> zespół proportale.pl
Mało wiarygodne. Sprawdzał ktoś tego typu oferty?
Czy służą one tylko i wyłącznie do rozreklamowania portalu, strony?

ŁDB 02.01.2011 13:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WhiteStarDvisionTheBest (Post 1016277)
to chyba jakaś ściema bo z tego co wiem to,żeby w ogóle móc ubiegać się o prace na platformach trzeba skończyć odpowiednie studia to raz a dwa same studia to nie wszystko bo do tego przechodzi się specjalne testy itd a dopiero potem można myśleć o tym,żeby się załapać na platformie chociaż jest bardzo ciężko bo chętnych jest masa,a ogłoszenia pojawiające się w gazetach czy to w internecie,że na platformie 20 tyś miesięcznie itd,bez doświadczenia to jest ściema jak stąd do warszawy i z powrotem!

Dopiero teraz zauważyłem wpis, ale odpowiem, bo trochę się orientuję w tej branży. Może komuś się przyda:

1. Studia są potrzebne jak ktoś chce pracować tam jako inżynier, natomiast na każdej platformie jest cała masa ludzi, którzy wyższego wykształcenia nie mają: elektrycy, mechanicy, spawacze, operatorzy wszelkiego rodzaju czy zwykli goście od fizycznej roboty (tzw. raughneck).
2. Co do jakichś specjalnych testów to nie wiem o czym mówisz, każda firma ma swoje sposoby rekrutacji i może jakieś testy gdzieś są (na pewno jak chcesz być inżynierem to w większości firm na rekrutacji są testy z matmy, mechaniki, fizyki i na inteligencje - ale stosunkowo proste jak ktoś pamięta coś z matmy). Wątpię, czy elektrykowi będą robić jakieś testy.
3. 20 tys miesięcznie to rzeczywiście ściema, ale zwykły fizyczny (raughneck) dostaje rocznie między 40-45k USD, czyli około 10k - 11k PLN na miesiąc. Nie wiem dokładnie jak jest z opodatkowaniem tej kasy (część płaci, a część nie). Specjaliści z jakimś konkretnym fachem i inżynierowie dostają trochę więcej, ale to zależy w dużym stopniu od doświadczenia.
4. Praca jest najczęściej w trybie rotacji, tzn. np. 3 tygodnie jesteś na platformie, a później masz 3 tygodnie wolnego, konfiguracje są różne 3-3, 5-5, 2-2 czasem 6-3, 6-2 - zależy od firmy i roboty. Za okres kiedy siedzisz w domu też Ci płacą, nie tylko za dni na platformie.
5. Jak jesteś na platformie pracujesz codziennie (nie ma żadnych świąt ani dnia wolnego), chyba, że pogoda lub inne względy bezpieczeństwa nie pozwalają. Pracuje się po 12h dziennie.
6. Czy się trudno dostać: nie wiem, ciężko powiedzieć, ale wiem, że sporo ludzi z krk i okolic pracuje na platformach jako inżynierowie (ze względu na AGH), podobnie na statkach sejsmicznych można spotkać dużo ludzi z naszych okolic plus sporo jest na takich statkach jako ludzie z obsługi (mechanik, oficer, nawigator, kapitan itp.), ale to głównie ludzie z wybrzeża.

Mam nadzieję, że to trochę rozjaśni sprawę i pomoże się zdecydować. Jeśli są jeszcze jakieś pytania to chętnie odpowiem.

Pozdrawiam.

rav 02.01.2011 14:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mario Nh (Post 1031031)
Mało wiarygodne. Sprawdzał ktoś tego typu oferty?
Czy służą one tylko i wyłącznie do rozreklamowania portalu, strony?

Bzdura. Oferta służy zarobkowi w wysokości 2,5 zł za każdą osobę, która zapisze się do newslettera Grupera.

Pan Jotka 02.01.2011 14:33

Z ta platforma jest tak jak napisal LBD. Jako uzupelnienie dodam, ze kasa jest rozna, stduia nie sa potrzebne. Moj znajomy pracuje na platformie ok,.3 lata. Co msc jest w stanie odlozyc 10.000PLN. Placone ma mieszkanie i przejazdy do Polski. Nie mieszka na platformie tylko na ladzie-codziennie ich przewoza . Calkiem atrakcyjna oferta finansowa choc minusem jest toz enie kazdy umie zniesc ten styl pracy.

przemonik 02.01.2011 15:09

Witam, poszukuję stażu w jakiejś firmie budowlanej, jestem na 3 roku budownictwa na PK, studia niestacjonarne. Gdyby ktoś coś wiedział w tej kwestii, proszę o kontakt.

Mario Nh 02.01.2011 18:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rav (Post 1031177)
Bzdura. Oferta służy zarobkowi w wysokości 2,5 zł za każdą osobę, która zapisze się do newslettera Grupera.

Dzięki rav.

Kołek 12.01.2011 14:35

nawet dobrze placa, szkoda ze tylko dla studentow...
http://www.pracuj.pl/praca/kasjer-bi...oferta,1906684

Wie ktos o jakies pracy (nie dla studenta)
Potrzebuje koniecznie pracy na caly etat - nie wazne czy w sklepie w galerii czy cokolwiek innego .

wladyslaw_pocieglo 13.01.2011 17:30

pracował ktoś może w firmie "u jędrusia" na stradomiu??

Kołek 14.01.2011 18:37

wie ktos jak wyglada rozmowa kwalifikacyjna do Shella w Zabierzowie??

Wujek dobra rada 18.01.2011 18:20

Ten Shell jest już dawno zamknięty :P

bondTSW 18.01.2011 18:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wujek dobra rada (Post 1037448)
Ten Shell jest już dawno zamknięty :P

Stacja paliw jest nieczynna.. ale w Zabierzowie jest siedziba firmy Shell w KBP.

Marcinnno 18.01.2011 18:27

Wie ktoś coś o jakieś pracy dla studenta? Najlepiej na pełny etat? Wysłałem Cv do Wisły ale nie dostałem odp : )

Dziku 19.01.2011 14:20

jesli mielibyscie kogos kto potrzebuje kierowce kat B z 30letnim doswiadczeniem na pol etatu to dajcie znac;)

Bnn 19.01.2011 15:06

co do pracy na platformie - bardzo podobny typ pracy to tzw. spawacz w rafineriach północnych (Norwegia, Finlandia itp). Wujek dziewczyny tak pracuje od kilku dobrych lat, jest zatrudniony w polskiej firmie (Mostostal? czy któryś z takich większych kombinatów). Zrobił kurs spawacza (dość drogi, parę tysięcy) i po prostu sobie tak jeździ na kontrakty.

Jego wrażenia są różne. Po pierwsze przeraźliwa nuda, zwykle takie prace są na totalnych zadupiach, kilkadziesiąt-kilkaset kilometrów od najbliższych miasteczek, praca więc jest jedynym przerywnikiem spania, może do tego do tego dochodzą jakieś rozrywki - opowiadał trochę o rybach czy sportach "polowych". To co jeszcze przeszkadzało to tzw. białe noce, czyli konieczne czarne koce w oknach. O dziwo mimo niemal 100% męskiego towarzystwa raczej mało alkoholu, raz że strasznie drogi, dwa to praca na kacu/po alkoholu = wylot.

Reasumując - polecał taki wyjazd ale tylko dla kasy, ale dla wytrwałych, na pewno to nie jest tak że się popracuje 8h i później na miasto do knajpy czy do kina czy na imprezę. Jak kogoś nic nie trzyma tutaj, potrzebuje sobie w głowie coś poukładać, albo ma ciśnienie na kasę to taki półroczny wyjazd OK.

troj88 19.01.2011 15:11

Siemka, pracował ktoś z Was przy roznoszeniu metra? Wiecie może jakie są warunki i jak o wygląda wszystko?

Kodipar1906 21.01.2011 09:52

Dostał już ktoś odpowiedz na tą ofertę pracy w Wiśle na kasie ?

Marcinnno 21.01.2011 11:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kodipar1906 (Post 1038753)
Dostał już ktoś odpowiedz na tą ofertę pracy w Wiśle na kasie ?

Ponawiam pytanie :-)

zozo 21.01.2011 11:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcinnno (Post 1038778)

Świagier ma ofertę - jak mu się uda to będzie czuwał nad pracą kołowrotków przy wejściu na stadion.
Więc jak coś będzie nie tak to mam kontakt.

Sensej 21.01.2011 18:32

Witam ! Poszukuje praktyk dla studenta na dziale jakości. Jak ktoś ma jakies możliwości załatwić priv.

El'kabat 24.01.2011 15:34

Pracował ktos z Was w salonie samochodowym ? Jakie warunki?

Svartis 24.01.2011 15:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcinnno (Post 1038778)

Jeżeli będzie zainteresowanie Waszą ofertą, skontaktuje się ktos z Wami droga telefoniczną, po zakończeniu wstępnej rekrutacji.

PAC 24.01.2011 16:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Svartis (Post 1040514)
Jeżeli będzie zainteresowanie Waszą ofertą, skontaktuje się ktos z Wami droga telefoniczną, po zakończeniu wstępnej rekrutacji.

A do kiedy trwa rekrutacja?

La Furia Dell' Est 25.01.2011 17:00

Poszukuję osoby ze znajomością AUTOCAD. Praca polega na wykonywaniu prostych aranżacji pokazujących ustawienie foteli/krzeseł na aulach, salach kinowych, tearalnych, trybunach sportowych..itp..... Rzuty z góry, przekroje, czasami wizualizacje, bryły 3D foteli etc. Praca stricte dodatkowa-ale też, długofalowa;)
Chetnych zapraszam na p.w

salek 25.01.2011 17:04

Pizzeria szuka driverów, pizzeria w Bronowicach, koło Almy w Salwator City. Jak ktoś jest zainteresowany proszę o konatkt na priv z danymi kontaktowymi, dam je koledze, będzie dzwonił (pizzeria wiślacka:-) )

GOalkeeper 25.01.2011 17:22

Pracował ktoś w Castoriamie na Zakopiance albo pracuje?

Marcinnno 27.01.2011 10:26

Dostał ktoś pracę na stanowisku kasjer/ sprzedawca po rozmowie kwalifikacyjnej :) ?

buczo1985 28.01.2011 00:35

Marcinnno a kto prowadził te rozmowy z ramienia klubu? :)
W sumie fajna fucha, żeby sobie dorobić dla ucznia, studenta.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:42.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl