![]() |
Cytat:
|
Cytat:
mi też:rotfl: "KKS Lech Poznań nie jest spadkobiorcą WKP Lech. Nie można tu mówić o żadnej ciągłości prawnej, więc nie obawiamy się konsekwencji wyciąganych wobec klubów piłkarskich zamieszanych w aferę korupcyjną - mówi Joanna Dzios, rzeczniczka prasowa Lecha Poznań" jak dla mnie to jest nieporozumienie!!:evil: |
Ja już wiem czemu pana R. zatrzymali!
Cytat:
Toż to jasne, że to prokuratura chce zniszczyć Lecha, bo jak powszechnie wiadomo większość prokuratorów to kibice Warty i Legii. http://www.mmpoznan.pl/2493/2008/12/...category=sport Cytat:
|
ja się będe czuł oszukany jeśli Lech nie zostanie zdegradowany:evil:
|
Cytat:
tak jak pisało weszlo.pl Lech jest w najlepszej sytuacji...jak oskarżenia padną na WKP Lech, to powiedzą że pochodzą od Amiki, i na odwrót.:P paranoja... choć ja osobiście wolałbym spaść do 3ligi, niż przyznać że mój ukochany klub nie istnieje, a kibicuje kilkunastoletniemu tworowi... ale to już kwestia honoru. |
Jak to dobrze, że do nas nie przyszedł. Nie potrzebujemy sprzedawczyków.
|
Cytat:
|
"O ****a!" - to jedyne słowa, które cisną mi się na usta. Po Reissie się tego nie spodziewałem. Ciekawe kto następny... :>
|
Cytat:
Co jest większym s****ysyństwem wobec swoich kibiców? Kupienie czy sprzedanie? edit: Cytat:
|
Do studio:
Waszym mottem powinno być - "Sprzedajemy nie tylko kuchenki". Ale się świetnie dzień zaczął! Może wreszcie pyry spuszczą trochę z tonu, bo ta ciągła napinka już się chyba wszystkim przejadła. W najbliższym czasie planuję toast za Wrocław, wszak to zacne miasto:D |
Coś podejrzewam, że kibole na Lechu zrobią akcję wsparcia dla Reksia...
w końcu to ich ikona.. gdzieś coś podobnego widziałem.... tyle, że wsparcie dotyczyło prezesa.. chyba Pawła M... czyżby w Arce... to kto następny...?........... sąsiedzi z drugiej strony błoń :P?.... co łączy te trzy drużyny?... Wielka Triada..... może powinni zmienić nazwę na Konsorcjum Handlowe... albo supermarket... biedronka:P? ..dobra...koniec żartów...... |
Ciekawe kiedy w zwiazku z ta sprawa, do Wroclawia zawita niejaki Czeslaw Michniewicz.
O sprzedawaniu ponoc niczego nie wiedzial i nawet sie nie domyslal, ale moze chociaz o kupowaniu jakies sygnaly do niego docieraly ? :> |
Jak się tak patrzy na ten cały syf to miło przypomnieć sobie chociażby ten wywiad:
http://wislakrakow.com/www/showartic...&pp=10&page=11 I nasuwa się refleksja - raz dzieje się w Wiśle lepiej, raz gorzej, ale wdzięczność Cupiałowi należy się przede wszystkim za uczciwość i dopilnowanie, że naszej Wisełki ten cały syf nie pochłonął. Żeby nie robić offtopu: Lech był tylko kwestią czasu, a ich tłumaczenie się, że "KKS nie jest spadkobiercą WKP" czy coś w tym stylu to po prostu moralny upadek. W takim razie gdy znajdą się jakieś dowody na Amicę to teraźniejszy Lech za to odpowie? Czy po prostu funkcjonują jako nowy twór od czasu przejęcia przez Amicę i zupełnie nic im nie grozi? |
R zawieszony w prawach piłkarza klubu
|
W związku z zatrzymaniem w dniu dzisiejszym Piotra Reissa, Zarząd Klubu KKS Lech Poznań S.A. podjął decyzję o natychmiastowym zawieszeniu Piotra w prawach zawodnika KKS Lech Poznań w momencie postawienia mu zarzutów korupcyjnych.
Jednocześnie oświadczamy, że KKS Lech Poznań S.A. jest podmiotem pokrzywdzonym przez działanie zawodników WKP Lech Poznań, przez co został narażony wizerunek i dobre imię klubu. Ponadto informujemy, że niezależnie od przyczyn zatrzymania Piotra Reissa, KKS Lech Poznań nie jest następcą prawnym Stowarzyszenia WKP Lech Poznań i w związku z tym nie może ponosić żadnej odpowiedzialności dyscyplinarnej za czyny popełnione przez zawodników WKP Lech Poznań. W związku z zasługami Piotra Reissa dla rozwoju Lecha Poznań oraz popularyzacji Piłki Nożnej w Polsce, do czasu wyjaśnienia sprawy Zarząd klubu powstrzymuje się od wszelkich komentarzy dotyczących oceny moralnej zachowania tego zawodnika. -- Całe oświadczenie. Czyli w skrócie "co złego to nie my". Ciekawe jak się ta sprawa potoczy dalej ;> |
Czytam , słucham i oczom nie wierzę .
Ten wielkopolanin Piotr R. , to ten od "pokazywania pleców" ? Czyżby " efektowny" koniec kariery ? Och jakże mi (nam) przykro. Dumna wielkopolska, już chyba trochę mniej dumna . Drodzy wielkopolanie , czy taką wtopę też rozpropagujecie jako sukces?, a może to spisek wyborczej .? Zawsze możecie ogłosić że nie macie z nim nic wspólnego bo on grał w Lechu a to przeciez kompletnie nie wasza licencja. Zapewne nastepne "ruchy kadrowe" prokuratury to kwestia czasu. A tak pięknie miało być........żal. |
Już się odcinają od sprawy...KKS Lech pokrzywdzony przez piłkarzy WKP Lech...buheheh..dobre sobie
KGHM Zagłębie też było pokrzywdzone przez Zagłębie, Widzew SSA przez RTS Widzew..czy na odwrót:P teraz powinni się nazywać Amica Poznań..to już w ogóle będą niewinni;P.. ŻENADA |
Cytat:
|
Prosiłbym o powstrzymanie się od bezsensownej napinki
|
Widze że już otworzyliście szampany... gratuluje choćby dlatego, że jeszcze nie ma nawet oficjalnego potwierdzenia, że Reiss usłyszał jakiekolwiek zarzuty :) Jeśli okaże się jednak że brał udział w korupcji, raczej w Poznaniu wszyscy szybko zapomnimy o tych jego ponad 100 bramkach w Lechu.
Mam spore wątpliwości co do tego, dlaczego akurat teraz, jaki jest też związek pomiędzy tym zatrzymaniem a serią artykułów w GW oczerniających kibiców Lecha i sposób rozprowadzania biletów. Szerzej napiszę o tym wtedy, kiedy okaże się co tak wogóle Reissowi zarzucają. |
No jak dla mnie to jest żadne zaskoczenie. Już gdy zatrzymano Wójcika to wiadomo było , że Lech też jest umoczony w korupcje . Mam szacunek zarówno do Reissa jak i obecnej drużyny Lecha ,ale przeszłośći nie da sie oszukać. Jeżeli będą jakieś zarzuty w sprawie Lecha to należałoby wziąść odpowiedzialność za "stary Lech". Bo w końcu twierdzicie , że to ten sam Lech co kiedyś ! A jak zaczyna sie grunt palić pod nogami to : "My jesteśmy Amica". Mam nadzieje , że zarówno prokuratura jak i PZPN nie dadzą sie w ten sposób omamić. Winni powinni ponieść odpowiedzialność ! Mówie to nie dlatego , że nie lubie Lecha czy dlatego , że im się powodzi w pucharach......... Jednak jeżeli Korona i Zagłebie poniosły kare to czemu Lech ma się od niej wymigać ? Jeżeli zatrzymano by naszych piłkarzy i Wisła otrzymałaby oficjalne zarzuty prokuratorskie to miałbym taki sam stosunek do tej sprawy. Jednak to sie nigdy nie zdaży bo WISŁA ZA ERY CUPIAŁA ZAWSZE GRAŁA CZYSTO ! Czekam z ciekawością na dalszy ciąg wydarzeń . Oj bieda będzie z wami jak Piotr R. zacznie sypać......................
|
A myslicie ze czemu Lech połaczyl sie z Amica ? Oni juz dobrze wiedzieli co sie swieci wiec postanowili sie polaczyc zeby uniknac degradacji...
|
matizaq jak mozna miec szacunek do kogos, kto domagal sie drakonskiej kary dla Wisly, ze wzgledu na udzial w Chicago Trophy, poniewaz w ten sposob rzekomo ucierpial...prestiz ligi ?
W rzeczywistosci prestiz i poziom ligi cierpial latami przez dzialania takich ludzi jak Piotr R. i to im te drakonskie kary sie naleza ! |
Cytat:
Ja tam Reissa lubilem: - za wieczny usmiech - za przywiazanie do barw klubowych co w dzisiejszych czasach zawsze u mnie budzi szacunek - za piosenke o Legii :) |
Nareszcie! Pierwszy raz o Piotrze R. pisalem tutaj ze 3 lata temu...kazdy zorientowany w temacie wiedzial co ten grajek odstawial(razem z innymi...)w Poznaniu. Jeszcze kilku kopaczy z tamtej "ekipy" zostalo do zatrzymania ;).
|
Nie wiem ilu jeszcze pamięta, czy wogóle ktoś pamięta, jak dawno dawno temu jeden z sędziów skarżył się że Reiss straszył go po meczu ludźmi z miasta?
|
http://www2.90minut.pl/news/84/news845488.html
ktoś zaczął sypać :) ale mamy dzisiaj ciekawy dzień. |
Fuzja Amiki z Lechem to kompromitacja. Amika bazowala nieustannie na korpucji od 5 ligi w zwyz. Wszelkie trofea (PP) powinny byc jej odebrane, bo nawet finaly (vide z Aluminium Konin) potrafili drukowac. Polaczenie sie z takim klubem w Krakowie byloby nie do pomyslenia, w Poznaniu moralnosc jest rzecza wzgledna (w kazdym razie mozna ja kupic). Wisla po slawetnym sprzedaniu meczu, oczyscila sie sama dyskwalifikujac "sportowcow" reprezentujacych wowczas Biala Gwiazde. Zaplacilismy za to spadkiem do II ligi, bo nie mial kto grac oprocz juniorow. Ale cenie ten ruch Mietty ponad wszystko! Nazwiska sprzedawczykow , ktorzy splamili nasze barwy powinny zawisnac na czarnej liscie klubu. Co do Reissa, jesli jest wmieszany w handel to sprawa dla kibicow powinna byc oczywista.
|
Jestem pewien że w Poznaniu jest wielu kibiców, którzy jakby przyszło co do czego, przeżyliby degradację opartą o działania WKP Lech... Poczynając od tego że to tradycja i nie można się od niej odcinać, kończąc na tym że wielu z nas wtedy zaczynało swoją przygodę z kibicowaniem, często w sezonie 2001/02 po którym wróciliśmy do I ligi. Jednak o wszystkim decyduje zarząd i on będzie się od tych związków odcinał... Z drugiej strony ciężko mieć również zastrzeżenia co do prawdziwego przecież sformułowania, że KKS Lech nie jest następcą prawnym WKP Lech.
Niezależnie od wszystkiego, każdy kto bezpośrednio sprzedawał/kupował mecze i brał udział w korupcji, powinien skończyć w pierdlu. |
Ciekawe ile ze 108 bramek, bylo PRAWDZIWYCH. Polowa?
|
|
Jedna wielka hołota!
Ta fuzja była ukartowana. To było oczywiste że Lech wpadnie za korupcję. Gra na papierach Amiki definitywnie broni ich od zarzutów. http://sport.onet.pl/0,1248675,1908726,wiadomosc.html Teraz jeszcze bezczelnie mówią to wprost, czyli to że coś było na rzeczy za starego Lecha powszechnie już wiadomo. Cwane lisy cwane, wszystko wyreżyserowane. Niech mi tu przyjdzie jakiś ziemniak i się ze mną zacznie kłócić. Bezczelne typy! Ale jedno w tym wszystkim jest najlepsze- sami przyznają teraz chóralnie że są Amicą :D |
Strzelam, że ten świadek to Boguś B. Jak dla mnie, to że on dziś nie jest za kratkami, to dowód, że albo on zaczął sypać, albo sypie od dawna.
Co Reissa to naprawdę tragedia dla mnie. Aż człowiek nie wie co ma pisać. Ciekawe, czy oskarżą go o sprzedaż, czy o 'dodatek motywacyjny' od Świtu. Tak czy siak, niezależnie od różnej wagi moralnej czynów, jako kibic czuję się wydymany. Bardzo to przykre. |
Cytat:
|
Już z "rana" taka miła wiadomość.
I ta zakryta gęba Piotra R. :lol: |
Cytat:
|
Cytat:
Dobre żarty. |
skttrbrain też mi sie jako pierwsze nasuneło nazwisko Baniaka ale tam pisze , że jest to działacz. No niedawno napisałem , że będzie nie dobrze dla was jak Reiss zacznie sypać, ale nie trzeba było czekać na waszego snajpera. Tajemniczy działacz podobno sam się zgłosił. Powód jest wiadomy : Ci ,którzy hadlowali lub byli w to zamieszani liczą , że jak wsypią kolegów itd. to zostaną ułaskawieni albo dostaną łagodniejszą kare. Myśle ,że za niedługo sie więcej takich "ochotników" zgłosi ,którzy wiedząc że i tak za niedługo ich zawiozą do Wrocławia ,sami wszystko powiedzą. Niestety taka jest prawda ! Nawet ci ,którzy od lat pracują w Lechu czy są z nim związani,gdy poczują nóż na gardle zaczną sypać . Będą mieli wtedy Lecha w d....!
"Masiota dodał również, że "nowy" Lech formalnie może odpowiadać tylko za piłkarzy, którzy występowali w Amice Wronki, gdyby kiedykolwiek pojawiły się wobec nich zarzuty o udział w korupcji." ( Kikut, Murawski,Kucharski, Wojtkowiak ,Wilk )Czyli jak postawią im zarzuty to sami bośniacy będą grać ?:D Widze też inny aspekt : Pamiętacie jak Zagłebiu i Koronie postawili zarzuty ? Wszyscy natychmiast chcieli uciekać z tych klubów. Jeśli Lech będzie odpowiadał przed prokuraturą, to trzeba natychmiast kontaktować sie z Lewandowskim i Arboledom ! |
Cytat:
|
Podobno przyjechal do Krakowa tylko po to, aby podziekowac Wisle za zainteresowanie jego osoba :D
W jakims wywiadzie tak sie wypowiadal :lol: |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:13. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl