Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [27 kolejka] Wisła - Cracovia - MECZ O MISTRZOSTWO 2010/11 !! 15 maja, 14:45 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8063)

mitmichael 15.05.2011 16:41

Nie na darmo Siejewicz to jeden z najgorszych arbitrow w ekstraklasie. Bocznych sobie tez niezłych dobrał. Na szczescie skonczyło sie tak jak sie miało skonczyc. A doping jak dla mnie Fantastyczny, wielki Szacun bo pilkarze lubia grac przy takich kibicach.

willow 15.05.2011 16:46

Łzy szczęścia i wzruszenia, co tu dużo mówić :) Podwójny smak mistrzostwa, bo po derbach :)
o analizę meczu pokuszę się, jak go obejrzę na spokojnie w telewizji :) Na razie czas na szampana!

PlacekTSW 15.05.2011 16:58

Moje marzenie na derby się ziściło: Melikson strzelił mistrzowską bramkę! MISTRZ MISTRZ NASZ TS!!

zbymak 15.05.2011 17:06

Dzis wszyscy pokazali wielka klase.Brawo

vaazon 15.05.2011 17:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kryniu (Post 1093675)
Mam pytanie do tych co nie byli jak prezentował się doping w telewizji?

Prezentował się wyśmienicie :D

RAF 15.05.2011 17:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zbymak (Post 1093702)
Dzis wszyscy pokazali wielka klase.Brawo

sorry za off topic ale sprawdz prosze priva.

sayek89 15.05.2011 17:16

Ogromna radość, wygrać derby oraz zapewnić sobie mistrza za jednym razem, bezcenne.

Mistrz Mistrz Nasz TS!

LukaszK111 15.05.2011 17:27

Siema, moze ktos nagrał mecz lub wie gdzie go mozna zobaczyc.Niestety o tej samej godzinie mialem swoj mecz i nie moglem ogladac;/

PlacekTSW 15.05.2011 17:35

www.AllGoals.pl tam możesz sciagnąć. Pewnie wrzucą wieczorem.

legol 15.05.2011 17:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LukaszK111 (Post 1093722)
Siema, moze ktos nagrał mecz lub wie gdzie go mozna zobaczyc.Niestety o tej samej godzinie mialem swoj mecz i nie moglem ogladac;/

http://www.speedway-video.com/topic/...956#entry13956

Prosze Cie bardzo.

MISTRZ MISTRZ NASZ TS!!!

LanceTS 15.05.2011 17:56

Z żydowskiego forum:
"a Melikson ech.. żyd żydowi żydem"

:D

mitmichael 15.05.2011 18:04

Tak sie bawi, Tak sie bawi MISTRZ POLSKI!!! :rotfl:
http://up.programosy.pl/foto/orange_...190302_min.jpg

Tutaj wszystko jak na dłoni, kto w tej dekadzie w Polsce rzadzi :
http://up.programosy.pl/foto/orange_...190618_min.jpg

To był kolejny swietny mecz, w ktorym pilkarze znowu swietnie wykonali załozenia Maaskanta.

Chrisman 15.05.2011 18:08

dzieki Wisła i gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mistrz nasz TS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

KOMINEK 15.05.2011 18:17

Mistrz Mistrz NASZ TS. Dziękuję.

Skromne zwycięstwo ale co tam. Ten mistrz smakuje wyjątkowo.
Dziś byliśmy jednością.
Bukhari i Melikson czy trzeba czegoś więcej :-).

sAJmon_ABG 15.05.2011 18:20

MISTRZ MISTRZ NASZ TS !!!

teraz poczekajmy spokojnie na następne mecze które też by się przydało wygrać ;>

Mam pytanie , kiedy będą w sprzedaży mistrzowskie koszulki ??

sportnh 15.05.2011 18:20

kiedy MNIEJ WIECEJ bedziemy grac pierwszy mecz w pucharach!!!???

nie wiem, pierwsza połowa lipca?

Fifiorek 15.05.2011 18:22

Tak. Połowa / koniec lipca.

sportnh 15.05.2011 18:25

pierwszy mecz z LEviadia byl chyba 15 lipca takze rowna polowa, 2 miesiace czasu jest, tak dlugo ;/

R22 15.05.2011 18:29

Zwariowałam dziś na trybunach :D największa radość chyba w historii no i Melikson, szacunek :) brawo dla kibiców, atmosfera niezapomniana a końcówka to już w ogóle :) Mistrz Mistrz Nasz TS! WISŁA PANY!

flamengista 15.05.2011 18:37

W pierwszej połowie graliśmy nieźle, była walka, były też sytuacje. Dobrze działał środek pola, a nasza defensywa prezentowała się pewnie. Szkoda, że nie strzeliliśmy więcej niż 1 bramkę, byłyby mniejsze nerwy.

W drugiej połowie obudziły się Pasy, my zaś spuściliśmy z tonu. Pojawiły się głupie błędy Pajlica i Kirma. Zrobiła się nerwówka na koniec, szczególnie że obaj defensywni pomocnicy mieli żółtko na koncie.

Moje oceny:

Pareiko - 7. Pewny przy wyjściach do górnych piłek, w zasadzie nie popełnił błędu.
Cikosz - 8. Bardzo dobry mecz, zarówno w ofensywie jak i defensywie. Niesłychanie waleczny i wyjątkowo skuteczny w pojedynkach 1 na 1.
Chavez - 8. Też bardzo dobry występ, uratował nas w kilku groźnych sytuacjach.
Jaliens - 7. Ok, choć dziś mniej widoczny na boisku.
Pajlić - 5. Przeciętny występ. Głupie zagrywanie piłki do Pareiki 2 razy o mały włos nie skończyły się tragicznie. Mała była z niego korzyść w ofensywie.
Kirm - 4. Najsłabszy z Wiślaków. Wolny jak Maciej Terlecki pod koniec kariery. Ewidentnie powinien usiąść na ławce, ma wyraźną obniżkę formy.
Sobolewski - 8,5. Profesor środka pola, świetnie czyścił z Wilkiem.
Wilk - 8,5. W zasadzie to samo co Soból.
Melikson - 9. Brał na siebie grę w kluczowych momentach, robił różnicę. No i bramka na miarę MP. Brawo!
Małecki - 7,5. Ocenę zaniża tradycyjne holowanie piłki, dziś dość irytujące. Ale Mały włożył w ten mecz całe serce, zostawił mnóstwo zdrowia na boisku. Brawa za walkę i asystę.
Genkow - 6. Dziś miał jedną klarowną sytuację - podobną jak z Amiką. No i tym razem źle się zachował. Dostawał za mało piłek, ale próbował walczyć. Występ poprawny, ale szału nie było.

Maaskant - 8. Dobrze dobrana taktyka, trochę gorzej ze zmianami. Kirm grał zdecydowanie za długo. Natomiast widać wyraźną poprawę w rozgrywaniu stałych fragmentów gry - zarówno w ofensywie, jak i przede wszystkim w obronie.

Ogryzek 15.05.2011 18:43

Cieszy bardzo MP! Dla mnie to najważniejsze trofeum na jakie czekam (nie żadne puchary i inne tam) Brawa dla piłkarzy za walkę i zwycięstwo z Parchatymi:)

Historia zatoczyła koło - rok temu straciliśmy z Parchatymi MP, dzisiaj je odzyskaliśmy:D

No i wreszcie jest za co chwalić Maaskanta!

BTW
Zgadzam się flamengista co do ocen piłkarzy - a zwłaszcza niskiej dla Kirma. Jeden mecz odpoczynku może by mu dobrze zrobił, bo jeśli chodzi o egoizm boiskowy to już dawno jest numerem 1 u nas, Małecki przy nim to altruista:)

PlacekTSW 15.05.2011 18:45

http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/z...4794296441.jpg
Piłkarze wiedzą co pić :D

Krzysiek Grabski 15.05.2011 19:11

Gratuluję wam zdobycia kolejnego MISTRZA POLSKI!

Tytuł numer 13 ale jakże szczęśliwy.

W tym sezonie w pełni zasłużyliście na ten tytuł.

Wszystkiego dobrego z Warszawy.

Reprezentujcie godnie naszą Ojczyznę na arenie międzynarodowej.

Życzę awansu do LIGI MISTRZÓW!

Trzymajcie się wszyscy zdrowo.

Krzysztof Grabski z Warszawy.
Kibic Legii Warszawa.

małpa 15.05.2011 19:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LanceTS (Post 1093743)
Z żydowskiego forum:
"a Melikson ech.. żyd żydowi żydem"

:D

buahahhahahah, sorry nie mogłem, musiałem to podbić.

ŻYD ŻYDOWI ŻYDEM :D mega.

a co do samego meczu to podziękowania dla paru gości ( tych z gatunku większych ) za uciszanie tych, którzy między 35 a 45 chcieli śpiewać.

No i dla gniazdowego i całego G, za to, że nie było JŻS i ' gola gola gola.... '. Mnie aż nęciło, no ale wszystko rozumiem, oby nie zamknęli nam stadionu na mecz z ksp.

pzdr

FraMat 15.05.2011 19:22

czy ktoś ma statystyki z meczu by Canal+

wolfy 15.05.2011 19:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 1093761)
Bukhari i Melikson czy trzeba czegoś więcej :-).

Muzułmanin , teraz Żyd - nie ma co, Cracovię j-ą wszyscy. Pełny ekumenizm:lol:

Mistrzostwo zdobyte w meczu z Pasami to coś ekstra, nawet po tak słabym sezonie. Jedyne czego szkoda, to że ten mecz nie przypieczętował ich spadku. To już byłby full serwis.

tedyy 15.05.2011 19:41

teraz na żywo o WIŚLE http://www.orange.pl/ogladaj-Orange-sport-info.phtml

vojtex 15.05.2011 19:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sAJmon_ABG (Post 1093765)
MISTRZ MISTRZ NASZ TS !!!

teraz poczekajmy spokojnie na następne mecze które też by się przydało wygrać ;>

Mam pytanie , kiedy będą w sprzedaży mistrzowskie koszulki ??

właśnie przyłączam się do pytania co do tych koszulek, wie ktoś coś ?

tarantulaw2 15.05.2011 19:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1093864)
Mistrzostwo zdobyte w meczu z Pasami to coś ekstra, nawet po tak słabym sezonie. Jedyne czego szkoda, to że ten mecz nie przypieczętował ich spadku. To już byłby full serwis.

Never Say Never. Pejsy mają:
Widzew (D)
Jagiellonia (D)
Belchatów (W)

Bytom ma:
Arkę (W) - kluczowe spotkanie, jak Bytom wygra to na 70% Pasy lecą
Lech (D)
Legia (W)

W Bełchatowie pasiaki zapewne polegną - nie umieją grać na wyjazdach. Z Widzewem raczej wątpie że dadzą radę, z Jagą to jest zagadka. A Bytom to wiadomo, że z Lechem i Legią wtopią, ale jeśli tylko zleją Arkę, to prawdopodobnie będzie trzech spadkowiczów :)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez vojtex (Post 1093885)
właśnie przyłączam się do pytania co do tych koszulek, wie ktoś coś ?

Poczekajcie, pewnie będzie coś wiadomo teraz w najbliższym tygodniu. Patrząc na ceny na internetowym sklepie Wisły to cena to pewnie ~45 zł.

Ruuudy 15.05.2011 19:57

Mistrz jak najbardziej zasłużony po naprawdę dobrym meczu :). Oby w każdym następnym spotkaniu Wiślacy grali z takim samym zaangażowaniem co w pierwszej połowie z Żydkami :)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:38.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl