Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [21 kolejka] Wisła Kraków - Lechia Gdańsk , Sobota 20 marca godz. 16 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7071)

AS82 20.03.2010 18:46

Prawda jest tez taka ze w tragicznej formie sa: Kirm,Sobolewski i Paweł Brozek

Grzadq 20.03.2010 18:47

Kirm, Sobolewski i Diaz.

Pawła bym wyłączył, 2 asysty, przepychanie się, pare jego akcji było.

Jaroo1 20.03.2010 18:47

i co teraz mowia Ci co narzekali na Jirsaka i Łobo. Weszli Ci pilkarze i nagle kpiny typu "ooo teraz wszedl Jirsak i Lobo to napewno wygramy". No i co, zdarzyło sie ze wygralismy. Głupio Wam teraz? Teraz bedziecie pisac przepraszam Łobo, przepraszam Jirsak, super bramka. Zastanowcie sie co Wy odpierdalacie tymi swoimi wypowiedziami, co soba reprezentujecie. Czy Wisła wygrywa czy nie to jest sie z nia zawsze i od krytyki trzeba sie powstrzymac bo to nasz ukochany klub. Szkoda tylko ze musze Wam to uswiadamiac ja, chlopak ktory wychowal sie w odleglosci pol Polski od Krakowa a Wisle pokochal sam ale wie jak sie zachowac w przeciwienstwie co do niektorych Krakowian gdzie wydawaloby sie ze to przywiazanie do Wisły powinno byc mocniejsze. Wstyd za takich kibicow. Je..c kibicow sukcesu.

WiślakMyślenice 20.03.2010 18:48

ma ktoś może namiar bramki Jirsaka? linka na YT bym prosił :) stawka duża, gra toczy się o 0.7 ^^

massoud 20.03.2010 18:49

jest już jakieś foto?

1q2 20.03.2010 18:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 873501)
i co teraz mowia Ci co narzekali na Jirsaka i Łobo. Weszli Ci pilkarze i nagle kpiny typu "ooo teraz wszedl Jirsak i Lobo to napewno wygramy". No i co, zdarzyło sie ze wygralismy. Głupio Wam teraz? Teraz bedziecie pisac przepraszam Łobo, przepraszam Jirsak, super bramka. Zastanowcie sie co Wy odpierdalacie tymi swoimi wypowiedziami, co soba reprezentujecie. Czy Wisła wygrywa czy nie to jest sie z nia zawsze i od krytyki trzeba sie powstrzymac bo to nasz ukochany klub. Szkoda tylko ze musze Wam to uswiadamiac ja, chlopak ktory wychowal sie w odleglosci pol Polski od Krakowa a Wisle pokochal sam ale wie jak sie zachowac w przeciwienstwie co do niektorych Krakowian gdzie wydawaloby sie ze to przywiazanie do Wisły powinno byc mocniejsze. Wstyd za takich kibicow. Je..c kibicow sukcesu.

buhahah - zajady mi popękały.Krytykować nie wolno, tylko chwalić albo milczeć:D Nie pomyliłeś czasem adresu?W stylu sekta.com?

Lechista69 20.03.2010 18:50

Za 500 tys zagrac jeden mecz w roku na dobrym poziomie to naprawde jest sztuka, juz tyle czekamy az oni zaczna sie splacac ze teraz dlugo beda musieli pracowac zeby zaufanie odzyskac, moze reka Henia podziala i Lobo i Jirsak stana sie wiodacymi postaciami w zespole, czego sobie i wam wszystkim zycze!

Lechista69 20.03.2010 18:51

http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...sak__2_0_.html

pij z mysla o mnie :D

damianos 20.03.2010 18:52

koyoot - proszę cię nie żartuj. Gdzie ta walka była? Widzę, że przyzwyczaiłeś się do żenującego poziomu piłkarzy w polskiej lidze i słabo widzisz. Chcesz oglądnąć walkę, zaangażowanie, piękną grę to oglądnij mecz ligi angielskiej, hiszpańskiej, niemieckiej itp.

Tak jak napisałem, trzeba się cieszyć z 3 bramek i 3 punktów i z tragicznej gry która wystarczy na marną ekstraklasę ale w europie nic nie zwojujemy jeśli nie będzie wyraźnej poprawy gry.

WiślakMyślenice 20.03.2010 18:54

Ehh, życie znów staje się piękne :)

Adamek21 20.03.2010 18:55

Pragnę przypomnieć ze gdy Marcelo strzrelił gola to i w poprzednim meczu też stzrelał tak było 3 razy mam nadziję że teraz bedzie 4 .

wolfy 20.03.2010 19:08

Cudów nie ma, bo i być nie mogło. Cieszą trzy punkty, na styl trzeba będzie poczekać.

Chesteroski 20.03.2010 19:10

Strasznie słaba gra Wisły, bardzo niecelne podania i dużo chaosu niestety, na szczęście mamy Marcelo i choć na razie długo długo nic, to jest podstawa by wierzyć, że z Kasperczakiem ci piłkarze odnajdą zagubioną formę. Tak czy inaczej kamień z serca, ufffff.

willow 20.03.2010 19:14

Wynik lepszy niż gra, bez dwóch zdań. I nie ma co gadać, że to Kasperczak odmienił tak drużynę w ciągu kilku dni. Po prostu udało się strzelić bramkę, Lechia się otworzyła, mieliśmy więcej miejsca na boisku i poszły dwie następne. Ale widać, że przed Kasprem jeszcze dużo pracy, bo Skorża makabrycznie drużynę nadwyrężył. I niech mi nikt nie wmawia, że kontuzję mają wpływ na to, czy ktoś się ruszy do piłki i wyjdzie na pozycje, czy nie, bo to abc futbolu i takich rzeczy się przez kontuzje nie zapomina.
Styl, jaki Skorża wpajał grajkom, czyli długie piłki i brak gry kombinacyjnej, zabiły pewne odruchy w naszych piłkarzach, jak choćby właśnie gra bez piłki czy prostopadłe podania.

Zupełnie bez formy: Kirm, Diaz, Sobol i Brożkowie.

P.S. Kasper stwierdził, że Kirmowi brakuje świeżości i dynamiki. Ciekawe, czyja to wina.

szczebrzeszcz 20.03.2010 19:16

Paweł przynajmniej parę razy próbował wyjść do piłki, bo reszta na długie czekała

pozostali tak jak mówicie daleko od formy
na plus Issa choć ideałem nie jest

wolfy 20.03.2010 19:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez morgenes (Post 873525)
P.S. Kasper stwierdził, że Kirmowi brakuje świeżości i dynamiki. Ciekawe, czyja to wina.

Tu już nie ma co drążyć tematu, bo za to przecież Skorża poleciał. Pytanie, czy uda się coś wypracować przed końcem sezonu.
Zabawne, że Kirm najlepszy mecz w Wiśle zagrał zanim w ogóle Skorża zaczął go trenować.

prober 20.03.2010 19:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 873501)
Zastanowcie sie co Wy odpi***alacie tymi swoimi wypowiedziami, co soba reprezentujecie. Czy Wisła wygrywa czy nie to jest sie z nia zawsze i od krytyki trzeba sie powstrzymac bo to nasz ukochany klub.

OK, rozumiem że dla Ciebie szczytem intelektualnego wysiłku jest tępe powtarzanie w kółko:
tylko Wisła, Jazda-jazda-jazda, 1906% poparcia dla ...
Krytyczne podejście do rzeczywistości jest niezbędne. Na tym forum m.in. o to chodzi, żeby prowadzić konstruktywne dyskusje.

I to nie jest uwaga tylko do Jaroo, to dotyczy sporej części użytkowników tego forum.

willow 20.03.2010 19:21

I pomyśleć, że gdyby nie początek rundy, mielibyśmy teraz 52 punkty i praktycznie mistrzostwo w kieszeni... eh, szkoda...

Jaroo1 20.03.2010 19:24

Cytat:

I to nie jest uwaga tylko do Jaroo, to dotyczy sporej części użytkowników tego forum.
ok a co dla niektorych na porzadku dziennym jest napisanie Jirsak i Łobo to dwie cioty, weszły na boisko i teraz to napewno nie wygramy po czym za 30 minut wychwalanie ich (przynajmniej Jirsaka) pod niebiosa i przepraszanie ich hehe ludzie nie robcie z siebie choragiewek ku..a mac! Krytykujcie sobie ale w miare lekko i bez zbednych zlosliwosci bo pozniej tylko z siebie blaznow robicie jak po 1h czasu zmieniacie zdanie o 180 stopni. Dobra ja koncze te deyskusje.

szczebrzeszcz 20.03.2010 19:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 873528)
Tu już nie ma co drążyć tematu, bo za to przecież Skorża poleciał. Pytanie, czy uda się coś wypracować przed końcem sezonu.
Zabawne, że Kirm najlepszy mecz w Wiśle zagrał zanim w ogóle Skorża zaczął go trenować.

analogicznie to Christow pownien być rewelacyjny :>
myślę że nie od razu można zwalać w przypadku Kirma winę na Skorżę, bo w reprezentacji grał dobrze, może ma problem np. z aklimatyzacją
albo jeszcze coś innego, sam mówił że mu się miasto podoba, może nawet bardziej niż treningi :>

konrad 20.03.2010 19:34

Paweł Brożek jest cieniem samego siebie (wiem o asystach) :(
Źle grali, w pytę wynik, ale to wszystko w perspektywie tego, że jest wielka szansa na odblokowanie psychiki, nie ma większego znaczenia. I szkoda mi Skorży, że nie doczekał tej braki Marcelo, bo mogło być zupełnie inaczej. Brawo Wisła!.
PS. Ładnie Huta wyglądała po meczu.

jarcze 20.03.2010 19:37

czy Kirm po zmianie nie poszedł przypadkiem do szatni?

3rider 20.03.2010 19:41

3:0 i wszystko jasne, ale nie sadze, zeby Kasper mogl spac spokojnie. Wiekszosc zawodnikow kompletnie bez formy plus nadal dominuje paniczne wybijanie pilki na oslep. Powiedzmy sobie szczerze, ze na ten moment mistrzostwo to czyste marzenia...

anthony09 20.03.2010 19:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szczebrzeszcz (Post 873535)
myślę że nie od razu można zwalać w przypadku Kirma winę na Skorżę, bo w reprezentacji grał dobrze, może ma problem np. z aklimatyzacją
albo jeszcze coś innego, sam mówił że mu się miasto podoba, może nawet bardziej niż treningi :>

Kirm ma problemy z aklimatyzacją i to widać dobrze, w ogóle jest jakiś zamknięty, zbyt bardzo pewny siebie, chciałby grać lepiej ale po prostu nie może ... nie wiem o co chodzi z nim, nie pasuje do tego klubu niestety. Wszyscy mówią tylko, że Kirm w reprezentacji gra lepiej ale mi się niekoniecznie tak wydaje, pokażcie jakiś filmik z gry Słowenii w której Kirm się wyróżniał na tle innych, bramki strzelał to fakt ale gra dobrze cała Słowenia ogólnie i ja ogólnie oceniam go tak jak Łobodziński na Euro 2008 w rep. Polski, taka zapchaj dziura ...

biechowianin 20.03.2010 19:44

Możecie się ze mną nie zgodzić ale ja uważam, że Wolfy ma absolutną rację. Ja też sądzę iż Maciek niesłusznie został zwolniony. Odwalił kawał dobrej roboty i go wypieprzono. A teraz Kasper zbiera tego owoce. Wolfy już to zauważył iż za Macieja graliśmy 85 minut, a teraz gramy tylko ostatnie 5. Panie Henryku do roboty!

WiślakMyślenice 20.03.2010 19:46

Cytat:

Możecie się ze mną nie zgodzić ale ja uważam, że Wolfy ma absolutną rację. Ja też sądzę iż Maciek niesłusznie został zwolniony. Odwalił kawał dobrej roboty i go wypieprzono. A teraz Kasper zbiera tego owoce. Wolfy już to zauważył iż za Macieja graliśmy 85 minut, a teraz gramy tylko ostatnie 5. Panie Henryku do roboty!

Dowody proszę. Ja żadnego nie potrafię wymyślic...

blanco 20.03.2010 19:49

Gdyby został Skorża, z meczu na mecz byłoby coraz gorzej. Na początku również nie byłem zadowolony po zwolnieniu Maćka,ale widzę,że piłkarzom wyszło to na dobre. Dzisiejszy mecz był udany,ten w środę w Gdańsku również. Myślę,że z meczu na mecz będzie coraz lepiej. Innej opcji nie ma, Lech jest blisko,czuć jego oddech...

tofik 20.03.2010 19:51

No wreszcie ta zła klątwa przezwyciężona. Zwycięstwo i 3 bramki. A jeszcze żadnych efektów pracy "Enia" nie widać. Co będzie, jak ci goście zaczną grać :) Mam nadzieję, że po tym pozytywnym impulsie będą chętniej ćwiczyć ofensywne schematy i gra w przodize zacznie się bardziej układać.

PS. Jednak Zieniu + Baszczu > Kirm + Alvarez. Człowiek nie docenia pewnych rzeczy dopóki ich nie straci :-p

prober 20.03.2010 19:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez biechowianin (Post 873542)
Możecie się ze mną nie zgodzić ale ja uważam, że Wolfy ma absolutną rację. Ja też sądzę iż Maciek niesłusznie został zwolniony. Odwalił kawał dobrej roboty i go wypieprzono.A teraz Kasper zbiera tego owoce.

Jasne, 0 zwycięstw, 1 remis i 4 porażki w najważniejszych meczach tego sezonu, kompletny brak formy na wiosnę, brak właściwych reakcji i próby zmian w kryzysie oraz zupełny brak perspektyw na sukcesy w europejskich pucharach nazywasz niesłusznym zwolnieniem? Skorża został zwolniony o 8 miesięcy za późno, nie wykorzystał dodatkowej szansy danej mu przez klub.
Wisła potrzebowała zmiany na ławce. Jak powietrza.

Cytat:

Wolfy już to zauważył iż za Macieja graliśmy 85 minut, a teraz gramy tylko ostatnie 5.
To jakiś bełkot. Na jakiej podstawie tak sądzisz?

Wasiu 20.03.2010 19:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 873546)

PS. Jednak Zieniu + Baszczu > Kirm + Alvarez. Człowiek nie docenia pewnych rzeczy dopóki ich nie straci :-p

Chociaz z drugiej strony Cantoro + Sobol przed podpisaniem nowych kontraktów > Cantoro + Sobol po podpisaniu nowych kontraktów.
Tyle, ze zarowno Zieniu jak i Baszczu sa mlodsi wiec nie wiadomo czy poszliby w te samą stronę. Ja mimo wszystko uważam, że dobrze się stało, iż dokonaliśmy tej zamiany.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:38.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl