Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Gdzie jadacie ? (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=2954)

wislak_92 18.07.2011 13:22

Jako, ze temat zalozony dosc dawno takze troche moglo sie pozmieniac.

Poleci ktos tanie obiady kolo centrum lub w polnocno-zachodniej czesci Krakowa? A na smaczny kebabik to gdzie? ;>

Krzysiek 18.07.2011 14:15

Jak centrum to "Koko" na gołębiej... Świetne jedzenie i dobra cena.

ted 19.07.2011 12:14

wie ktoś gdzie w Krakowie znajde arancini w menu?

WiślakNH 25.09.2011 09:54

Szukam pizzerii typu Cosa Nostra gdzieś niedaleko Rynku,z fajnym klimatem i dobrą pizzą ;)
Polecicie coś?

podszywacz 25.09.2011 10:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiślakNH (Post 1169360)
Szukam pizzerii typu Cosa Nostra gdzieś niedaleko Rynku,z fajnym klimatem i dobrą pizzą ;)
Polecicie coś?

Nie wiem jaki klimat ma Cosa Nostra i nie będę mieć porównania ale blisko Rynku z domowym klimatem i dobrą pizzą z pieca opalanym drewnem to tylko Cyklop na Mikołajskiej.

WiślakNH 25.09.2011 10:14

Miałem na myśli nie jakąś sieć typu Da Grasso czy Dominium ale coś innego ;)

88tajfun 25.09.2011 11:13

Invito na Św. Tomasza niezmiennie najlepsza pizza. Lokal też całkiem sympatyczny, można np. mecz zobaczyć bo puszczają C+ ;)

Ktoś tam wcześniej polecał Koko na Gołębiej - smacznie i tanio jak na knajpę nie będącą barem mlecznym.

Bar Uniwersytecki na ul Czystej - najsmaczniejszy bar mleczny w centrum. Nie ma on klimatu PRL'u jak znajdujący się obok bar mleczny Górnik (na rogu Czystej) ale moim zdaniem jest smaczniejszy. Szczególnie wyborny schabowy z kapustką, mistrzostwo ;)

R33 19.10.2011 16:32

Gdzie najlepiej jeść będąc studentem (w sensie tanio)? :D Najlepiej okolice Czyżyn, ale może też być centrum.

grzechu1991 19.10.2011 16:37

żaczek, dobre i tanie:)

WiślakNH 15.03.2012 18:40

Szukam jakiś restauracji z grillem,jakimiś ogródkami w okolicach rynku.
Póki co znalazłem "Grande Grill" i Stodoła 47 :D

Zola 15.03.2012 20:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JARCO (Post 1230923)
Najepiej i najzdrowiej wybrać bar mleczny są także bary rybne niedaleko bagateli jeden jest i w bonarce też

Gdzie w Bonarce jest "Bar mleczny/rybny"? :)

Zola 15.03.2012 21:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JARCO (Post 1230959)
North Fish same ryby coś wspaniałego przejdż się i posmakuj w bonarce naprawde lepsze jedzenie niż te kebaby zapiekanki itp itd

Jadłem i to nie raz - w GKazimierz też jest/ był :)
Ale czy tam jest niby "zdrowe" żarcie, to nie do końca się zgodze... Tym rybom daleko od restauracji "rybnych" (jak można tak stwierdzić) :)

LuKaS TSW 15.03.2012 21:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JARCO (Post 1230960)
tak dla zrozumienia ja nazwałem north fish jako bar rybny jakby ktoś jeszcze nie wiedział tak po polsku bo żem polak mały a jaki znak muj orzeł biały i kocham Polske jak własną matkę

"Znak mój" chyba:)

Co do barów mlecznych,to naprawdę w większości dobre i tanie jedzenie.Czasami jeszcze jadam na Długiej w takiej jadłodajni,ale nie pamiętam nazwy,wiem że przed nią stoi taka złota świnka.

SV_ 15.03.2012 21:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 88tajfun (Post 1169390)
Invito na Św. Tomasza niezmiennie najlepsza pizza. Lokal też całkiem sympatyczny, można np. mecz zobaczyć bo puszczają C+ ;)

Ktoś tam wcześniej polecał Koko na Gołębiej - smacznie i tanio jak na knajpę nie będącą barem mlecznym.

Bar Uniwersytecki na ul Czystej - najsmaczniejszy bar mleczny w centrum. Nie ma on klimatu PRL'u jak znajdujący się obok bar mleczny Górnik (na rogu Czystej) ale moim zdaniem jest smaczniejszy. Szczególnie wyborny schabowy z kapustką, mistrzostwo ;)

Invito wczesniej było na krupniczej? Jak to to samo to odradzam. Sraczka gwarantowana.

Co do Uniwersyteckiego - wymiata, ruskie, z mięsem, naleśniki, zupy, frytki, devolay, placki - wszystko zajebiste

El'kabat 15.03.2012 21:59

Najlepszy bar mleczny jaki sie jeszcze uchował to na Daszyńskiego - jak idziemy z pod hali do kazimierza.
Kapuśniak z kiełbasą,podwójne ruskie :alleluja:

oldbiezanow 15.03.2012 22:28

Nawojka na Reymonta. 9pln drugie danie z kompotem. Poezja:)

podszywacz 16.03.2012 09:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JARCO (Post 1230959)
North Fish same ryby coś wspaniałego przejdż się i posmakuj w bonarce naprawde lepsze jedzenie niż te kebaby zapiekanki itp itd

Jeżeli temat rybek to dobre smażone rybki są w barze koło KFC na Krowoderskich Zuchów na Azorach.

Puchatek 16.03.2012 09:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez oldbiezanow (Post 1230990)
Nawojka na Reymonta. 9pln drugie danie z kompotem. Poezja:)

Zawsze przed meczem chodzimy tam na obiadek a dosłownie obok piwko sprzedają :)

Dawid_TSW 16.03.2012 21:46

Bar mleczny "Krakus" na Limanowskiego - dobre jedzenie w małej cenie.
Ruskie i schabowy z kapustką - coś wspaniałego!!

atbb 18.03.2012 01:34

Gdzie dobrą golonkę można zjeść?

AntyDrozd 18.03.2012 01:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez atbb (Post 1231672)

W hallo Pizza na prądniku czerwonym..na wynos tez mają ..polecam

pasibrzuch 18.03.2012 09:19

Hot dogi w Alabamie na Matecznym!Najlepsze w mieście... ;)

TSWojtas 18.03.2012 19:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez atbb (Post 1231672)

http://golonkarnia.pl/

polecam

AndyWiślak 18.03.2012 19:49

Czy zna ktoś jakąś stołówkę lub bar z tanim jedzeniem w okolicy Kampusu UJ?

88tajfun 18.03.2012 21:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SV_ (Post 1230973)
Invito wczesniej było na krupniczej? Jak to to samo to odradzam. Sraczka gwarantowana.

Co do Uniwersyteckiego - wymiata, ruskie, z mięsem, naleśniki, zupy, frytki, devolay, placki - wszystko zajebiste

Kiedyś były dwa lokale Invito - na Krupniczej i na Św. Tomasza. Teraz jak dobrze wiesz ostał się tylko ten drugi i do tej pory zajebiste pizze tam dają (pasta niestety w mikroskopijnych porcjach) chociaż podnieśli ceny. Sraczki u siebie nie zaobserwowałem ale może m.in. twoje przeżycia były przyczyną zamknięcia lokalu na Krupniczej? ;)

Jeśli chodzi o tanie żarcie studenckie to w centrum można jeszcze przejść się.do baru w Audytorium Maximum. Jak wszystkiego nie wyjedzą to można wyhaczyć dobry obiad dwudaniowy za 12zł ;)

Ostatnio przez przypadek odkryłem najlepsze jak dotąd naleśniki w mieście (chowają się przy nich nawet te z Kolanka No 6 na Kazimierzu). Mam na myśli taką małą naleśnikarnie Speedy Edy na pl. Mariackim. Ich naleśnik 4 sery z kurczakiem jest mistrzostwem świata, to samo ze szpinakiem albo meksykański. Nie polecam na słodko, znajoma zamawiała i polegam co prawda na jej opinii ale mimo wszystko myślę, że to badziew. Ot zwykły naleśnik złożony na pół a w środku prawie nic nie było. Za to te mięsne - rewelacja.

Jeśli jeszcze jakieś jedzenie w centrum mogę polecić to na pewno nowozelandzki MoaBurger na Mikołajskiej. Obok Love Krove na Józefa, moim zdaniem, najlepszy burger w Krakowie.

Eternit 18.03.2012 22:09

Dobry stosunek wielkości porcji do ceny jest też w Koko na Gołębiej. Duży dwudaniowy obiad za 14 zł, połówka za 9.50 bodaj.

Luu... 29.05.2012 17:56

Dzień dobry, potrzebuje sprawdzoną restauracje w okolicach (szeroko rozumianych) Rynku Głównego gdzie można zabrać dziewczynę na niedzielny obiad ;) podstawowe kryterium "zdrowa żywność", jest fanką różnych sałatek itp. albo jakieś sushi ? dawno nie byłem, nie wiem które jest teraz "modne' ;)

elliot_ness 29.05.2012 17:59

Jak salatki i w okolicy Rynku to tylko Chimera na ul. św. Anny

Luu... 29.05.2012 18:14

dzięki elliot_ness (już sprawdzam jakie menu tam mają), nie musi to być stricte okolica Rynku

przerzucam moje pytanie na nową stronę

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Luu... (Post 1252924)
Dzień dobry, potrzebuje sprawdzoną restauracje w okolicach (szeroko rozumianych) Rynku Głównego gdzie można zabrać dziewczynę na niedzielny obiad ;) podstawowe kryterium "zdrowa żywność", jest fanką różnych sałatek itp. albo jakieś sushi ? dawno nie byłem, nie wiem które jest teraz "modne' ;)

jakieś sprawdzone sushi ? muszę mieć kilka alternatyw ;)

palczi 29.05.2012 19:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Luu... (Post 1252929)
dzięki elliot_ness (już sprawdzam jakie menu tam mają), nie musi to być stricte okolica Rynku

przerzucam moje pytanie na nową stronę

jakieś sprawdzone sushi ? muszę mieć kilka alternatyw ;)

sushi : http://www.genji.pl/
ul. Dietla ,wszystkie siedem rąk odcinam jeśli nie posmakuje,robi je mój kolega,jak nie posmakuje utnę jemu osiem rąk:)
Pozdrawiam

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:02.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl