Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Komórki... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=321)

pan_premier 17.03.2009 21:27

dobra panowie i panie, mam od 2 lat SEk750i

ogólnie jestem zadowolony, tyle, ze bateria coraz mniej trzyma.
Potrzebuje, nowy podobny telefon:
-wytrzymały
-g mnie obchodzi aparat
- g mnei obcjhodzi GPS ;)
-g mnei obchodzi gg w telefonie
- nie musze mieć duuużego wyświetlacza
-bateria ma trzymac ok tygodnia(tka jak w moim SE przez ponad rok...)
-oczywiście tkaie rzeczy jak BT być musza
-jakas diodka mocna by sie rpzydała do oświetlania sobie drogi
-fajnie by było gdyby miał wejscie na pamiec micro SD

Innymi słowy potrzebuje coś co mam tylko nowsze , jakieś propozycje?

shad 17.03.2009 21:39

SE K770i

Naprawdę :D

Gdybym nie potrzebował miliona funkcji w telefonie to właśnie taki czołg bym sobie kupił. Czołg jeśli chodzi o solidność bo i "linia" jest całkiem ładna.

podszywacz 17.03.2009 21:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Luu... (Post 694026)
Pytanie ! mam umowę w Erze, kończy się w czerwcu, ale chciałbym zmienić operatora przejść do innej sieci ale oczywiście zachować numer, jak to załatwić ? idę do np. Play'a i tam wszystko załatwię ? jaki będzie koszt ?

Wszystko załatwisz w Play. Jeżeli masz pre-paid to potrwa to do 2 tygodni (ale raczej szybciej). Warunek: pre-paid musi być zarejestrowany. Jeżeli masz post-paida to na miesiąc przed końcem trwania umowy pisemnie wypowiadasz umowę u dotychczasoweg operatora, idziesz do Play i tak samo wszystko oni bezpłatnie za Ciebie załatwiają. Przeniesienie numeru kosztuje od 50 do 61 zł w zależności od operatora, płacisz dotychczasowemu tę kwotę.

picasso 17.03.2009 22:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez shad (Post 694498)
SE K770i

Naprawdę :D

Gdybym nie potrzebował miliona funkcji w telefonie to właśnie taki czołg bym sobie kupił. Czołg jeśli chodzi o solidność bo i "linia" jest całkiem ładna.

popieram.mam i używam od roku.w ciagu dziesięciu lat to mój siódmy telefon,ale pierwszy który autentycznie polubiłem.

w0lno. 18.03.2009 16:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pan_premier
[...]

Bierz K770i! Sam mam K750i i powoli zastanawiam się nad zmianą telefonu. Najprawdopodobniej również zdecyduję się na K770i ;)

zakk 18.03.2009 23:09

to i ja się spytam o radę (o zielony jestem w tych sprawach) i, kończy mi się umowa i zamarzył mi się nowy tel, co polecacie?
moje wymaganie to:
- gps w miarę szybki (bo chce się bawić programikami do mierzenia prędkości i treningowimi różnego typu) wiec nie wiem czy lepiej wbudowany czy nie
-mile widziane wi-fi ale ogólnie dobry pod neta
- i duży wyświetlacz pod filmy
-i oczywiscie mp3
i tak zaproponowano mi W910i (za 5dych), wygląda fajnie (ale bez gps, i wi-fi). czy lepiej zachować i dokupić gps przez bt (o ile sie da wogóle) czy lepiej sprzedać i kupić coś w podobnej cenie co by lepiej pasowało do moich wymagań?? (mam jeszcze w ofercie LG KU990 viewty za 100zł)

maTyS. 21.03.2009 10:50

Panowie mam propozycję wymiany telefonu z SE k770i na Nokię N 73 i chciałem się Was zapytać o opinię na temat tego drugiego telefonu ? czy jak się zamienię to stracę finansowo ? mój telefon jest Nowy a jego ma 5 miesięcy, proszę pomoc :)

Nitrox 21.03.2009 10:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maTyS. (Post 696039)
Panowie mam propozycję wymiany telefonu z SE k770i na Nokię N 73 i chciałem się Was zapytać o opinię na temat tego drugiego telefonu ? czy jak się zamienię to stracę finansowo ? mój telefon jest Nowy a jego ma 5 miesięcy, proszę pomoc :)

Co do nokii n 73, to polecam ten telefon. Sam mam taki od 2 lat. Nie mam do niego zadnych zastrzeżeń. Chodzi naprawde płynnie ( mimo symbiana), robi dobre zdjecia, jest głośny ( posiada dwa głosniki), w obsłudze bardzo łatwy. Jezeli masz jeszcze jakies pytania to pisz na p.w

shad 21.03.2009 21:19

W temacie pytaniowym odpowiedzi nie dostałem, ogłaszam się tu:

Pytanie do znawców ery tak tak:

czy po zablokowaniu konta na połączenia wychodzące i przychodzące karta sim jest dalej aktywna? Tzn karta czy po doładowaniu, powiedzmy za 5zł, odzyska się "zamrożoną" kwotę jaka była dotychczas na kocie?

madenn 21.03.2009 22:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez shad (Post 696428)
W temacie pytaniowym odpowiedzi nie dostałem, ogłaszam się tu:

Pytanie do znawców ery tak tak:

czy po zablokowaniu konta na połączenia wychodzące i przychodzące karta sim jest dalej aktywna? Tzn karta czy po doładowaniu, powiedzmy za 5zł, odzyska się "zamrożoną" kwotę jaka była dotychczas na kocie?

nie trzeba być znawca Ery żeby wiedzieć że nie odzyskasz "zamrożonej" kasy
możesz kupić nowa kartę SIM bo stara na nic Ci się już nie przyda

shad 21.03.2009 22:53

Poszperałem, i wg tego to bullshit to co napisałeś:

http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic.php?t=15389

madenn 21.03.2009 23:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez shad (Post 696511)
Poszperałem, i wg tego to bullshit to co napisałeś:

http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic.php?t=15389

najwyraźniej miałem złe informacje
najlepiej zrobisz jak sam się przekonasz

kooler 22.03.2009 11:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez syeb (Post 547585)
mam pytanko co do telefonu sony ericsson k770i. Nie orientuje suie ktos jak jest z zoomem w tym aparacie czy jak sie robi zdjecia w najwyzszej rozdzielczosci czy mozna robic zblizenia ?? jak nie to w jakiej mozna a drugie pytanko czy ma lampe blyskowa czy tylko latarke ??

Mam telefon SonyEricsson K770i
Mam 3Mpx,lampe błyskową , która może posłużyć jako latarka , poprostu odpalam aparat , wybieram opcję ->włącz lampę i już mam latarkę ( fakt , że świeci ona ok3min,ale przecież po wyłączeniu , można znów włączyć).

vote-for-mikey 22.03.2009 20:21

panowie, mam takie pytanie:
21 maja 2007 roku podpisałem 2 letnią umowę w Playu, kiedy powinienem ją przedłużyć? 21, czy może wcześniej?
i drugie:
przejrzałem sobie telefony, które mogą sobie dobrać i zasadniczo najbardziej przypadł mi do gustu LG KU990, ma go ktoś? jeśli tak to polecacie, czy nie?

dj_ibutti 22.03.2009 23:05

Będę przechodził na abonament (prawdopodobnie w Erze) i stąd pytanie:

1)Mam P1i, jeszcze z Simlockiem Erowskim, prawda to, że teraz w salonach zdejmuja Sim-locki za darmo?
2)http://www.era.pl/repositories/era_p...e_telefony.pdf

Oto oferta telefonów w Erze. Kategoria "Swobodne Rozmowy 85". Orientuje się ktoś na którym telefonie najwięcej zarobie? Bo ze swojego jestem zadowolony, więc ten poszedłby na handel ;)

mcovalski 23.03.2009 11:45

To teraz moja pytanie. Mam Nowiutką Nokie N 95 wersja bez 8 gb z plusa ( z simlockiem). Jaka jest jego realna wartość żebym mógł go sprzedać ?? Dostanę za niego 900 zł ??? Może ktoś chętny na zakup lub zna osobę która by chciała zakupić ??

RecordAble 26.03.2009 14:41

Mam SE K800i. Obudowa(oryginalna) jest strasznie poobijana. I teraz pytania.
Czy kupując nową obudowę tracę gwarancję na całą komórkę? (Orange)
Co bardziej opłaca się kupić: oryginalną obudowę czy zwykłą?

T-driver 26.03.2009 15:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez RecordAble (Post 698927)
Mam SE K800i. Obudowa(oryginalna) jest strasznie poobijana. I teraz pytania.
Czy kupując nową obudowę tracę gwarancję na całą komórkę? (Orange)
Co bardziej opłaca się kupić: oryginalną obudowę czy zwykłą?

Nie stracisz gwarancji jeśli zrobisz wymiane w autoryzowanym serwisie (w gre wchodzi tylko oryginalna obudowa).
Bardziej opłaca się kupić oryginalną; chińskie lewusy są dobre jeśli chcesz się szybko pozbyć telefonu i chcesz zeby 'błyszczał' dla naiwnego. Jesli chcesz sobie wymienić dla swoich wrażeń estetycznych to odradzam zamienniki, po krótkim czasie będzie wyglądała gorzej niż poobijana oryginalna.

RecordAble 26.03.2009 18:01

Dzięki za wskazówki.
A orientujesz się tak mniej więcej, ile może kosztować taki oryginał?

kacu 26.03.2009 20:58

Niedawno nabyłem samsunga u700. Prosilbym o jakas instrukcje wgrywania javy.

Dive Pirate 27.03.2009 12:03

Jaki telefon polecicie w przedziale cenowym 200 - 400 zł ? Ważne żeby miał mp3 ale to chyba każdy teraz ma :D aparat na poziomie noki n70 i możliwość nagrywania filmików z dźwiękiem, oraz w miarę trzymającą baterię.

Maxell 27.03.2009 12:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Nitrox (Post 682057)
Jak rodzaj map radzicie wgrac do nokii e66 i gdzie to najlepiej zrobic ??

Ja sobie w E66 zainstalowałem mapę Garmin Mobile XT z mapą na całą europę. Co prawda wybór adresów jest upierdliwy ale kieruje całkiem spoko pokrycie mapy też niezłe. Tych map jest od groma na necie.

http://peb.pl/programy-nawigacyjne-i...mobile-xt.html

P.S. Nie zauważyłem że już znalazłeś. Ale może komuś się przyda.

JackDaniels 27.03.2009 21:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Hypocrite (Post 699467)
Jaki telefon polecicie w przedziale cenowym 200 - 400 zł ? Ważne żeby miał mp3 ale to chyba każdy teraz ma :D aparat na poziomie noki n70 i możliwość nagrywania filmików z dźwiękiem, oraz w miarę trzymającą baterię.

Polecam Ci Nokie 6288 jest to naprawde dobry fon z duzym wyswietlaczem, aparat 2 mpix zdjecia wychodza naprawde ładnie ale tylko w dzień filmy tez nagrywa bateria wytzrymuje srednio 3 dni zalezy jak z niego korzystasz a na allegro znajdziesz uzywke za 300 zł chyba ze chcesz nowa to 400 zł

Dive Pirate 28.03.2009 13:20

Aktualnie mam n70 i chciałem zmienić na coś innego gdyż ten mi się znudził, symbian czasami irytuje i wolałbym jakiś cieńszy telefon.

justek 28.03.2009 14:58

ma ktoś z Was albo chociaż dłużej się bawił N 5800 XpressMusic? akurat nadszedł czas zmiany fonika i mylę o dotykowcu, nie iPhonie...

jurukuru 28.03.2009 15:22

o gg na telefony marki samsung w sieci orange- jak najwięcej informacji proszę ;)

rafalek 02.04.2009 17:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dzwd (Post 694463)
ps.daj znać czy go kupiłeś , czy jesteś zadowolony :)

Kupiłem i jestem zajebiście zadowolony. Ogromny ekran, bardzo duże ułatwienie dostępu do przeróżnych funkcji za pomocą paska bocznego (jak w viscie:D) Na razie muszę się jeszcze przyzwyczaić do klikania w odpowiednie miejsca, bo czasem włączam co innego niz bym chciał. Aparat kapitalny, dużo funkcji, panorama, samowyzwalacz, seria - 3,9,15 zdjęć. Prosty w obsłudze odtwarzacz MP3. Kapitalne słuchawki oddające w pełni dźwięk. Bateria faktycznie wytrzymała - cały dzień słuchałem muzyki, i bateria spadła wprawdzie do 1 kreski, ale już pod sam koniec.

Jeszcze miła niespodzianka, dostałem w zestawie taki futerał, jakby klapka. Zakłada się go zamiast jednej częścu tylnej blaszki i zamyka się po użyciu, aby ekran się nie zarysował.

Kapitalny!

rafalek 02.04.2009 18:42

ale nie ma żadnego problemu...jeżeli będę jej uzywał tylko do dzwonienia, smsów i zdjęć, to na 5 dni spokojnie wystarczy, a może nawet dłużej....bateria jest kapitalna...w ogole jak cały telefon.

trial 02.04.2009 18:43

z góry mówię, że znam się na tym naprawdę słabo, jeśli nie wcale. Co mi radzicie wybrać Samsung Omnia czy HTC touch Diamond? Chyba, że jeszcze jakieś inne urządzenie w podobnej cenie? Proszę o rade. \

rafalek 02.04.2009 18:49

Samsung Omnia jest zajebisty, choć podobno czasami się wiesza, ale cholernie drogi....chyba, że masz jakiś duży abonament na firme albo coś takiego.

Z tego co widzę, HTC też ma dobre właściwości, więc wybór zależy tylko i wyłącznie od Ciebie.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:27.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl