Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [22. kolejka] POLONIA Bytom - WISŁA Kraków, sobota 27.03.2010 18:15 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7143)

Borinho 27.03.2010 22:56

Do Pracy Pracy konkretnej zagonić leniów i powolii będą efekty !!!!. Nie wiem co będzie dalej ale póki co Kasperczak prawidłowo ustawia drużynę i daje dobre zmiany . P.Brożek idealnie na ten moment na lewej pomocy pasuje bo Krim nic nie gra dobrze ławeczka mu zrobi !!!. Diaz jak nie będzie głupio bawił się w dryblingi na lewej obronie może tam zostać. Ogólnie świetne wyczucie z wprowadzeniem Boguskiego w odpowiednim momencie znów strzela bramkę jako joker . Brawo dla trenera za nosa ... niestety Skorżę często on zawodził a już Pawła Brożka to by chyba nigdy nie odważył się zdjąć z boiska. Ogólnie mecz taki sobie w wykonaniu Wisły ale dało się odczuć w 60-75 minucie że zyskujemy przewagę bo przeciwnik powoli pada od tej obrony . Udało się wykorzystać i za to chwała . Oczywiście jak widać wielkich fajerwerków w grze nie ma i nie będzie ale potencjał tej drużyny jest taki by wygrywać z tymi średniakami i słabeuszami ligi !!!.

Olivarez 27.03.2010 23:09

Moje refleksje:
1. Piłkarze zareagowali pozytywnie, oprócz pierwszego gola dla Polonii przy którym nikogo nie było na drugim słupku.
2. Dość mam machania łapami i pyskowania po nieudanych zagraniach i wyładowywania frustracji na kolegach przez nasze pseudogwiazdeczki, zwłaszcza Małeckiego i Brożków, to nie jest nakręcanie się, to jest wprowadzanie nerwówki i kwasów do zespołu. Czas z tym skończyć.
3. Wisła za drugiego Kasperczaka (obecna) jest drużyną mocniejszą niż za pierwszego. Może wyjściowa jedenastka jest słabsza od tamtej z Szymkowiakiem, Żurawskim, Frankowskim, Kosowskim i Uche (potem Zieńczuka i Gorawskiego) ale teraz mamy szerszą kadrę bardziej wyrównanych skład i bardziej uniwersalnych graczy.

Borinho 27.03.2010 23:14

Z tym trzecim bym polemizował siłą obecnej Wisły jest to że już nie tylko ofensywne quatro może strzelić gola ale też każdy piłkarz w lidze strzelali za Kaspra Marcelo , Jirsak ,Boguskix2,P.Brożek ,Diaz. To ważne że zawodnicy z drugiej linii i obrony dobrze odnajdują się w grze ofensywnej. Dlatego super atak z Pawłem Brożkiem na czele już nie istnieje !!!. Ogólnie jednak jakość tych piłkarzy jest gorsza od 1 epoki Kasperczaka 2002-2004

willow 27.03.2010 23:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Olivarez (Post 877518)
Moje refleksje:
1. Piłkarze zareagowali pozytywnie, oprócz pierwszego gola dla Polonii przy którym nikogo nie było na drugim słupku.
2. Dość mam machania łapami i pyskowania po nieudanych zagraniach i wyładowywania frustracji na kolegach przez nasze pseudogwiazdeczki, zwłaszcza Małeckiego i Brożków, to nie jest nakręcanie się, to jest wprowadzanie nerwówki i kwasów do zespołu. Czas z tym skończyć.
3. Wisła za drugiego Kasperczaka (obecna) jest drużyną mocniejszą niż za pierwszego. Może wyjściowa jedenastka jest słabsza od tamtej z Szymkowiakiem, Żurawskim, Frankowskim, Kosowskim i Uche (potem Zieńczuka i Gorawskiego) ale teraz mamy szerszą kadrę bardziej wyrównanych skład i bardziej uniwersalnych graczy.

Z punktami 1 i 2 się zgadzam, ale w punkcie 3 kolega przesadził na maksa, albo ja nie złapałem ironii...może linia defensywy jest porównywalna, ale na miłość Boską, jak można porównywać Uche z Łobodzińskim, Kirma z Kosowskim, Jirsaka z Szymkowiakiem, że już nie wspomnę o napastnikach... gdzie Małeckiemu, Boguskiemu czy Brożkowi do Żurawia, Franka czy nawet Kuźby... bez obrazy, ale buty im nosić...

rozarian 27.03.2010 23:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 877505)
Oprócz gry BA i 3 punktów to nic nie cieszy.

Małecki kiwa sam siebie, kłopoty z wymieniem 5 podań, brak napadu. Ciężko się to ogląda...

Kasper robi co może,ale pewnych rzeczy się nie przeskoczy.Może i ciężko się to ogląda,jednak wolę taką"ciężkośc"od dań firmowych poprzednika.W knajpie "U Maciusia"na śniadanie-Dzida po krakowsku,na obiad-Dzida zapiekana w sosie własnym,a na kolację-Dzida bez jaj.SMACZNEGO!

tofik 27.03.2010 23:28

Bramka na 3 zero. To będzie asysta Kirma, czy po tej siatkówce w wykonaniu Skaby będzie to gol tzw bez asysty ? A może asysta SKaby ?

tommiyacht 27.03.2010 23:32

Wkurza mnie jedna taka rzecz w ofensywie:

Broziu i Mały stoją na 16-stce, plecami do bramkarza , dostają jakies podanie, najczescie dosyc silne ktore ciezko opanowac, mając na plecach z marszu 2-3 zawodników (i to nie tylko w tym meczu). i za przeproszeniem , mogą wała zorbic z takiej piłki, najcześciej, jak ie uda przyjąc to są wypychani i dryblują w strone własnej bramki i w ostatecznosci piłka ląduje przy nodze ktoregos ze stoperów. Ja mam pytanie - kiedy widzielismy ostatnio jakies prostopadłe podanie do napadziora, ale na wolne pole ? jakies zrobienie obrońców w chuja i wyjscie sam na sam z bramkarzem ? bo u nas to jets próba klepy na malej przetrzeni, ktora kiepsko wychodzi, i chęć wejscia z piłką do bramki. Wniosek ?? NIE MA RUCHU BEZ PIŁKI !! to moim zdaniem glowny nasz problem w ofensywie.

aha, i mozecie mnie zrypac ale mimo gola i asysty , uwazam ze Piotrek rozegrał kiepskie zaowdy, podobnie jak Diaz

Borinho 27.03.2010 23:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rozarian (Post 877524)
Kasper robi co może,ale pewnych rzeczy się nie przeskoczy.Może i ciężko się to ogląda,jednak wolę taką"ciężkośc"od dań firmowych poprzednika.W knajpie "U Maciusia"na śniadanie-Dzida po krakowsku,na obiad-Dzida zapiekana w sosie własnym,a na kolację-Dzida bez jaj.SMACZNEGO!

Dokładnie o niebo lepiej się ogląda to co podane było w ostatnim czasie przez Skorżę to już wołało o pomstę do nieba !!!

lorddavy 28.03.2010 00:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez morgenes (Post 877522)
Z punktami 1 i 2 się zgadzam, ale w punkcie 3 kolega przesadził na maksa, albo ja nie złapałem ironii...może linia defensywy jest porównywalna, ale na miłość Boską, jak można porównywać Uche z Łobodzińskim, Kirma z Kosowskim, Jirsaka z Szymkowiakiem, że już nie wspomnę o napastnikach... gdzie Małeckiemu, Boguskiemu czy Brożkowi do Żurawia, Franka czy nawet Kuźby... bez obrazy, ale buty im nosić...

Nie przesadzaj z tymi napastnikami Żuraw i Franek błyszczeli bo liga była wtedy słabsza i takie zespoły jak Katowice czy inne KSZO dostawały 5 za niewinnośc, uważam, że Brożek w formie z przed kontuzji był lepszy od Żurasia i Franka a Kirm jest porównywalny z Kosą tyle, że jak jest w formie. Jak nie byłem przekonany do usunięcia Skorży tak widzę, że jednak to był dobry ruch bo ktoś z tych zawodników zrobił cienie samych siebie. Dlatego trzeba się cieszyc ze zwycięstw a styl przyjdzie jak wróci forma Pawłowi gdyż gdy on nie jest sobą nasz atak się całkowicie kładzie na łopatki. Nie mamy 2 takiego napastnika bo Małecki na boisku jest kompletnie nieprzewidywalny dla przeciwników ale i dla kolegów z zespołu.

Zbyychu 28.03.2010 00:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lorddavy (Post 877532)
Nie przesadzaj z tymi napastnikami Żuraw i Franek błyszczeli bo liga była wtedy słabsza

aaa, to jeszcze ktoś chce powiedzieć, że od tamtego czasu nasza liga się wzmocniła? spazmy wesołości mnie wzięły, jak to przeczytałem.

Coolpick 28.03.2010 00:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tommiyacht (Post 877526)
Wkurza mnie jedna taka rzecz w ofensywie:

Broziu i Mały stoją na 16-stce, plecami do bramkarza , dostają jakies podanie, najczescie dosyc silne ktore ciezko opanowac, mając na plecach z marszu 2-3 zawodników (i to nie tylko w tym meczu). i za przeproszeniem , mogą wała zorbic z takiej piłki, najcześciej, jak ie uda przyjąc to są wypychani i dryblują w strone własnej bramki i w ostatecznosci piłka ląduje przy nodze ktoregos ze stoperów. Ja mam pytanie - kiedy widzielismy ostatnio jakies prostopadłe podanie do napadziora, ale na wolne pole ? jakies zrobienie obrońców w chuja i wyjscie sam na sam z bramkarzem ? bo u nas to jets próba klepy na malej przetrzeni, ktora kiepsko wychodzi, i chęć wejscia z piłką do bramki. Wniosek ?? NIE MA RUCHU BEZ PIŁKI !! to moim zdaniem glowny nasz problem w ofensywie.

aha, i mozecie mnie zrypac ale mimo gola i asysty , uwazam ze Piotrek rozegrał kiepskie zaowdy, podobnie jak Diaz

Sam sobie odpowiedziałeś na swoje pytanie. W jaki sposób ktokolwiek ma naszym napastnikom zagrać prostopadłą piłkę, jak oni tylko się szwendają w okolicach 16 metra i udają, że grają. Pomocnicy nie mogą wymusić prostopadłego podania, bo skończy się to najzwyczajniej stratą, takie podania wymuszać muszą swoim ruchem napastnicy.

FredzIo 28.03.2010 01:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lorddavy (Post 877532)
Nie przesadzaj z tymi napastnikami Żuraw i Franek błyszczeli bo liga była wtedy słabsza i takie zespoły jak Katowice czy inne KSZO dostawały 5 za niewinnośc, uważam, że Brożek w formie z przed kontuzji był lepszy od Żurasia i Franka a Kirm jest porównywalny z Kosą tyle, że jak jest w formie. .

Raczysz żartować? Nasza liga właśnie osiągnęła dno i nie powinieneś mieć wątpliwości, że jest teraz dużo słabsza niż z czasów Franka i Żurawia. Żeby znaleźć słabszą lige w Europie to trzeba na prawdę dokładnie poszukać. Jak możesz porównywać w ogóle Kose z Kirmem? Kirm w formie? Skąd możesz wiedzieć jak gra Kirm w formie skoro on od kąd jest w Wiśle to jeszcze w niej nie był?

crapmaster 28.03.2010 01:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qchar90 (Post 877515)
jest plus taki ze Heniu robi zmiany, gracze nie maja u niego narazie wykupionego abonamentu na gre,
dobrze ze daje pograc Maczynskiego, Burlidze
ale w napadzie nie istniejemy, jedynie Malecki cos szarpie z przodu, chociaz nie kiedy nie potrzebnie sie kiwa

Ale bez jego kiwki nie byloby drugiego gola

prober 28.03.2010 01:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zbyychu (Post 877540)
aaa, to jeszcze ktoś chce powiedzieć, że od tamtego czasu nasza liga się wzmocniła? spazmy wesołości mnie wzięły, jak to przeczytałem.

Podobne spazmy wesołości wzięłyby trenera, menedżerów i innych ludzi związanych z Wisłą gdyby zabrali się za czytanie tego forum. Tyle tutaj pojawia się trafnych ocen zawodników, wnikliwych analiz pomeczowych, złotych sposobów na uzdrowienie funkcjonowania klubu, porad transferowych, ocen skuteczności treningów, strategii meczowej, analiz ekonomicznych, itd. że mając nieco większą niż przecietna wiedzę o funkcjonowaniu klubu można nabawić się kolki :) Ale tak to w życiu przeważnie bywa - im mniej ktoś wie, to niepytany o zdanie tym ma więcej do powiedzenia.

Kamil 28.03.2010 03:21

to co mi sie w tym meczu najbardziej spodobalo to o....... z trybun w kierunku pawelka, mam nadzieje ze niektore osoby z forum przez to sie nie zalamaly jak to mozna tak wyrazac sie w kierunku zawodnika Wisly :)
a tak to elegnacko, 3ptk za tydzien kolejne oby i Wiselka jedzie na mistrza po raz kolejny
:D

hudinho 28.03.2010 07:46

nie widzialem meczu, teraz obejrzałem skrót i powiem tyle:

każdy gol Wisły w tym meczu to fart!!! glupi błąd bramkarza, dobijanie na pusta bramke itd.

fart fart fart ale podobno pilka nozna to gra błedow:)

Pan Jotka 28.03.2010 08:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hudinho (Post 877558)

każdy gol Wisły w tym meczu to fart!!! glupi błąd bramkarza, dobijanie na pusta bramke itd.

Oglądnij skróty na weszlo.com Mecze Roma-Inter, Bayern-Stuttgart i ManU0Bolton. Policz gole po fartach i spalonych. I wróć opisać swoje wrażenia.

prober 28.03.2010 08:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hudinho (Post 877558)

Bzdura bzdura bzdura.
Pierwszy gol to wypracowana sytuacja po znakomitym dryblingu Małeckiego i dokładnym podaniu piłki do Ba. To Polonia Bytom miała szczęście, że ten ostatni trafił tylko w słupek w wyśmienitej sytuacji.
Drugi gol stał pod znakiem nieporadności Boguskiego, ale przecież piłkarze prawidłowo się ustawiali, piłka przypadkiem nie wędrowała między zawodnikami.
Jedynie trzeci gol to ewidentny efekt błędu bramkarza bytomian. Ale to również wynik presji na defensywę Polonii i doskonałe ustawienie się Diaza.

Z drugiej strony bramka Polonii to właśnie "fart". Bramkarz klasy np. Jana Muchy zareagowałby ułamek sekundy szybciej niż Pawełek i zmieniłby tor lotu piłki, która zdecydowanie była w zasięgu golkipera.

Marcinnno 28.03.2010 08:18

Tak a ' propos jaka była oprawa?

dostuffca 28.03.2010 08:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez prober (Post 877562)
Z drugiej strony bramka Polonii to właśnie "fart". Bramkarz klasy np. Jana Muchy zareagowałby ułamek sekundy szybciej niż Pawełek i zmieniłby tor lotu piłki, która zdecydowanie była w zasięgu golkipera.

facet mający metr pięćdziesiąt w klapkach i kapeluszu przeskoczył Ba i Marcelo a dostało się Pawełkowi. Standard :)

_ukoL 28.03.2010 09:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qchar90 (Post 877515)
jest plus taki ze Heniu robi zmiany, gracze nie maja u niego narazie wykupionego abonamentu na gre,
dobrze ze daje pograc Maczynskiego, Burlidze
ale w napadzie nie istniejemy, jedynie Malecki cos szarpie z przodu, chociaz nie kiedy nie potrzebnie sie kiwa

Burlidze i owszem, bo z konieczności ale wprowadzenie w 88 minucie Mączyńskiego nazywasz daniem mu szansy pogrania? :rotfl:

Wizard 28.03.2010 09:21

Odnośnie Pawełka - rozegrał dobre zawody, wreszcie bez jakiegoś większego błędu, a sytuacją z Radzewiczem uratował nam bramkę. Odnośnie gola dla Polonii - nie bardzo rozumiem, czemu przy słupku nie stał żaden obrońca? Wystarczyło tam ustawić jakiegokolwiek piłkarza, a bramki by nie było. Dwaj piłkarze stojący przy słupkach to przecież standard..

PhantomRanger 28.03.2010 09:24

Ja się cieszę, że w końcu Burliga zagrał, bo jestem w 90% przekonany, że gdyby Skorża nadal był to grałby Jop. Issa Ba to jak gość z innej bajki, możliwe, że w końcu mamy następce Szymkowiaka. Teraz pokusiłbym się o pozyskanie Sobiecha z Ruchu. Ogólnie pierwszy mecz, który dało się oglądać w tym sezonie w wykonaniu Wisły.

Ogryzek 28.03.2010 09:37

Moje oceny piłkarzy w skali 1-10

6 Pawełek - O dziwo nic nie zawalił i dobrze bronił
5 Burliga- nie dawał się ogrywać, za mało się włączał do przodu ale trudno się dziwić, bał się że straci piłkę. Dobry występ
6 Głowacki - ogólnie dobrze
6 Marcelo raz mógł strzelić gola, raz zgubił piłkę pod naszym polem karnym ale nie było źle
5 Diaz - ratuje go zdobyta bramka, bo dawał się ogrywać najbardziej z naszych obrońców. I ta głupia żółta
8 Pio. Brożek - niby niewiele grał a gol i asysta jest:) I to ważny gol na 1-1 jak w Chorzowie.
6 Łobo - parę razy minął przeciwnika, nieźle dośrodkował. Sił ma tylko na 60 minut a szkoda,
6 Sobolewski - dobrze walczył w defensywie i z przodu też próbował
7 Ba - dobry występ, ale u niego jak u Łobo sił na 60-70 minut. Szkoda. Mózg zespołu
5 Pa Brożek - coś próbował odgrywać, walczyć ale to za mało
6 - Małecki - to fenomen w marnowaniu okazji i dokonywaniu złych wyborów - gdyby myślał na boisku jak Ba miałby w każdym meczu 1 gola i z 2 asysty... a tak podejmuje najczęściej najgorsze decyzje. Za co 6? Za to ze oprócz Łobo jako jeden z nielicznych wygrywał pojedynki 1-1, robił grę. Jak się Mały poprawi i po udanym dryblingu podejmie dobrą decyzje... to będzie to kawał kopacza. potencjał ma spory.

Zmiennicy
Boguski - strzelił gola i dużo biegał
Kirm - grał krótko, bez zmian i o dziwo miał asystę op błędzie Skaby:)
Mączyński - nie zdążył pograć

Cieszy zwycięstwo ale jest jeszcze nad czym pracować i co najważniejsze - jeszcze nie ma sił na cały mecz ale tylko na 60 minut.

rafal777 28.03.2010 09:49

A ja tam widzę poprawę. Są przynajmniej strzały i fizycznie Wisła nie odstaje. Były momenty że pykaliśmy sobie na ich połowie. Były też, że oni pykali na naszej ale zdecydowanie mniej niż kiedyś. Gdyby Paweł Brożek jeszcze był w formie to byśmy taki mecz wygrali z 6:1

Rob_Zombie 28.03.2010 10:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PhantomRanger (Post 877577)
Ja się cieszę, że w końcu Burliga zagrał, bo jestem w 90% przekonany, że gdyby Skorża nadal był to grałby Jop.

A ja jestem przekonany że gdyby babcia miała wąsy to by była dziadkiem... Ludzie, skończcie z takim .......eniem... Tym bardziej że Skorża będąc w takiej sytuacji jak wczoraj Heniek dał zagrać Burlidze (bodaj w meczu z Zagłębiem).

IncognitoTSW 28.03.2010 10:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 877579)
Moje oceny piłkarzy w skali 1-10

6 Pawełek - O dziwo nic nie zawalił i dobrze bronił
5 Burliga- nie dawał się ogrywać, za mało się włączał do przodu ale trudno się dziwić, bał się że straci piłkę. Dobry występ
6 Głowacki - ogólnie dobrze
6 Marcelo raz mógł strzelić gola, raz zgubił piłkę pod naszym polem karnym ale nie było źle
5 Diaz - ratuje go zdobyta bramka, bo dawał się ogrywać najbardziej z naszych obrońców. I ta głupia żółta
8 Pio. Brożek - niby niewiele grał a gol i asysta jest:) I to ważny gol na 1-1 jak w Chorzowie.
6 Łobo - parę razy minął przeciwnika, nieźle dośrodkował. Sił ma tylko na 60 minut a szkoda,
6 Sobolewski - dobrze walczył w defensywie i z przodu też próbował
7 Ba - dobry występ, ale u niego jak u Łobo sił na 60-70 minut. Szkoda. Mózg zespołu
5 Pa Brożek - coś próbował odgrywać, walczyć ale to za mało
6 - Małecki - to fenomen w marnowaniu okazji i dokonywaniu złych wyborów - gdyby myślał na boisku jak Ba miałby w każdym meczu 1 gola i z 2 asysty... a tak podejmuje najczęściej najgorsze decyzje. Za co 6? Za to ze oprócz Łobo jako jeden z nielicznych wygrywał pojedynki 1-1, robił grę. Jak się Mały poprawi i po udanym dryblingu podejmie dobrą decyzje... to będzie to kawał kopacza. potencjał ma spory.

Zmiennicy
Boguski - strzelił gola i dużo biegał
Kirm - grał krótko, bez zmian i o dziwo miał asystę op błędzie Skaby:)
Mączyński - nie zdążył pograć

Cieszy zwycięstwo ale jest jeszcze nad czym pracować i co najważniejsze - jeszcze nie ma sił na cały mecz ale tylko na 60 minut.

Niesprawiedliwe jest ocenianie Burligi czy Diaza na równi z Pawłem Brożkiem. Ci dwaj pierwsi nie ustrzegli się błędów ale chociaż się starali, Diaz strzelił bramkę, Burliga zaczął wiele akcji ofensywnych. Paweł Brożek natomiast przeszedł koło gry i miał piłkę przy nodze tylko kilka razy zresztą na krótki czas. Nie pokazywał się, nie biegał, nie wracał. Kasperczak słusznie zdjął go po godzinie, może nawet za późno.

Tenzen 28.03.2010 10:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 877579)

Piłka leciała do pustej bramki ale Paweł Brożek obronił ten strzał.

Kolejny mecz Paweł powinien sobie odpocząć na ławce.

Chrisman 28.03.2010 10:05

Zapowiada się ciekawy Weekend

westersyl 28.03.2010 10:14

Cytat:

Piłka leciała do pustej bramki ale Paweł Brożek obronił ten strzał.

Kolejny mecz Paweł powinien sobie odpocząć na ławce.
Moim zdaniem to nie wina Pawła że gra tak jak gra, to wina spaniałego rozgrywania piłki od tyłu które kończy się po trzech, czterech podaniach.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:06.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl