Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków w Pucharze Polski 2012/13 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8799)

Ajax 27.02.2013 10:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1301185)
Przecież ta Olimpia by nas jeszcze pyknęła na Reymonta. Dopiero siara by była.

Tak to zawsze będzie wymówka, że nie spodziewaliśmy się tak agresywnie grającej Jagiellonii, która bardzo chciała się zrewanżować za blamaż w Bielsku-Białej. No i oczywiście trzeba z tego meczu "wyciągnąć wnioski" i od teraz skoncentrować się na meczu z Podbeskidziem.

Nie zapominaj, że po meczu z Podbeskidziem będziemy chcieli wyciągnąć wnioski i pokazać dobra grę w kolejnyym meczu :D

wolfy 27.02.2013 14:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez donecki (Post 1301197)
Ostatni mecz Frankowskiego u nas to trzeba flagę z podziekowaniami przynieść

Wiadomo, że ostatni? Zapowiedział zakończenie kariery? Bo wiesz, na tle reszty statystyki ma niezłe ;)

Już prędzej to ostatni sezon Sikorskiego w Ekstraklasie, bo nikt się raczej nie połakomi na napastnika który nie strzelił gola od dwóch lat.

donecki 27.02.2013 14:46

Poczytaj sobie dzisiejszt dziennik.A nawet jak nie ostatni to trzeba legendę ugościć bo długo takiego napastnika nie będziemy mieć

wolfy 27.02.2013 14:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez donecki (Post 1301262)
Poczytaj sobie dzisiejszt dziennik.A nawet jak nie ostatni to trzeba legendę ugościć bo długo takiego napastnika nie będziemy mieć

Nie czytałem, dlatego pytam czy ogłosił już zakończenie kariery, czy to tylko domysły dziennikarzy. Przy takich asiorach w ataku jak w naszej lidze to Franek spokojnie może grać do czterdziestki. Na razie ma tyle samo bramek co Genkov czy Radović...

martin_6 27.02.2013 16:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1301252)
Już prędzej to ostatni sezon Sikorskiego w Ekstraklasie, bo nikt się raczej nie połakomi na napastnika który nie strzelił gola od dwóch lat.

Ja bym takich definitywnych wniosków nie wyciągał. Nie zdziwię się, jak jeszcze przedłużymy z nim kontrakt...

Ajax 27.02.2013 16:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martin_6 (Post 1301285)
Ja bym takich definitywnych wniosków nie wyciągał. Nie zdziwię się, jak jeszcze przedłużymy z nim kontrakt...

Przecież Sikorski reaguje poztywnie i teraz idzie na nowy rekord, 2 lata bez strzału na bramkę w ekstraklasie :haha:

donecki 27.02.2013 18:45

Z kim zagramy jak przejdziemy Jage he he?

arti 27.02.2013 19:19

Liczę że na puchar nasi się zepną. Co to da to oczywiście inna sprawa. Będą próbowali coś osiągnąć w PP, a ligę będą zlewać tak jak rok temu. Zatem jutro może nawet wygrana.

El'kabat 27.02.2013 20:04

Chcieć to oni mogą sobie ,ale jak zespół nie ma pojęcia co grać i kondycyjnie jest w głębokim chuju to nawet największe chęci nie pomogą.
Franek pewnie pokaże Gienkovi i Sikorskiemu jak się strzela gole i na tym się skończy nasza przygoda w PP. Nie można oczekiwać zmiany gry w kilka dni o 180 stopni.
A to,że gramy na Reymonta,kiedyś owszem miało duże znaczenie.Teraz,każdy przyjeżdza ....a mać jak do siebie do domu i wie,że jesteśmy cieniem samych siebie.

mic 27.02.2013 20:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez donecki (Post 1301197)
Ostatni mecz Frankowskiego u nas to trzeba flagę z podziekowaniami przynieść

Tak, wielkie "WON SZCZURZE"

4karol4 27.02.2013 21:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez baton (Post 1301342)
Tak, wielkie "WON SZCZURZE"

Kim jesteś żeby tak nazywać? Zapomniałeś już ile dla nas zrobił? Może Ty zrobiłeś więcej ?

mic 27.02.2013 22:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 4karol4 (Post 1301357)
Kim jesteś żeby tak nazywać? Zapomniałeś już ile dla nas zrobił? Może Ty zrobiłeś więcej ?

Tak, zrobil. Uciekl i doplacil do swojego transferu w najgorszym momencie dla Wisly.
Bo za pensje polskiego pilkarza sie na sie wykarmic rodziny.

Ja pier.....

fanfan 27.02.2013 22:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez baton (Post 1301367)
Tak, zrobil. Uciekl i doplacil do swojego transferu w najgorszym momencie dla Wisly.
Bo za pensje polskiego pilkarza sie na sie wykarmic rodziny.

Ja pier.....

Raczej odszedł w najlepszym momencie dla Wisły , po tym jak nie udało się wejść do LM to Wisła jeszcze zarobiła na odejściu Jego i Uche zresztą On podobnie jak Żuraw, Kosa , Szymkowiak i wielu innych chciał spróbować ( w Jego przypadku ponownie ) swoich sił zagranicą . Wisła miała też czas na znalezienie godnego następcy no ale padło na Kryszałowicza -emeryta , taka jest kolej rzeczy jeden odchodzi , drugi przychodzi a przecież ,np. Szymek też bardzo nalegał na swój transfer do Trabzonu i kiedyś w jakimś wywiadzie żałował że wcześniej nie wyjechał z Polski . Myślicie ,że Żuraw nie naciskał na Wisłę gdy Celtic zapukał żeby go puścić ?

Elefant 27.02.2013 23:06

Cytat:

Szymek też bardzo nalegał na swój transfer do Trabzonu
No proszę, a ja żyłem przeświadczeniem, że go za nierobienie brzuszków wywalili :mysli: :-D

O tym naleganiu sam Szymkowiak :

Cytat:

Więc jak to się stało?
- Byliśmy akurat z Wisłą na obozie w Turcji. Mieszkałem w pokoju z Maćkiem Stolarczykiem. Spaliśmy akurat po treningu i nagle dostałem telefon, że zostałem sprzedany do Trabzonsporu.

Rozumiem, że nie było zachwytów?
- Cały czas prawie spałem. Powiedziałem tylko: „dobra, dobra” i położyłem się dalej. Doszło do mnie dopiero, gdy zadzwonili po raz drugi, informując, że samolot do Trabzonu już czeka. Co było później, wie już tylko mój menedżer. Trzy dni rozmawialiśmy o kontrakcie, tak nie chciałem tam zostać.

Jutro tylko cud(owna zwyżka formy) może nas uratować.

wolfy 27.02.2013 23:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Elefant (Post 1301372)

Nawiedzonych i tak nie przekonasz.

Reszta pamięta jak się skończyła przygoda Szymkowiaka w Turcji - końcem kariery, byle tylko stamtąd uciec. Gdyby jeszcze to był transfer w jakieś fajne miejsce, ale na tureckie zadupie (w sensie geograficznym i cywilizacyjnym, nie sportowym)?

stalsanok1946 28.02.2013 00:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1301374)
Nawiedzonych i tak nie przekonasz.

Reszta pamięta jak się skończyła przygoda Szymkowiaka w Turcji - końcem kariery, byle tylko stamtąd uciec. Gdyby jeszcze to był transfer w jakieś fajne miejsce, ale na tureckie zadupie (w sensie geograficznym i cywilizacyjnym, nie sportowym)?

a dlaczego uciekł? bo Turcja to taka europejska Arabia Saudyjska lub Katar, płacą dobrze, ale nie szanują piłkarzy. najpierw z nimi podpisujesz kontrakt a później sądzisz się kilka lat z klubem by wypłacił Ci należne pieniądze. wiele kar i ujemnych punktów mają tamtejsze kluby przez takie zachowania. szanują tylko gwiazdy bo się ich boją, a Ci z nazwiska lub osiągnięć sportowych mają coś do powiedzenia

WISŁAZWE 28.02.2013 07:39

Poniżej prezentuje meczową "osiemnastke" Wisły na mecz Pucharu Polski z Jagiellonią Białystok:

Bramakrze:

Sergiej Pareiko, Michał Miśkiewicz

Obrońcy:

Osman Chavez, Arkadiusz Głowacki, Kew Jaliens, Marko Jovanovič, Michał Czekaj, Gordan Bunoza

Pomocnicy:

Ivica Iliev, Cezary Wilk, Radosław Sobolewski, Patryk Małecki, Kamil Kosowski, Paweł Stolarski, Michał Chrapek.

Napastnicy:

Tsvetan Genkov, Rafał Boguski, Daniel Sikorski.

marcin19876 28.02.2013 10:01

To co 0 - 2 dla Jagi, z taką grą naszej Wisełki jest to bardzo możliwe....

Grantar 28.02.2013 10:04

Jakaś transmisja ???

palczi 28.02.2013 10:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grantar (Post 1301422)
Jakaś transmisja ???

Orange sport:)

Jagul 28.02.2013 10:44

Daniel na szpicy i możemy góry przenosić :)

fanfan 28.02.2013 10:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Elefant (Post 1301372)
No proszę, a ja żyłem przeświadczeniem, że go za nierobienie brzuszków wywalili :mysli: :-D

Ten Twój cytat niczego nie dowodzi . Z pewnością nie było tak ,że Wisła na siłę wypchnęła Szymkowiaka zresztą i tak za niewielkie pieniądze . Szymek nie krył że chciał spróbować sił w innej lepszej lidze , że w Polsce osiągnął już wszystko i gdyby nie chciał przechodzić do Trabzonu to po prostu by nie przeszedł zresztą sam wspominał ,że wtedy miał też propozycje z innych klubów , wybrał Turecką ofertę ponieważ była najlepsza i dla Wisły i dla niego . O tym naleganiu może się źle wypowiedziałem - może nie tyle nalegał na transfer do Trabzonu co nalegał na swój transfer zagraniczny i dostał na to zielone światło od klubu a to że trafił do Turcji to już sprawa prawdopodobnie najlepszej oferty .

Oczywiście źle mnie nie zrozumcie , nie piszę tego by wbić szpilę w Szymka ponieważ bardzo go lubię i szanuję jednak niektórzy przesadzają wieszając psy na Franku za to ,że odszedł w pewnym momencie z Wisły co jest normalną koleją rzeczy tak jak wielu innych nieco bardziej zasłużonych dla klubu piłkarzy .

mic 28.02.2013 11:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fanfan (Post 1301368)
w najlepszym momencie dla Wisły ,

????

Wisla dostala w dupe (po, jak dla mnie, perfidnym przekrecie), upragniona LM byla na wyciagniecie reki, byly wielkie nadzieje a co sie z tym wiaze kasa i wszystko poszlo sie jebac jak Tupolew o brzoze, a Ty mowisz ze to byl najlepszy moment dla Wisly ?? I jeszcze szczur doplacal do swojego transferu byleby tylko uciec ?!

Masz jakis dziwny system pojmowania wartosci

noddy20001 28.02.2013 11:11

Nie wiem czy Napastnicy: nie powinno się pisać w naszym wypadku w cudzysłowie.

fanfan 28.02.2013 11:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez baton (Post 1301436)
????

Wisla dostala w dupe (po, jak dla mnie, perfidnym przekrecie), upragniona LM byla na wyciagniecie reki, byly wielkie nadzieje a co sie z tym wiaze kasa i wszystko poszlo sie jebac jak Tupolew o brzoze, a Ty mowisz ze to byl najlepszy moment dla Wisly ?? I jeszcze szczur doplacal do swojego transferu byleby tylko uciec ?!

Masz jakis dziwny system pojmowania wartosci

Tak uważam , gdyby odszedł przed meczami z koniczynkami to wtedy byłoby to nie fair zostawiać drużynę przed tak ważnymi meczami jednak On odszedł już jak było po wszystkim . On chciał spróbować w końcu czegoś nowego , poszukać nowych wyzwać a klub jeszcze na nim zarobił i mógł już myśleć o następnym ewentualnym podboju fazy grupowej LM i przygotowywać na to już nową , mocniejszą drużynę która sprosta wyzwaniu .

hunter 28.02.2013 11:26

A mnie się wydawało, że temat Frankowskiego został już zamknięty. Tym bardziej, że sam zawodnik osobiście na tym forum udzielał wyjaśnień na temat sprawy. To było zdaje się jakieś 3 lata temu, nie wiem czy się uchował ten wątek w archiwum, czy też nie.

tofik 28.02.2013 11:48

Nie ma się co oszukiwac, Kulawik gra o posadę.
Powinien szaleć jak Trapattoni przed taki meczem.

zenobiusz27 28.02.2013 13:09

Tak jak napisano na stronie Wislakraków.com "....W jednym narożniku Jagiellonia, której obrona jest dziurawa jak polskie drogi. W drugim Wisła, która strzela bramki od wielkiego dzwonu...."

Dzwon dziś zabije i strzelimy bramkę :) (Dziś abdykuje Papież więc dzwony powinny bić )

DJ Hazel 28.02.2013 13:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zenobiusz27 (Post 1301460)

Dzwon dziś zabije i strzelimy bramkę :) (Dziś abdykuje Papież więc dzwony powinny bić )

Tak a tą bramkę strzeli Sikorski :lol::haha:

piter116 28.02.2013 13:56

Prędzej któraś z naszych gwiazd trafi piłką w Dzwon Zygmunta, niż skieruje ją do siatki (przypomniał mi się komentarz Macieja Szczęsnego podczas meczu z Lazio bądź Schalke, gdy Szymkowiak posłał piłkę na orbitę). Swoją drogą właśnie minęło 10 lat od tamtych wydarzeń, może faktycznie coś jest na rzeczy.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:41.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl