Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Weźcie się do roboty (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=527)

RZA 09.01.2009 16:15

A co po treningu redukcyjnym sobie zjeść. ( siłka+aeroby) zeby nie rozpieprzać za bardzo białek. Jakieś batony koktajl proteinowy czy coś jeszcze? Pzdr

MisIIek 09.01.2009 17:34

Witam !
Był ktoś w siłowni Platinium na Lea ?jakies opinie ? sprzęt wypasiony jak pisza na www. ?

Jak wypada porównanie do siłki w aqua parku ? w sensie sprzętowym.

a może ta nowa Pure jest jeszcze lepsza ;>?

Pozdrawiam

RZA :
"zeby nie rozpieprzać za bardzo białek" :D?

po treningu redukcyjnym napewno białka : shake białkowy najprościej, a jak chce Ci sie gotować to kurczak + warzywka bez ziemniakow,marchewki,najlepiej czerwone warzywa

w nowym Men's Health jest dosyć fajny artykuł o strategi żywnosciowej TNT niskowęglowodanowej na pozbycie sie tłuszczu - do empiku isc i przejrzeć ;p

qqbaa 09.01.2009 17:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez RZA (Post 654678)
A co po treningu redukcyjnym sobie zjeść. ( siłka+aeroby) zeby nie rozpieprzać za bardzo białek. Jakieś batony koktajl proteinowy czy coś jeszcze? Pzdr

najlepiej ćwiczyć wieczorem i pozniej juz nic nie jeść

Cytat:

nikt nie kaze ci trzymac scislej diety co do ilosci gram spozywanych produktow, ale na pcozatek ogranicz do zera wszystkie fast foody.
nawet jak jestes na miescie i padasz z glodu to nie kubuj kebabow/macow itd
kup sobie jakiegos Lu Go i banana albo cos
posilki 5x dziennie , pamietaj o sniadaniu najlepiej jakis ser bialy czy cos z sokiem , pieczywo zmien ze zwyklych kajzerek na ciemne, na poczatku ci to wszystko starczy,
ryz , filet z kurczaka saltka, na obiad albo z kasza najlepiej gryczana ale mi to przez gardo nie przechodzi wiec .......e
kolacji nie jedz o 22 tylko o 19 max, nie podjadaj do poduchy ....
na śniadanie mozna jeść weglowodany pozniej trzeba maksymalnie je ograniczyć najlepiej na sniadanie płatki corn flakes ze 2 talerze, bananów nie polecam, ser, ryż, tuńczyk w sosie własnym, chleb - pumpernikiel reszta jw

ŁDB 09.01.2009 21:30

Nic nie jeść po treningu, dlaczego tak uważasz? Przecież będą mu mięśnie lecieć. Skoro już chłopak haruje na siłowni i później dokłada aeroby to ja zadbałbym o porządny posiłek po treningu (węglowodany o średnio wysokim IG + łatwo wchłanialne białko) i kolację niedługo przed snem (wolno wchłanialne białko, np ser biały, żadnych węglowodanów!).

qqbaa 09.01.2009 22:45

organizm po treningu chłonie wszystko co mu się poda więc nie powinno się nic jeść żeby zabrał sie za to co już jest ;) taką wersję ja słyszałem

Białko po treningu to ja jem ale jak mase robie

West 09.01.2009 23:43

a po treningu banany od razu po wyjsciu w drodze do domu
a np pozniej wafle ryzowe ?

Bojar 09.01.2009 23:44

To do postu qqbbyy:
Jeśli posiłek będzie zawierał tylko białko to jest jak najbardziej ok. Organizm potrzebuje więcej energii do wykorzystania (nie wiem jak to inaczej nazwać) białek niż z nich otrzymuje, więc dodatkowo przyspiesza to spalanie. No i przede wszystkim mięśnie nie lecą. :-)

W, banany po treningu, a potem porządny posiłek, ale bez tłuszczy.

ŁDB 10.01.2009 00:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qqbaa (Post 654928)
organizm po treningu chłonie wszystko co mu się poda więc nie powinno się nic jeść żeby zabrał sie za to co już jest ;) taką wersję ja słyszałem

Dokładnie tak, tyle, że organizm po treningu potrzebuje też aminokwasów i tu pojawia się problem, bo uzyskuje je przez rozkładanie (katabolizm) mięśni. A tego trzeba unikać, bo inaczej po co męczyć się na siłowni? :)

I ogólnie im więcej mięśnia uda się uratować przy redukcji tym lepiej, bo:

1. Mięśnie żrą energię, więc osobie bardziej umięśnionej łatwiej zrzucać zbędne kilogramy.
2. Odchudzamy się i trenujemy nie po to, żeby waga pokazywała coraz mniej (mięśnie dużo ważą, więc waga spada przy ich spalaniu) tylko po żeby lepiej wyglądać :)

Pozdro

Werewolf 10.01.2009 00:24

Cytat:

najlepiej ćwiczyć wieczorem i pozniej juz nic nie jeść
Jak masz takie głupoty pisać, to lepiej nic nie pisz;)| Pora treningu niema żadnego znaczenia, ćwicz o tej porze kiedy czujesz się najlepiej. A głodzenie się po treningu jest najgorsza rzeczą jaka można zrobić. Organizm jest pewnego rodzaju fabryka, (żeby cos wyprodukowac, trzeba miec z czego) jezeli chłopak wykona trening to zapasy glikogenu,insuliny, minerałow beda drastycznie obnizone, jezeli szybko nie uzupełnimy tych brakow, to beda one miały kolosalny wplywa na prace całego układu miesniowego jak i nerwowego.

Posiłek po treningu to jest podstawa, kto twierdzi inaczej jest w błedzie...jakies 30 min po treningu nalezy dostarczyć duże ilosci weglowodanow prostych które spowodują wydzielanie sie hormonu anabolicznego insuliny. Najlepiej po treningu spożyć: wafle ryżowe, ryz, carbo itp...

A jezeli chodzi o kataboliz jest on pewnego rodzaju waznym elementem cwiczenia na silowni, jezeli za wszelka cene bedziemy chcieli go zachamowac nie uzyskamy takich przyrostow jakie bysmy chcieli, poniewaz wydzielany kortyzol powoduje usuwanie zanieczyszczen w miasniach (katabolizm) a jezeli pozostawiamy te skladniki, beda one blokowały anabolizm miesnia. Oczywiscie mowie tutaj o katabolizmie potreningowy, ten ktory tworzy sie podczas głodzenia jest zupełnie inny i ciagnie za soba tez inne konsekwencje.

RZA 10.01.2009 14:05

Z tym rozpieprzaniem białek to taki sobie skrót myślowy zastosowałem. Wiadomo chodziło mi o katabolizm białek mięśniowych. Ale z tego co widzę co człowiek to inna rada. Z tym nie jedzeniem po treningu to troche lipa jakbym miał nie jeść cały dzień :)po rannym ćwiczeniu. Werewolf odpuścić sobie w takim razie te shake proteinowe po? Dać się ponieść katabolizmowi ;)?

Werewolf 10.01.2009 14:51

30 min po treningu unikaj duzej ilosci białka, załadowanie gainera w ktorym jest okolo 70% weglowodanow prostych bedzie najleszym i najprostszym rozwiazaniem na jakis czas , pozniej mozesz go zastapic, ryzem, waflami ryzowymi, bananami itd...

West 10.01.2009 16:30

a slyszalem kiedys takie cos ze po treningu dobrze zalac miesnie bialkiem ...
farmazon ?

ted 10.01.2009 17:43

ja po treningu zawsze szedłem na 2 kebaby i piwo
Ale ostatnio zmieniłem swoją dietę :D

Bojar 10.01.2009 19:50

Werewolf, gainer na redukcji? W redukcji chodzi o to, żeby utrzymać jak najwięcej mięcha przy jednoczesnym spalaniu tkanki tłuszczowej, więc białeczko jest tu najlepszym rozwiązaniem.

WiślakNH 10.01.2009 20:52

Gdzie są najtańsze odżywki w Krakowie?
Głownie chodzi mi o Mutans Mass.
Dodam,że obecnie mam za 230zł jest gdzieś tańszy?

konrad1991tsw 10.01.2009 22:30

Witam! Jako że nie mam doświadczeń związanych z odżywkami chciałem się spytac bardziej obytych w temacie, jakie odżywki polecają aby przybrac na masie, jaką dietę, co i jak cwiczyc itp. Z góry dzięki

Elendil 10.01.2009 23:19

http://www.sfd.pl/

Werewolf 11.01.2009 00:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bojar (Post 655343)
Werewolf, gainer na redukcji? W redukcji chodzi o to, żeby utrzymać jak najwięcej mięcha przy jednoczesnym spalaniu tkanki tłuszczowej, więc białeczko jest tu najlepszym rozwiązaniem.

Czytaj ze zrozumieniem;) Ja mu podałem co ma zjeść po treningu! a na noc jak najbardziej białko z kazeina.

Nie polecam forum SFD, za dużo głupot tam piszą...

Do: konrad1991tsw

Na masę tylko i wyłącznie dobra dieta, trening i regeneracja!!! odżywka jest tylko dodatkiem który ma uzupełnić pewne braki, nie licz na to ze po zrobieniu jednego cyklu na kreatynie z dobrymi wspomagaczami transportującymi zrobisz 5 cm w łapie...nie tedy droga! jak sama nazwa wskazuje są to suplementy diety czyli pewnego rodzaju podwieczorek;P Jeżeli dopiero zaczynasz ćwiczyć, najbliższa odzywkę powinieneś wziąć dopiero za 6 miesięcy...na tym poziomie wystarcza ci w zupełności witaminy.

konrad1991tsw 11.01.2009 01:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Werewolf (Post 655474)

Na masę tylko i wyłącznie dobra dieta, trening i regeneracja!!! odżywka jest tylko dodatkiem który ma uzupełnić pewne braki, nie licz na to ze po zrobieniu jednego cyklu na kreatynie z dobrymi wspomagaczami transportującymi zrobisz 5 cm w łapie...nie tedy droga! jak sama nazwa wskazuje są to suplementy diety czyli pewnego rodzaju podwieczorek;P Jeżeli dopiero zaczynasz ćwiczyć, najbliższa odzywkę powinieneś wziąć dopiero za 6 miesięcy...na tym poziomie wystarcza ci w zupełności witaminy.

Żeby sprecyzowac moje pytanie: polecasz jakiś gainer lub coś tego typu?

>>OLSZA I<< 11.01.2009 02:59

Co do pory dnia to jest ranno przed zjedzeniem pierwszeg posiłku gdyz zoładek jest tylko wypelniny kwasami i sokami zoładkowymi. Organizm człowieka jest tak przystosowany ze dopiero po 30 minutach siega do tkanki tłuszczowej z ktorej pobiera energie. Po ciezkim treningu areobowym najwazniejsze jest zregenerowanie sie takimi rzeczami jak carbo aminokwasy i ewentualnie białkiem sojowym ( w smaku ochydne). Juz tłumacze dlaczego poniewaz do poprawnego treningu areobowego nie palacego miesni jest potrzebna regeneracja. Po trenigu nigdy nie powinno sie głodzic pamietajcie o tym. Zamiast bananów polecał bym tunczyka z serkiem wiejskim light.
Jesli ktos walczy z nadwaga i chce zminic só dotychczasowy tryb zycia ktory polega na objadaniu sie do syta przed posiłkiem powinien wypijac dwie lub jedna szklanke wody poto aby oszukac i zapełnic beben .Z diety powinno sie wyeliminowac tłuszcze zwierzece jesc takie miesa jak piersiz kurczaka schab z wedlin polendwica sopocka. wyeliminowac powinno sie tez białe pieczywo i zastapyc je czarnym a zamiast ziemniaków jesc produkty zawierajace duzo błonnika np kasza gryczana .

Moim zdaniem najlepszym i najtanszym i niebezpiecznym srokiem do utraty wagi jest Tussi sprzedawany juz w tej chwili na recepty :]

Co do kolegi Elendiego powiem chłopak chce zaczerpnac opini a nie chce zebys odsyłał go do kurnika pelnego smieci w ktorym zrobił sie burdel od paru lat . Jest to studnia wiedzy lecz teraz znajduje sie tam wielu pseudofachowców ktorzy pisza pierdoły .

Co do mojej opini najlepsza odzywka na mase to MonsterMass Biogenixa.

I pamietajcie kazdy jest trenerem dla siebie.Kazdy organizm jest inny i to ty jako osobnik pracujacy na siłowni bedziesz wiedział co na ciebie działa a co nie po dłuzszym okresie czasu.

Cytat:

I tutaj piszesz głupoty( chodz w wielu rzeczach masz racje ) poniewaz chłopak musiał by starannie wyliczyc sobie wartosc białkowa jedzenia ktore spozywa a wiemy ze na to nie ma czasu.

dlaej kolejnosc jest taka:
-Dieta
-Regeneracja
-Trening

Czy białko jest podwieczorkiem ? Nie poniewaz przy treningu na mase struktura miesnia peka a białko jak wiemy jest jego budulcem ktore pomaga mu w regeneracji dotego aminokwasy ktore sa niezbedne i weglowodany.

Suple w cwiczeniach sa bardzo potrzebne gdyz wiekszosc z nas nie ma czasu na ułozenie grafiku jedzeniowego dokładnie co do grama a czasem nawet nie ma mozliwosci zjedzenia czegos odpowiedniego . Suple sa uzupełnieniem . W razie np za duzej ilosci białka wprowadzpnej do organizmu poprzez koktajle białkowe nadmiar jest wydalany. trzeba tutaj uwazac jedynie azeby nie popłynac finansowo.
Z grubym pozdrowieniem Gruby:]

Bojar 11.01.2009 17:38

Cytat:

Czytaj ze zrozumieniem;) Ja mu podałem co ma zjeść po treningu! a na noc jak najbardziej białko z kazeina.

Ja Cię jak najbardziej zrozumiałem. :-) Nadal będę się upierał, że na redukcji lepsze po treningu będzie białeczko. Węgle bym czerpał raczej z posiłku potreningowego i najlepiej, żeby te ww były o w miarę niskim IG (np. ryż brązowy).

Werewolf 12.01.2009 00:21

Cytat:

Co do mojej opini najlepsza odzywka na mase to MonsterMass Biogenixa.

I pamietajcie kazdy jest trenerem dla siebie.Kazdy organizm jest inny i to ty jako osobnik pracujacy na siłowni bedziesz wiedział co na ciebie działa a co nie po dłuzszym okresie czasu.

I tutaj piszesz głupoty( chodz w wielu rzeczach masz racje ) poniewaz chłopak musiał by starannie wyliczyc sobie wartosc białkowa jedzenia ktore spozywa a wiemy ze na to nie ma czasu.

Podwieczorek był użyty w przenośni;)
Jeżeli chce się osiągnąć zadowalające efekty trzeba się jednak przyłożyć i zrobić coś dokładnie, nikt mi nie wmówi ze bez diety osiągnie ekstra przyrosty, to jest mit dawno obalony!

co do monster masa tez go mogę polecić chociaż u niektórych osób powoduje podniesieni stężenia cukru we krwi co jest dość niebezpieczne.

Jak już zahaczyliśmy o temat regeneracji to mogę dopisać jedno fajne zdanie krążące od dłuższego czasu w społeczności kulturystycznej a wypowiedziane przez samego Arnolda Schwarzeneggera:-p:

"Gdy nie musisz biec to idź, gdy nie musisz iść to stój, gdy nie musisz stać to usiać, gdy nie musisz siedzieć połoz się, gdy nie musisz leżeć-spij!"

Slayer666 12.01.2009 01:02

"...a jak nie musisz spać, to ćwicz na siłowni". Zapomniałeś o najważniejszym. Bo chyba taka chyba jest końcówka, nie?:p
Pozdro.

PAWEL NEWB 12.01.2009 12:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiślakNH (Post 655373)
Gdzie są najtańsze odżywki w Krakowie?
Głownie chodzi mi o Mutans Mass.
Dodam,że obecnie mam za 230zł jest gdzieś tańszy?

Na kozłówku jakis czas temu zostal otwart sklep z odzywkami (ul. Prosta) Mutant mass 2 miesiące temu 6.8 kilo kosztowal okolo170 zł

WiślakNH 12.01.2009 13:02

Ok,dzięki.
Jak ktoś był tam ostatnio to prosiłbym o potwierdzenie czy cena nie uległa zmianie.

Paparapa 12.01.2009 23:07

Bral ktos moze N.O.K.O. interactive nutrition ?

Jakies opinie ?

Jak wyglada to w porownaniu z Cell Pumpem?

MISTA92 13.01.2009 19:46

Takie pytanko możecie doradzic w czym jest najwięcej Białka i Węglowodanów....?:) Cwicze 2 tygodni i co sądzicie o "HMB" czy mogę to brac...? Pliska pomocy...z góry thx

mb_1906 13.01.2009 20:08

Poczytaj temat. Wszelka suplementacja ma sens dopiero po pół roku ćwiczeń. Ćwicz póki co na czysto.

PAWEL NEWB 13.01.2009 20:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MISTA92 (Post 656793)
Takie pytanko możecie doradzic w czym jest najwięcej Białka i Węglowodanów....?:) Cwicze 2 tygodni i co sądzicie o "HMB" czy mogę to brac...? Pliska pomocy...z góry thx

w mięsie, ryżu, makaronie,... :) na odzywki za wczesnie. Najwyzej gainery,bulki, białka jesli są braki w diecie:)

WiślakNH 13.01.2009 20:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MISTA92 (Post 656793)

Na odżywki jest trochę za wcześnie ,a jak bardzo chcesz to najlepiej weź sobie gainera,bo z tego co podawałeś trochę masy mięśniowej Ci sie przyda.Najlepiej jakby ktoś doradził,bo tego trochę jest.
Oczywiście na początku powinna masa iść w górę ale słyszałem też opinie,że biorąc na początku gainera masa idzie szybciej?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:13.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl