![]() |
Mam dwa pytania:
1. Jaka w końcu była oficjalna liczba uczestników Marszu, chodzi mi o prawdziwe dane a nie takie podawane przez aj ti aje i tym podobne. 2. Do tych co byli. Końcówka marszu, dochodzimy pod Pomnik Dmowskiego i w którymś momencie poruszenie jakieś na tyle marszu zaistniało ( tył tzn. od strony ulicy którą przyszliśmy na tamto rondo ), ktoś tam z tłumu rzucił że lewaki od tyłu zaszły i jakiś swój transparent miały, potem ponoć policja ich szybko odgrodziła i takie tam. Byłem co prawda nie daleko ale w tym zamieszaniu z samochodem i w tym tłumie nie zauważyłem nic szczególnego, więc prosiłbym osoby które widziały lub mają pewne info by rozjaśniły tą sytuację. |
A skąd możesz znać oficjalną liczbę?
Nie było biletów - w opinii obiektywnych mediów i uczestników ponad 20 tysięcy. |
Cytat:
|
http://www.youtube.com/watch?feature...&v=GtmT-QNL164 ci tutaj to też przebierańcy?
|
Odnosnie frekwencji. Stalem w miejscu kropki (lekkie wzniesienie), marsz skrecal z miejsca gdzie B i nie byl to jego koniec, a poczatek marszu doszedl juz do pl. Na Rozdrozu (A).
Marsz co najmniej na 1,5km. Nasze pochody na Rynek nigdy tyle nie mialy. Niech każdy sam wyciagnie sobie wnioski ile osob bylo. Na zoomie mozecie zobaczyc jak szeroka jest to ulica wraz z chodnikiem. http://i39.tinypic.com/2enc9ag.jpg To jest mniej wiecej to miejsce nawet: http://www.youtube.com/watch?v=cPi6y93nuvY |
Mi się najbardziej spodobały ze My jak i Cracovia byliśmy na marszu i żadnych ekscesów nie było. Widać ze Kraków w ważnej sprawie umie się zmobilizować!
|
Teza że każdy kibic Wisły jest prawicowcem jest po prostu śmieszna gdyż nie ma żadnego uzasadnienia w faktach. Po pierwsze hasło "precz z komuną" nie jest skandowane nawet przez całe C a co dopiero cały stadion. Po drugie "precz z komuną" nie oznacza "precz z lewicą". Po trzecie w Polsce nie istnieje czytelny podział na lewicę i prawicę, PiS gospodarczo jest skrajnie lewicowy. A gdyby przyjąć, że pomijamy gospodarkę, to i tak mamy jeszcze powiedzmy partie środka jak PO czy PSL. Do tego dodajmy, że w Krakowie wybory wygrał Majchrowski w części dzięki kibicom Wisły, jednym z głównych kibiców Wisły jest poseł PO Fedorowicz, a pamiętam jak moi znajomi z MW wykrzykiwali hasła "Narodowy Socjalizm". Więc darujmy sobie sformułowania, że każdy kibic Wisły jest za prawicą, bo TAK NIE JEST. Chyba, że kto nie za prawicą ten nie jest prawdziwym kibicem Wisły, ale wtedy okazałoby się, że kibiców Wisły jest góra 3-4 tys. Oczywiście to ostatnie to żart bo nie poglądy polityczne wyznaczają czy jest się kibicem czy nie. Ja np ostatnio mam w d... i lewaków i nacjonalistów, najlepiej gdyby umówili się gdzieś na łące 5 tys na 5 tys. niezależnie kto wygrałby byłby jakiś pożytek dla kraju przynajmniej, a nie zmieniliby Święta Narodowego z chuligańską hucpę.
|
"Wisełko wygraj mecz" też nie jest śpiewane przez cały mecz. Czy to oznacza, że góra pare tysięcy chce zwycięstwa Wisły?
Kto Ci wmówił że PiS jest prawicowy? To chyba tylko TVN + PO mówiły, ale też tylko po to, żeby straszyć wyborców. "Głównych kibiców Wisły" - i już wiem, że nie ma sensu klikać "wyślij" skoro to jest Twój lider trybun. ps Dzięki za poprzednie odpowiedzi dot. dojazdu. |
Nic nie zrozumiałeś. Chwilę pomyśl, zanim coś napiszesz, bo inaczej faktycznie nie ma sensu abyś dawał "wyślij". Po prostu stwierdziłem, że teza, iż każdy kibic to prawicowiec jest durna i nie ma pokrycia w rzeczywistości. Gdyby nawet przyjąć, iż kto co śpiewa nie ma znaczenia, choć dla mnie ma, to naprawdę wierzysz, że choć 50 % kibiców Wisły głosuje na partie prawicowe i ma prawicowe poglądy??? A co do Fedorowicza to chodziło, że jest jednym z bardziej znanych kibiców Wisły, ale to jest tylko przykład, bo takich co są z PO bądź głosowali na PO wśród kibiców Wisły znam wielu. A lidera żadnego nie mam bo nie jestem niewolnikiem czyichś poglądów, żebym karnie słuchał co mówi "lider".
|
Cytat:
|
Cytat:
chyba mylisz pojęcia z widzem piłki nożnej... PS. Nie masz się czym chwalić , że znasz wielu ludzi uważających się za kibiców i głosujących na kogoś kto chce ich wytępić... |
Cytat:
Np. przyjmując, że PIS jest partią lewicową, przyjmujemy, że takie poglądy mają jego zwolennicy a więc pewnie mniej więcej "pół Krakowa", w tym masa kibiców Wisły. I pozostałych krakowskich drużyn także. |
To tak na chłodno:
Wydaje mi sie, ze mielismy do czynienia z kolejna prowokacja wlady. O dojezdzie na manifestacje niemieckich lewakow trabiono od dawna. Dlaczego nie zostali zatrzymani przed dojazdem do Wa-wy? Przeciez jechali podobniez dwoma autokarami z wiadomymi zamiarami. Nie wierze ze w Policji pracuja az tacy idioci aby nie wpadli na pomysl prewencyjnego zatrzymania i skutecznego uniemozliwienia dotarcia na miejsce (vide zatrzymywanie kibicow jadacych na mecz na Litwe czy do Rosji). I teraz, za przyzwoleniem spolecznym poprzez umiejetne naglosnienie wybranych watkow przez prorzadowe massmedia, Komorowski przebakuje o modyfikacji prawa aby moc zablokowac mozliwosc przeprowadzania demonstracji czy innych zgromadzen publicznych. A to jest powaznym naruszeniem i tak juz mocno nadwyrezonych wolnosci obywatelskich. I tu jest pies pogrzebany. Poprzez umiejetne napuszczanie na siebie goracych glow po obu stronach barykady bedziemy niedlugo swiadkami powaznego ograniczenia wolnosci obywatelskiej. Za pomoca prowokacji zrobili to juz Amerykanie (Patriot Act) i Anglicy (Terrorism Act). Wiec teraz zastanowcie sie i popatrzcie na szerszy obraz. Bo teraz sami sobie kopiemy dolek na czesc i chwale Eurokomunistycznego Superpanstwa i calkowitej kontroli wladzy nad narodem. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Nie wiem o co ci chodzi człowieku , może mi wytłumaczysz ? |
Było zaje**biście. Dzięki, że byliście. Przy okazji pierwszego posta na forum, się przywitam: dzień dobry ;)
|
Cytat:
Kolejna bzdura z TVN Konstytucja zezwala na wszelkie wiece i zgromadzenia. Ciekawe czy się odważą zakazać górnikom marszów z okazji Barbórki :D |
Cytat:
W tv mamy obraz niszczenia grup spolecznych, ludzi przez przypinanie im latek. Najpierw wymyslamy nowe slowko lub nowy synonim do slowka np kibol, moher, PiS=oszołom. A pozniej juz tylko wystarczy powiedziec, ze jak jestes za PiSem to jestes moherem, w ostatnich wyborach tez straszono ludzi tym, ze niby PiS popieraja kibole a kiboli obsmarowywano tym, ze broni ich PiS. To sa lajdackie metody, ktore tak malo ludzi jest w stanie zauwazyc na wlasne oczy. Patriotow nazwali faszystami i juz latka do Marszu przypieta, ze jest to Marsz Hitlerowcow. Od wczoraj modne jest tez aby mowic, ze na Marszu byli kibole. I tak samo z tymi rpowokacjami. Schemat wyglada tak jak kolega wyzej napisał. Najpierw dopuszczamy do prowokacji, podsycamy nienawisc, stwarzamy jak najlepsze warunki do eskalacji zla, pozniej troche pozwalamy na dymy i na koniec bohaterska akcja, policja doprowadza do porzadku a na drugi dzien PO moze mowic o zmienianiu prawa i swiata w imie bezpieczenstwa i normalnej, spokojnej Polski. Tak było wczoraj i tak bylo po 3 maja br. Stworzono obraz mediow obiektywnych, rzetelnych a tak na parwde przeciez Ci ludzie stoja w 99% po lewej stronie lub po stronie okupanta z partii zwanej PO. Widac to po tym kto rzadzi najwiekszymi mediami czy jacy ludzie w nich wystepuja. Show meni typu Wojewodzki, Karolak, Szyc, Wolszczak. Miejmy nadzieje, ze kiedys wrocimy na dobra droge i Polska bedzie w rekach Polakow a nie komunistow |
Cytat:
O to mi chodzi człowieku. że PO zostało wybrane również przez kibiców Wisły. I to przez sporą część kibiców Wisły. Chyba, ze przyjmiemy, że kibic Wisły nie bierze udziału w Wyborach (albo w Krakowie należy do kibicowskiej mniejszości). Tak. Głosowali oni na kogoś, kto che ich wytępić. Tak jak w ogóle Polacy nieracjonalnie głosowali na kogoś kto chce ograniczyć ich prawa i nałożyć większe podatki. Moja teza jest tak samo równoprawna jak ta, że kibice Wisły nie głosują na PO. |
Jednak się myliłem. Końcówka filmu pokazuje ekipę tajniaków z poprzednich filmów.
http://www.youtube.com/watch?v=lx9IF4BnSRE |
Cytat:
Jaki TVN? Kto o tym tam mowil? Cytat:
|
Widzieliście "rozmowę" Winnickiego z tym typkiem Lizutem z Roxy i dziennikarzolem TVN24?
Jak tylko Winnicki mówił coś konkretnego, to moderator wcinał się z "zostawmy to, przejdziemy później". Demagogia, przeinaczanie faktów, atakowanie - to ich chleb powszedni. A potem wychodzi to z obiektywnym dziennikarstwem jak z "Śmiercią w Wenecji" jako nowym zajebistym, gangsterskim filmem. |
Cytat:
|
Co to za niemka pi***i teraz na tvn24, jako jakaś niby przedstawicielka lewaków?
|
Cytat:
|
Wiecie jaka była największa tragedia wczorajszego dnia?
Spłonął wóz satelitarny TVN24!!!! Nic nie było ważniejsze - jakby jakieś narodowe dobro płonęło to nie poświęciliby temu tyle uwagi ie wczoraj swojemu parszywemu wózkowi. |
|
Tak wygląda przekaz medialny z Marszu Niepodległości ...
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net...48882300_n.jpg |
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:18. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl