![]() |
bardzo proszę o jakieś info dotyczące Porto, Półwyspu Troja (Portugalia) i plaż w okolicach Lizbony, tzn. ciekawe miejsca, wskazówki, praktyczne informacje :)
|
Macie jakieś sprawdzone niedrogie noclegi w Gdańsku?
|
Macie namiary na jakis hostel w Wawie z dobra lokalizacja i cena ?;) Ewentualnie gdzie mozna tam zjesc cos tanio..
z gory thx, pzdr |
http://www.rezerwuje.com/hotele-Wars...stel-Sluzewiec
2 lata temu byłem tam z klasą. Świeżo wyremontowane pokoje/studia z łazienkami, TV, czajnik etc. Ogólnie schludnie i przyjemnie, Ceny też niezłe. |
Cytat:
Sprawdzone, wczoraj wróciłem z wakacji :-) Jak dostać się z Krakowa do Kazimierza nie mając samochodu? |
Czy ktoś może polecić tanie i SPRAWDZONE noclegi w okolicach Władysławowa, albo Łeby ?
|
Cytat:
Nocleg we Władku tylko www.panorama.wladek.pl Komfortowe pokoje ,blisko na plaże naprawde świetne warunki i nie drogo aaaa i banana masz w cenie:):):-D:-D P.S. ULICA REYMONTA :D:D:D:D:D |
Cytat:
Dzięki ! posprawdzam i podzwonię ;) Pytanie mam jeszcze do kogoś kto był w Juracie, poleciłby ktoś coś sprawdzonego, tak żeby nie jechać w sumei w ciemno ? |
nie orientuje sie moze ktos czy sa jakiekolwike wyjazdy 2-3 dniowe do Pragi??
|
Dziku , wyjazdy 3 dniowe weekendowe są. Organizują je tzw. studenckie biura podróży.
Nie wiem niestety czy działa to w czasie wakacji. |
Yo! Co prawda do sylwestra jeszcze sporo czasu, ale lepiej zaklepać sobie kwaterę już wcześniej. Tak więc chciałem zapytać czy zna ktoś jakieś fajne hotele (lub inne pochodne) we Wrocławiu, tak do 120-140 zł za pokój?
Dzięki za informacje! Pozdrawiam! |
Witam. Moze ktos zaproponuje jakies noclegi w chorwacji? Wibieram sie tam niedlugo i nie chce jechac w ciemno. Interesuje mnie Przede wszystkim Makarska, ale jesli ktos poleci inny kierunek jaknajbardziej rozpatrze! Z góry wielkie dzieki za pomoc.
|
Wróciłem z Pragi, może komuś te kilka informacji pomoże:
- tani hostel, 700 Kč za pokój dwuosobowy - http://prague-hostels.cz/hlavkova-ko...l-hlavkova.htm - jeśli szukacie noclegu to ja wybieram zawsze coś po prawej stronie Wełtawy, ważne dla mnie jest, żeby była blisko stacja metra, którym można ekspresowo dostać się do centrum - w Pradze obowiązuje "blue zone", czyli parkingi uliczne tylko dla mieszkańców, ciężko znaleźć miejsca parkingowe (nawet te płatne), najlepiej wywieźć samochód gdzieś na obrzeża i wrócić po niego pod koniec pobytu, komunikacja miejska jest znakomita i auto jest zbędna na miejscu, parking w Praga 2 za dobę to 500 Kč, wg mnie warto na to kasy wydawać - nie zostawiajcie auta na kilka dni na parkingach przy ostatnich stacjach metra, wieczorem pozostawione tam na noc samochody są odholowywane, oczywiście na koszt właściciela ;) - bilet na metro: 15 min - 18 Kč; 75 min - 26 Kč - jeśli myślicie o rejsie po Wełtawie, warto wybrać te łódki pod Mostem Karola, od strony starego miasta. Bilet 290 Kč, w cenie godzinny rejs, piwko lub lemoniada, lody lub piernik, wstęp jeszcze do jakiegoś okolicznego muzeum, łódki w bardzo dobrym stanie, a widziałem że niektóre inne pływające są dość mało reprezentatywne... - trasa - 475 km: Kraków, Katowice, Nysa, Kłodzko, Hradec Kralove, Praga. Ku mojemu zaskoczeniu, taką trasę wybrał mi GPS, zaryzykowałem i jestem zadowolony. Droga zajęła równe 5 godzin + postój na stacji. - obiad w restauracji w centrum to koszt 400 - 600 Kč dla 2 osób, tzn górnej granicy nie ma, ale w takim przedziale cenowym udało mi się zawsze coś zjeść - winieta na tydzień to koszt 250 Kč, do kupienia na każdej stacji - warte zobaczenia:
|
Ma ktoś godne polecenia noclegi w Chorwacji?
|
Panowie polecicie mi jakies niedrogie kwatery / pokoje dla dwóch osób w Gdańsku na początek września? Najlepiej aby było blisko do plaży i centrum. Coś koło 30 - 50 PLN od osoby. To powyżej już widziałem, dzięki.
|
ja szukam kwatery za ok 30-40 zł / os obojętnie gdzie nad polskim morzem, nie oczekuje luksusów ..
ma ktoś namiar ? |
Jastarnia, półwysep Helski.
509 445 528, (58) 675 24 98 Dwa domy na posesji, prowadzą to dwie panie- siostry. To jest telefon do pani Tereni ;) Bardzo tolerancyjna kobieta... . W poprzednim tygodniu płaciłem 38 zł. Samo centrum, idąc 300 metrów prosto najlepszy klub "Tropikalna Wyspa" z tancerkami na barze. Pozdro |
Witam ! Mam pytanie odnośnie jakiegoś taniego noclegu w Zakopanym na 7 dni !
|
Cytat:
|
Cytat:
hmm chyba że tak a polecasz coś niedaleko od Krakowa i tanio i fajnie ?? |
Jeśli ktoś z Was był w Hurghadzie i mógłby mi odpowiedzieć na parę pytań n.t. regionu, wycieczek fakultatywnych itp. to zapraszam na PRIV :)
|
Chciałem się wybrać w październiku do Zakopanego z dziewczyną,polecicie jakiś domek bądź pokój ?
|
Odstąpię voucher Itaki o nominale 2500 za 2300 ważne do maja 2011. Można płacić nimi za wszystkie imprezy,również last minute. Pomogę w dokonaniu rezerwacji, tak by cena wczasów lub wycieczki objazdowej była jak najniższa.
Adam 507 32 69 69 |
Cytat:
widoku na Giewont w pokoju - bezcenny |
Chciałem polecić wszystkim wycieczke objazdową z biura Rainbow Tours: Cesarski Wiedeń i Dolina Wachau (szczególy na stronie organizatora). Cena last minute w przeddzień wyjazdu: 350 (przy dwóch noclegach) a w wersji dla wygodnych (3 noclegi) - 420. Byłem niedawno na takiej objazdówce, chetnie udziele informacji i pomoge w rezerwacji z dobrym upustem. Z dobrych lastów polecam 2 pozycje: 2 tygodnie w Hiltonie w Sharm al Sheik za 2000 i absolutny rodzynek: tydzień w terra maris 5***** na Krecie w Hersonissos za 1420 (to hotel gdzie najtańszy pokój kosztuje ponad 1000). Oferta z biura Itaka wyloty co prawda z Rzeszowa ale za tę kaskę warto sie troche pomęczyć z dojazdem na lotnisko w Jasionce. Chetnie udziele wszelkich informacji.
|
szukamy w pare osób miejsca na ciekawego sylwestra, macie coś polecić?
|
do poniedziałku mam czas na znalezienie możliwości jakiegoś wypadu w jakieś 40 osób (2 grupy) na Węgry Czechy, ewentualnie Słowacje czy Ukrainę.
W grę wchodzi wynajem całego busa z kierowcami. Może ktoś z doświadczeniem z wakacji mógł by mi pomóc? |
Cytat:
nie mówiłeś że ma być tanio to polecam http://www.apartamenty-zakopane.com....menty-zakopane |
Szukam czegoś fajnego, w przystępnej cenie na sylwestra w górach. Spóźniłem się już czy coś jeszcze uda się wychaczyć? Może ktoś coś polecić? Najlepiej byłoby Zakopane choć tam pewnie wszystko już zajęte.
|
Witam :) zamierzam wybrać się z dziewczyną jeszcze we wrześniu do Zakopanego. Co polecicie w miarę przystępnej cenie i jeśli to możliwe to jak najbliżej Krupówek z łazienką??
|
Szukam w miarę taniego noclegu w Bolonii, w listoapdzie. Jakieś 20-30 euro za noc. Czy może ktoś z Was mi podpowiedzieć, przez jaką stronę szukać ofert? Ewentualnie może macie jakieś namiary na tamto miasto?
|
W telegraficznym skrócie:
Węgry - Eger Polecam rękami i nogami. Noclegów do wyboru do koloru - ja płaciłem za domek 10 min od Rynku 38 Euro za noc za 3 osoby - 2 pokoje, kuchnia, łazienka, piec dwu-funkcyjny, 2 TV z 50 programami, miejsce parkingowe, taras, internet. Dojazd - droga cudowna - mijamy ze 4 pasma górskie. Winietka na Słowację się przyda bo jest kilka odcinków ekspresówką - wiele patroli więc zalecam stosować się do przepisów i znaków drogowych (ach, kiedy doczekamy się tego u nas :) 360 Kilometrów - trzeba liczyć około 7 godzin Ceny: Winietka 7 dniowa na Słowacji 5 Euro Obiad w Egerze w restauracji od 1000 Forintów do 2500 100 Forintów = 1,40 zł Butelka dobrego wina od 600 Forintów do kilku tysięcy za roczniki starsze ode mnie :) Ceny w winnicach dużo niższe niż w sklepach w centrum Odzież, obuwie, elektronika - praktycznie te same ceny co u nas Baseny termalne w centrum miasta - od 17:00 do 21:00 za 900 Forintów - miazga :) Diesel ciut droższy niż u nas - litr na Shellu wyszedł około 4,50 zł Jedzenie w sklepach ciut tańsze niż u nas - typu chleb, masło, owoce |
Jakies ciekawe miejsca na 1dniowy wypad za Kraków z dziewucha ?:) auto dostepne jak cos,pzdr
Wczesniej ktos pisal o Lipowcu,cos jeszcze ? |
Jeśli zamki to Lipowiec połącz z Rudnem - praktycznie po drodze.
W drugą stronę i na południe - Dobczyce - zamek plus ładne widoczki na zalew. Na północ - Ojców i Pieskowa Skała - piękna dolina plus można zjeść na miejscu - dojazd też autkiem Park miniatur w Inwałdzie oraz Park Dinozaurów lub w Zatorze - niby dla młodszych ale na wypad z kobietą bardzo ok :) |
Cytat:
|
Witam ;) mam wielka prośbę czy mógłby mi ktoś podać jakieś pewne informacje o domkach w okolicy Zakopca lub Bieszczad które można by wynająć na sylwestra? Cały dla siebie (paczka liczy około 10 osób) pierwszy raz zbieram się za organizacje i chciałbym coś "sprawdzonego". Z góry dziekuje za odp :)
|
Może ktoś polecić jakiś dobry i sprawdzony nocleg w Bratysławie w przyzwoitej cenie ?
|
Odstąpię voucher ITAKA o wartości nominalnej 1500 za 1380. Długi czas ważności, możliwość wykorzystania na całość oferty, również last minute. Pomogę w znalezieniu i zarezerwowaniu dobrego lasta. Adam 507 32 69 69
|
jesli ktos szuka darmwego noclegu gdziekolwiek na swiecie niech wyprobuje couchsurfing. www.couchsurfing.com
|
Panowie potrzebuje jakiejs fajnej oferty sylwestrowej (najlepiej 29.12 - 2.01) do Pragi, Budapesztu, Paryza, Rzymu itd... Generalnie zwiedzanie + sylwester
Podziekowal z gory |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:02. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl