Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Joan Carrillo były trener Wisły Kraków. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9898)

FraMat 08.01.2018 16:41

W ogóle szkoda, że sama transmisja konferencji jest też tak słabej jakości. Tak jakby nagrywania dźwięku nie można było podłączyć do systemu nagłaśniającego, żeby słyszeć tylko wypowiedzi, a nie odgłosy z sali i ten cały pogłos.

No, ale może lepiej nie narzekać. Bo w ogóle transmisji nie będzie?

wester 08.01.2018 16:49

Ze statywem akurat być może osoba odpowiedzialna za ustawienie kamery nie była świadoma, że kto tam jeszcze postawi coś w kadrze, a sama w tym momencie wykonywała inna czynność (robiła zdjęcia?). Generalnie kuleje tam kwestia organizacyjna bo niedopuszczalne jest aby tak blisko była ustawiona kamera jak ta po lewej stronie. Powinna być tam jasno zaznaczona linia której dziennikarze nie powinni przekraczać z kamerami wtedy unikaliby filmowania siebie nawzajem. Na pewno polepszyłoby to organizacje.

teo 08.01.2018 16:55

Generalnie jakosc nagran jest dramatyczna.
Juz wywiad z Junco to jakby gosc ze studni mowil.
Teraz kamera z boku. Kolejny dramat. Przeciez to jest konfa organizowana przez klub , wiec kamera klubu powinna miec najlepsze miejsce.
To samo dzwiek. Podpiecie bezposrednio na mikrofony a nie mikrofon pojemnosciowy z kamery... Akurat jechalem autem, chcialem posluchac, wrzucilem przez bluetooth na auto ale... nie dalo sie nic uslyszec :/

Jak nie ma w klubie pojetnej osoby z obsluga prostego sprzetu to dajcie znac. Pomoge, przeszkole, wytlumacze, objasnie i bedzie lepiej.

Wojtas 08.01.2018 16:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1491401)
W ogóle szkoda, że sama transmisja konferencji jest też tak słabej jakości. Tak jakby nagrywania dźwięku nie można było podłączyć do systemu nagłaśniającego, żeby słyszeć tylko wypowiedzi, a nie odgłosy z sali i ten cały pogłos.

No, ale może lepiej nie narzekać. Bo w ogóle transmisji nie będzie?

No ale jak to wygląda ,musimy bardziej przywiazywać uwagę do takich "detali" bo jak widać ktos z marketingu dał mocno dupy, ktos powienien za to odpowiedziec
.No chyba ze zakladano ze Carillo miał siedzec w innym miejscu,i kogoś to zaskoczyło.Ale jednak jak na klub tak medialny jak Wisła powinno sie na to zwracac uwage.

Radwi 08.01.2018 16:57

z tego co wiem to transmisję prowadz WislaTV, które jest przecież dzieckiem wislakrakow.com... więc to nie są ludzie zatrudnieni w klubie?

teo 08.01.2018 17:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Radwi (Post 1491406)
z tego co wiem to transmisję prowadz WislaTV, które jest przecież dzieckiem wislakrakow.com... więc to nie są ludzie zatrudnieni w klubie?

Jesli tak to oddaje krolowi co krolewskie a reszte podtrzymuje :D

Radwi 08.01.2018 17:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez teo (Post 1491410)
Jesli tak to oddaje krolowi co krolewskie a reszte podtrzymuje :D

niech ktoś 'kumaty' potwierdzi :-D chyba, że klub na konfy wynajmuje ich i sprzęt.

maciekkk 08.01.2018 17:15

Transmisję prowadziła WisłaTV, ale rozmawiamy o konferencji nagranej przez oficjalny profil Wisły na youtube.

rav 08.01.2018 23:29

Zarówno ja (Wisła.TV) jak i osoba robiąca nagranie dla klubu korzystaliśmy z tego samego źródła dźwięku - miksera do którego wpięte były wszystkie 6 mikrofonów. Niestety dzwieku 2 z nich (te przed M. Junco i J. Carillo) nie otrzymaliśmy - stąd fatalna jakość ich wypowiedzi, słyszana defacto z pogłosu z głośników - przy czym w przypadku Carrillo istotniejsze dla 95% z Was było pewnie to co mówi p. tłumaczka a z jej słyszalnością było ok. Nie zbieraliśmy dźwięku z kamery.
*** (gdzieś by wypadało przenieść te wpisy) ***

xiondz77 09.01.2018 01:48

Wiadomo, że chęci macie dobre, ale z czalym szacunkiem to ktos wyposazony w dobrej klasy telefon i siedzacy z przodu zrobilby to lepiej. Szanujmy sie , oficjalna konferencja powinno byc zapięte wszystko na ostatni guzik.
Być moze wlozyliscie w to mnostwo wysilku i pracy ale wyszlo to kiepskawo.

PSYCHOLTSW 09.01.2018 07:55

interesujące te posty o Carillo :P a tak na poważnie, mam nadzieję, że nowy treneiro nie wywali jednak Pereza, bo wierzę, że chłop ma jaja i jeszcze da coś dobrego Wiśle :)

teo 09.01.2018 09:34

Perez w obronie to ciagly stan przedzawalowy.

Arkadiusz.Czerepach 09.01.2018 11:46

dla utrzymanie Lloncha chyba nawet ważniejsze niż Carlitosa , ciekawe co Joan na to ?

wolfy 09.01.2018 12:20

Coś ciekawego powiedział? Bo nie chce mi się oglądać.

Arkadiusz.Czerepach 09.01.2018 13:59

przemęczyłem w pracy te pół godziny , ewidentnie mogłybybyć te konferencje bardziej " z jajem " czy tam "z pazurem" zwał jak zwał , ale brakuje kogoś na stanowisku rzecznika który by zrobił show , irytuje mnie też upominanie dziennikarzy aby trzymali się tematyki konferencji

brylant17 09.01.2018 18:29

Probierza było zatrudnić miałbyś show co tydzień

Karherop 10.01.2018 19:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1491455)
przemęczyłem w pracy te pół godziny , ewidentnie mogłybybyć te konferencje bardziej " z jajem " czy tam "z pazurem" zwał jak zwał , ale brakuje kogoś na stanowisku rzecznika który by zrobił show , irytuje mnie też upominanie dziennikarzy aby trzymali się tematyki konferencji

Konferencja z Nikola byla dużo ciekawsza. W szczegolnosci pytania Karcza o imię żony ;)

Co by nie mówić nasz nowy Coach ma bardzo dobra opinię wśród graczy, którzy coś osiągnęli. Slowa Nikoli pozwalają wierzyć, że potrafi wyciągnąć potencjał młodych graczy i wprowadzić ich na wyższy poziom. To marka na jaka Carrillo musiał sobie zapracować

tofik 19.01.2018 20:44

Opinie o trenerze są budujące, skoro pilkarze go chwalą i chcą z nim pracować, to coś w nim musi być. Wygląda na to, że trenera zmieniono na lepszego, w kazdym calu jest to profesjonalista i pytanie jak poradzi sobie w Krakowie, gdzie wymagania i oczekiwania sa zawsze ogromne, a kibice oczekaują czasem na wyrost walki o najwyższe cele jak puchary czy mp.
Sztab przywiózł swój, czyli klub nie idzie tutaj linia oszczednosciowa, raczej oczekiwany jest postep jesli chodzi o wyniki i grę w porównaniu do tego co było za Kiko. Wypada życzyć powodzenia i oby tym razem to co na papierze lepsze przełożyło się na rzeczywistość, bo niestety czasem opcja lepsza w praktyce okazuje się niewypałem, a opcja bez sensu zaskakuje na plus. Tak to już jakos dziwnie w tej polsiej lidze się układa.

Arkadiusz.Czerepach 19.01.2018 20:50

Krzoska na razie wstrzemięźliwy w pochwałach :)

Maciek17 19.01.2018 22:53

Ja odnoszę wrażenie, że nad Kiko na początku było dużo więcej zachwytów, szczególnie ze strony piłkarzy. Z racji tego trochę mnie martwi ta cisza wokół nowego trenera - może to zalecenia ze środka? Mimo wszystko, oby była zwiastunem czegoś dobrego. ;)

teo 19.01.2018 22:55

Nie musi byc zachwytow i zawodnicy nie musza byc zadowoleni z ciezkiej pracy.
Musza byc wyniki :-)

wiertar 20.01.2018 08:57

Jedyne czego się boje ze my poprostu do ligi nie zdarzy się nauczyć grać nowym systemem... Przez co nie będzie wynikow

wiesniak842 20.01.2018 09:04

Mimo wszystko uwazam, ze w tym sezonie nie ma juz sensu za wiele oczekiwac. Gorna osemka i spokojna praca. Z drugiej strony jak popatrzy sie na tabele to wszystko jest jeszcze mozliwe. Jeszcze tylko trzy tygodnie i ogien!!!

Karherop 20.01.2018 09:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciek17 (Post 1492071)
Ja odnoszę wrażenie, że nad Kiko na początku było dużo więcej zachwytów, szczególnie ze strony piłkarzy. Z racji tego trochę mnie martwi ta cisza wokół nowego trenera - może to zalecenia ze środka? Mimo wszystko, oby była zwiastunem czegoś dobrego. ;)

Malo wywiadów się ukazuje z zawodnikami, to jedno. Nikogo poza Miga nie ma w Hiszpanii.
Kiko jak przyszedł to bazowal na atmosferze i scaleniu zawodników w jednym konkretnym celu. To że na dłuższą mete jego filozofia nie mogła wypalić to inna sprawa. Efekt placebo bez dobrej filozofii gry długo nie potrwa. I nie potrwal.

Carrillo natomiast wydaje mi się że wiekszy nacisk kładzie na przygotowanie, taktykę i etos pracy.

Podoba mi się to że od początku wszyscy zdaja się wiedzieć co będą grać, a nie ma takiego kombinowania jak na 2 obozie Kiko z 3 lub 5 obrońcami.

Wiślak88 20.01.2018 09:36

Przecież od razu widać, że przede wszystkim Carillo jest o niebo bardziej inteligentnym gościem od Kiko. Nie wiem dlaczego, ale od początku jak przyszedł Ramirez, to mimo iż budził sympatię, to sprawiał wrażenie takiego miłego idioty. Może to wydać się śmieszne, ale nawet jego twarz dla mnie wydawała się taka, która musi należeć do kogoś głupiutkiego. Wiadomo, że nie ma co się sugerować u ludzi wyglądem, ale akurat już nieraz się przekonałem, że wygląd mówi wiele ;)

lucas8 20.01.2018 09:42

Carillo to konkretny trener, który przyjechał tu z określonymi celami, do których przygotował się od a do z. Jego cv i ocena gry poprzednich zespołów jest dla mnie osobiście olbrzymim powodem do optymizmu i wiary w duży postęp! :) Po Maćku Skorży trafił nam się najlepszy trener.

wiertar 20.01.2018 10:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lucas8 (Post 1492088)
Carillo to konkretny trener, który przyjechał tu z określonymi celami, do których przygotował się od a do z. Jego cv i ocena gry poprzednich zespołów jest dla mnie osobiście olbrzymim powodem do optymizmu i wiary w duży postęp! :) Po Maćku Skorży trafił nam się najlepszy trener.

Bez dwóch zdań... Jednak dobry trener to nie wszystko w naszym przypadku. Jak nie będzie wyników to z dobrego trenera szybko zrobimy miernotę i nieudacznika. Mam nadzieję że zarząd darzy go naprawdę dużym zaufaniem i pomimo tego że wyniki moga być nie do końca zadawalajace włos mu z głowy nie spadnie.

sandomingo 20.01.2018 10:47

Carillo CV ma bardzo ciekawe, bez dwóch zdań. Ale pamiętajcie o jednym: jeżeli nie będzie terminowych wypłat to nawet Mourinho czy Guardiola nie dadzą rady...Oby udało się docisnąć Włochów bo to jest podstawa do dalszych oczekiwań

ArturBarlinek 20.01.2018 10:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1492084)
Mimo wszystko uwazam, ze w tym sezonie nie ma juz sensu za wiele oczekiwac. Gorna osemka i spokojna praca. Z drugiej strony jak popatrzy sie na tabele to wszystko jest jeszcze mozliwe. Jeszcze tylko trzy tygodnie i ogien!!!

Ta liga jest tak chora, że 2-3 wygrane z rzędu i mamy podium, więc czemu na to nie naciskać? Uważam, że piłkarze muszą mieć presję, żeby nie odpuszczali ani na minutę.od tego jest trener by wyciskać jak najwięcej.

lucas8 20.01.2018 12:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiertar (Post 1492090)
Bez dwóch zdań... Jednak dobry trener to nie wszystko w naszym przypadku. Jak nie będzie wyników to z dobrego trenera szybko zrobimy miernotę i nieudacznika. Mam nadzieję że zarząd darzy go naprawdę dużym zaufaniem i pomimo tego że wyniki moga być nie do końca zadawalajace włos mu z głowy nie spadnie.

Zarząd darzy go mega dużym zaufaniem, skoro potrafili czekać na niego do momentu, kiedy będzie wolny na rynku trenerskim.

Tak jak powiedział sandomingo: żeby tylko hajs się zgadzał chłopakom na kontach, to skupią się tylko na boisku.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:58.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl