Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   I Liga - temat zbiorczy. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8005)

WiślakMyślenice 29.05.2013 18:04

Termalica i Flota nie chce awansować. Zawisza i parchy.

!!IRIVER!! 29.05.2013 18:22

Sandecja 1-0. LOL. Ale do euforii daleko. :)

FraMat 29.05.2013 18:38

W meczach decydujących o awansie wygrywają na razie goście... Może Sandecja nie będzie taka gościnna?
Na razie 1:1
Zawisza chce w widoczny sposób awansu.
Czy Nieciecza chce go na pewno?

arti 29.05.2013 18:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1314868)
Jak na razie Termalica przegrywa z Zawiszą u siebie.
Przegrywa też Flota.
Trzeba trzymać kciuki za Sandecję

eee. wierzysz w to?
były "emocje", ale na finiszu zmierza to w dawno przewidywanym kierunku...

El'kabat 29.05.2013 18:41

Nie ma cudów.Samobój żytki troche skomplikował sprawę,ale sami z siebie to oni dziś gola nie strzelą...

Arturo Qr2nów 29.05.2013 18:51

Wbrew pozorom nie musi być tak źle. Otóż w dwóch ostatnich kolejkach Zawisza gra z niechcącą awansu Flotą oraz zdegradowaną już Polonią B., zaś Termalica podejmuje grającą o nic Olimpię i jedzie w gości do niechcącej awansu Floty. Z kolei parchactwo nawet jak dziś wygra jest punkt za Niecieczą i ma do rozegrania mecze z GKSem Tychy, który przejechał się dziś 5:0 po Warcie i w LEgnicy z Miedzią. Tak więc 6 punktów jest osiągalne zarówno dla Zawiszy, jak i Niecieczy podczas gdy nie jest oczywiste w przypadku żydów.

arti 29.05.2013 18:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arturo Qr2nów (Post 1314890)
Wbrew pozorom nie musi być tak źle. Otóż w dwóch ostatnich kolejkach Zawisza gra z niechcącą awansu Flotą oraz zdegradowaną już Polonią B., zaś Termalica podejmuje grającą o nic Olimpię i jedzie w gości do niechcącej awansu Floty. Z kolei parchactwo nawet jak dziś wygra jest punkt za Niecieczą i ma do rozegrania mecze z GKSem Tychy, który przejechał się dziś 5:0 po Warcie i w LEgnicy z Miedzią. Tak więc 6 punktów jest osiągalne zarówno dla Zawiszy, jak i Niecieczy podczas gdy nie jest oczywiste w przypadku żydów.

To wszystko może się zdarzyć przy założeniu, że T chce awansu. A chce?

Gwiaździsty 29.05.2013 19:12

Czy chce to się okaże niebawem. Na razie jest dobrze. Może być tak , że garbaci wygrywajac (kupując) wszystko do końca i tak nie wejdą.

WiślakMyślenice 29.05.2013 19:28

parchy witamy w ekstraklasie.

Jose 29.05.2013 19:32

Ja tam nie wierzę w teorie spiskowe. Gdyby Flota nie chciała awansu by nie walczyła tydzień temu do ostatniej kropli potu z Cracovią wyszarpując remis. Termalica gdyby nie chciała odpuściła by wcześniej bo teraz nawet jak przegrają wszystko do końca to mogą awansować. Poza tym można zająć 1 miejsce i nie wystąpić o licencję. Nie trzeba grać tak aby zająć miejsce niepremiowane bo można zająć 1 i zrezygnować z gry nie występując o licencję.

Za tydzień w ogóle dowiemy się czy Nieciecza dostanie licencję na ekstraklasę. Jeżeli nie to awansuje 3 z tabeli. Jeszcze oczywiście komisja odwoławcza zostanie.

Arturo Qr2nów 29.05.2013 19:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1314891)
To wszystko może się zdarzyć przy założeniu, że T chce awansu. A chce?

Nie wiem... W Krakowie zremisowali. Że niby porażka byłaby zbyt oczywista? W sumie Termalica coś tam grała i tylko Pilarzowi parchate zawdzięczają, że nie przegrywali "trójeczką" do przerwy. Jak by nie było mam nadzieję, że awansować chcą. Jeśli nie, to będziemy mieli derby :]

WiślakMyślenice 29.05.2013 19:43

Jose, zobacz bramkę na 1-2 dla parchatych. Może wtedy zejdzie Ci bielmo z oczu.

Kocur 29.05.2013 19:45

Ten samobój tak z dupy że powinni Makucha od razu do Wrocławia zawieźć.

WISŁAZWE 29.05.2013 19:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1314902)
Ten samobój tak z dupy że powinni Makucha od razu do Wrocławia zawieźć.

Powołałby Cabaja na świadka.

WiślakMyślenice 29.05.2013 19:52

W imieniu swoim i bliskich- JE*BAĆ żydów. Wszystkich.

Arturo Qr2nów 29.05.2013 19:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1314903)
Powołałby Cabaja na świadka.

Po przesłuchaniu świadkowi też można postawić zarzuty ;)

Gwiaździsty 29.05.2013 19:53

Parchy tak naprawdę zaczęły kupować już w Łęcznej. Wiadomo było , że po wpadce z Flotą u siebie przypilnują interesu w N. Sączu i Legnicy. Tychy też wiedzą jak się mają zachować. Ale to i tak może wszystko wziąć w łeb kiedy Zawisza i Thermalica wygrają po 2 ostatnie mecze.

jaro1985r 29.05.2013 19:59

Podejrzewam ,że w tej lidze jest już wszystko ustawione. Kopacze się znają, wiedzą kto chce a kto nie chce awansować i cyrk się kręci. To tak jak w ekstraklasie nagle świetnie zaczęły grać Podbeskidzie i Bełchatów, mieli sygnał o Polonii więc zaczęli "walczyć" o 15 miejsce. Tylko naiwni wierzą w to ,że nagle dwie mega słabe drużyny zaczynają grać jak z nut na wiosnę. Kiedyś rozmawiałem z byłym graczem Wisły,teraz trenuje w niższych ligach,jak zaczął mi opowiadać jak to wszystko wygląda, jak się ustawia mecze to ciężko było w to uwierzyć :D Gwiaździsty myślę ,że żydy są w dobrym kontakcie z byłymi kolegami z Niecieczy i wiedzą czy im się kupno meczów opłaca czy nie :D Mamy zajebiste ligi: zamiast emocjonować się po sportowemu to ludzie rozkminiają kto chce a kto nie chce awansować:D Aha na marginesie taka wiadomość z weszło, warto przeczytać jakie s....ysyństwo występuje w naszym kraju już nawet w ligach podwórkowych :http://www.weszlo.com/news/15068-W_L..._lesne_dziadki

fialo 29.05.2013 20:11

Cala Polska dzis widziała jak parchy "robia" awans ;)

Glazik 29.05.2013 20:19

Flota to najbardziej perfidna dupodajka w 1 lidze ... plakac sie chce jak sie patrzy na te przekrety w Polskiej kopanej... q*rwa jakie to smutne..

jaro1985r 29.05.2013 20:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1314909)
Cala Polska dzis widziała jak parchy "robia" awans ;)

Masz link do bramek?

felipe 29.05.2013 20:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Glazik (Post 1314911)
Flota to najbardziej perfidna dupodajka w 1 lidze ... plakac sie chce jak sie patrzy na te przekrety w Polskiej kopanej... q*rwa jakie to smutne..

Nieciecza też śmierdzi. Już rok temu dała próbkę możliwości. W tym sezonie też mnie nic nie zdziwi... Choć chciałbym się mylić.

arti 29.05.2013 20:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jaro1985r (Post 1314908)
Podejrzewam ,że w tej lidze jest już wszystko ustawione. Kopacze się znają, wiedzą kto chce a kto nie chce awansować i cyrk się kręci. To tak jak w ekstraklasie nagle świetnie zaczęły grać Podbeskidzie i Bełchatów, mieli sygnał o Polonii więc zaczęli "walczyć" o 15 miejsce. Tylko naiwni wierzą w to ,że nagle dwie mega słabe drużyny zaczynają grać jak z nut na wiosnę. Kiedyś rozmawiałem z byłym graczem Wisły,teraz trenuje w niższych ligach,jak zaczął mi opowiadać jak to wszystko wygląda, jak się ustawia mecze to ciężko było w to uwierzyć :D Gwiaździsty myślę ,że żydy są w dobrym kontakcie z byłymi kolegami z Niecieczy i wiedzą czy im się kupno meczów opłaca czy nie :D Mamy zajebiste ligi: zamiast emocjonować się po sportowemu to ludzie rozkminiają kto chce a kto nie chce awansować:D Aha na marginesie taka wiadomość z weszło, warto przeczytać jakie s....ysyństwo występuje w naszym kraju już nawet w ligach podwórkowych :wis.la/crrg2

Najlepiej byłoby mieć jakieś hobby wyższych lotów - dobrą operę, teatr, muzea, podróże itp., a jak nie to chociaż mieć dostęp do informacji i wykorzystywać to na zimno w sts-ach i innych...
@ Glazik
co powiesz o miedzi, tychach, dolcanie...?
bogaci wchodzą, biedniejsi czekają na czasy kiedy sami będą bogaci albo robią zryw, a potem dorabiają albo chociaż zaczynają wakacje 1 maja.

jaro1985r 29.05.2013 20:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1314914)
Najlepiej byłoby mieć jakieś hobby wyższych lotów - dobrą operę, teatr, podróże itp., a jak nie to chociaż mieć dostęp do informacji i wykorzystywać to na zimno w sts-ach i innych...
@ glazik
co powiesz o miedzi, tychach, dolcanie...?
bogaci wchodzą, biedniejsi czekają na czasy kiedy sami będą bogaci albo robią zryw, a potem dorabiają albo chociaż zaczynają wakacje 1 maja.

Pewnie sami zainteresowani nieźle dorabiają na bukmacherce.

Ogryzek 29.05.2013 20:46

Dobrze że Zawisza wygrał, jest szansa że razem z Niecieczą awansują do ekstraklasy. A to że mecz tak czy inaczej parchy wygrają było pewne. Czyż "dzieci stawowego" jak Cabaj mogłyby skrzywdzić "tatusia" w potrzebie? To śmierdzi na kilometr ale cóż zrobić.

Nie jestem tutaj optymistą, ale szansa jest że garbaci zostaną w I lidze:)

Karamazow 29.05.2013 21:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jaro1985r (Post 1314908)
Podejrzewam ,że w tej lidze jest już wszystko ustawione. Kopacze się znają, wiedzą kto chce a kto nie chce awansować i cyrk się kręci. To tak jak w ekstraklasie nagle świetnie zaczęły grać Podbeskidzie i Bełchatów, mieli sygnał o Polonii więc zaczęli "walczyć" o 15 miejsce. Tylko naiwni wierzą w to ,że nagle dwie mega słabe drużyny zaczynają grać jak z nut na wiosnę. Kiedyś rozmawiałem z byłym graczem Wisły,teraz trenuje w niższych ligach,jak zaczął mi opowiadać jak to wszystko wygląda, jak się ustawia mecze to ciężko było w to uwierzyć :D Gwiaździsty myślę ,że żydy są w dobrym kontakcie z byłymi kolegami z Niecieczy i wiedzą czy im się kupno meczów opłaca czy nie :D Mamy zajebiste ligi: zamiast emocjonować się po sportowemu to ludzie rozkminiają kto chce a kto nie chce awansować:D Aha na marginesie taka wiadomość z weszło, warto przeczytać jakie s....ysyństwo występuje w naszym kraju już nawet w ligach podwórkowych :http://www.weszlo.com/news/15068-W_L..._lesne_dziadki

Grzesio Pater? Nie oceniam czy wszystko jest ustawione czy nie, ale tylko naiwny uwierzy gościowi który będzie chciał się wybielić pokazując jakie to całe środowisko złe a on biedny trybik w machinie.

1q2 29.05.2013 21:01

Dzieje się - ex żydowski chuligan podaje i ex żydowski bramkarz puszcza babola sezonu.
Generalnie sytuacja wygląda tak - jeśli Termalika( bo Zawisza wiadomo) chce faktycznie awansować, oba zespoły muszą wygrać 2 ostatnie mecze - wtedy żydy do widzenia.Każde potknięcie któregoś z tych zespołów to awans zarazy.

jaro1985r 29.05.2013 21:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karamazow (Post 1314921)
Grzesio Pater? Nie oceniam czy wszystko jest ustawione czy nie, ale tylko naiwny uwierzy gościowi który będzie chciał się wybielić pokazując jakie to całe środowisko złe a on biedny trybik w machinie.

Nie był to Pater, nie z tej "ery".

Jose 29.05.2013 21:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez felipe (Post 1314913)
Nieciecza też śmierdzi. Już rok temu dała próbkę możliwości. W tym sezonie też mnie nic nie zdziwi... Choć chciałbym się mylić.

A ja sądzę, że po prostu spuchli w zeszłym sezonie a w tym Flota. Nie da się wszystkiego wygrywać. Teramalica w zeszłym sezonie nawet jak już straciła matematycznie awans dalej przegrywała.

WISŁAZWE 29.05.2013 21:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jose (Post 1314925)
A ja sądzę, że po prostu spuchli w zeszłym sezonie a w tym Flota. Nie da się wszystkiego wygrywać. Teramalica w zeszłym sezonie nawet jak już straciła matematycznie awans dalej przegrywała.

A ja się zapytam co daliście Cabajowi za takiego klopsa?

Aktor z niego dobry, udawać, przeżywać to on umie :)

http://www.dailymotion.com/video/x10...t#.UaZg-dhVXv7

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:15.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl