![]() |
Cytat:
Ale luźne podejście do życia na pewno nie pomaga w zaliczeniu pierwszej sesji:p Poprawiam w tym roku maturę z Geografii i WOSu ZiIP - UR. nie uczcie się:D |
Jeśli chodzi o mnie to:
Polski (podst.) 51% Angielski (podst.) 80% Matma (podst.) 62% Infa (rozsz.) 62% Z krakowskich uczelni będę celować w PK, na informatykę, ale znając życie skończę w Częstochowie. ;-) pzdr. |
Dalej maturzyści udzielać się:P
|
A co ty ankiete prowadzisz ? Zdajesz w maju, to do książek, a nie patrzeć jak innym próbne poszły.
|
Polski (podst) - 60%
WOS (podst) - 48 % Angielski (podst) - 91% Próbna przed rozpoczęciem przygotowań do właściwej. |
próbna z operonem:
polski (podst.) 64% niemiecki (rozsz.) 84% majca (rozsz.) 60% próbna CKE: polski (podst.) 54% niemiecki (rozsz.) 80% majca (rozsz.) 62% Ogólnie dośc mocno przeciętnie ale jeszcze trochę czasu nam zostało więc...DO ROBOTY! :) |
Matura 2007/08
Polski podst. 89% Matematyka rozsz. 80% Francuski rozsz. 98% Aktualnie: Finanse i rachunkowość UEk :D jedno jest pewne jak na razie przed sesją: jest ciężej niż przed maturą :/ :) |
Polski podst. 45% (leje, bo mi niepotrzebny)
Geografia rozsz. 50% Niemiecki roszsz. 62% Na razie przed studniówką głowy nie mam do nauki. Ale sądzę, że powinno być na głównej lepiej, zwłaszcza z geografii |
J.Polski: podstawa (listopad - matura z OPERONEM: 50%; styczeń - 37%)
J.Angielski: podstawa (listopad - matura z OPERONEM: 39%; styczeń - 33%) WOS: podstawa (listopad - matura z OPERONEM: 44%; styczeń - 65%) Szału nie ma. Ale ogólnie boje się tylko o angielski i może być ciężko z ustnym :) nie każdy jest takim poliglotom jak Cebanu :D do tego jeszcze egzamin zawodowy na technika informatyka :) a po maturze...? Nie mam pojęcia co będzie. Ogólnie wszyscy mają jakieś plany życiowe a ja nie wiem co będę robił :D ogólnie mam tylko jedno marzenie żebym jak już miał coś studiować to tylko Kraków (ew. Gdańsk) ale ciężko mi by było zacząć jakiekolwiek studia w Krakowie z moją nikłą wiedzą :) do tego kasa potrzebna duża :) |
Tak myślę że temat odpowiedni do mojego pytania. Mam na ustną z polskiego temat: "motyw inteligenta w literaturze polskiej". Jakby ktoś czasem posiadał coś o tym lub pisał kiedyś na taki temat był bym wdzięczny za informację oczywiście odwdzięczę się.
|
Wos rozszerzony , styczniowy na 50% ;) :P ujdzie ale mogłoby być lepiej :D
|
polski podstawowy 65%
angielski rozszerzony 85% fizyka rozsz 33% chemia rozsz 72% biologia rozsz 70% szału nie ma,ale jak na probna bez nauki to i tak jestem zadowolona,a co do normalnej,to niestety ale o te min.15% musze się podnieść :P a temat na polski Miasto-przestrzeń,która wpływa na człowieka i jego losy.Dokonaj prezentacji na podstawie Krakowa:D Jest trochę o Brożku, Kubie także przyjemny temacik:) |
J.Polski: podstawa (listopad - matura z OPERONEM: 56%; styczeń - coś około 50% będzie)
J.Angielski: podstawa (listopad - matura z OPERONEM: 69%; styczeń - 95%) Historia: podstawa (listopad - matura z OPERONEM: 50%; styczeń - 69%) Z polskiego wypadałoby znacznie podciągnąć, z angielskiego utrzymać to ze stycznia, histe podciągnąć z 10 %. Jeszcze WOS rozszerzony na powyżej 70% napisać i powinno być dobrze ;) |
A na jakie studia się wybierasz, Charile ?
|
A Pani Nieprzewidywalna ,czyżby coś związanego z medycyna ?? :D
|
Tak,tak medycyna jak się uda:) drugi wariant filologia tylko i wyłącznie:D
|
HA znalazłem pokrewną duszę :D no może nie z ta filologią :P
Wnioskując po miejscu zamieszkania to Krk medycyna :D a oprócz Krk to jakieś inne uczelnie ? |
Cytat:
|
Cytat:
|
J.Polski: podstawa (listopad - matura z OPERONEM:38%; styczeń - 30%) zdecydowanie do poprawy
J.Angielski: podstawa (listopad - matura z OPERONEM: 89%; styczeń - 92%) tu jestem zadowolony :) Chemia: rozszerzony (listopad - matura z OPERONEM: 69%; styczeń - 79%)i oby ciaglosc zostala zachowana ;) czyli licze na 89%+ :D |
Cytat:
|
Cytat:
Z 3 dobrze zdanymi kierunkami na poziomie pdostawowym można dostać się na dobrą uczelnie, bo sam miałem takie szczęście jak i wielu znajomych ale wszystko zależy od rekrutacji. Jeśli będzie można składać wyniki podstawowej, to z listy rezerwowej powinieneś się dostać. No, może popraw wyniki z polskiego i historii o jakieś 10% i wystarczy. |
W tym roku powprowadzali tzn. wagi przedmiotów, czyli w jakim stopniu dany przedmion będzie się liczył w ogólnym rozrachunku (tu politologia - https://www.erk.uj.edu.pl/studia/karta/205 ). Do tego jest algorytm przeliczający podstawową i rozszerzoną na puknty (gdzieś tu - http://www.rekrutacja.uj.edu.pl/static/ogolne-zasady ). Wychodzi to tak, że za rozszerzoną ma się 2x więcej pkt niż za podstawową. Czyli napisać 100% podstawy daje tyle pkt co 50% rozszerzenonej.
Jeżeli chcesz się dostać na dzienne to historię, czyli przedmiot z największą wagą punktową, zdawaj rozszerzoną. Nie wiem jakie były progi przyjęć, ale nawet 100% na poziomie podstawowym może Ci nie wystarczyć. |
Cytat:
|
do usunięcia
|
Niech mi ktoś powie, czy na AWF na każdy kierunek wymagane są testy sprawnościowe żeby się dostać (bieg. pływanie i coś tam?) ?? Interesuje mnie turystyka i rekreacja.. i ... pytam :P
|
na turystykę na AWF chyba w tym roku nie ma żadnych sprawnościowych
|
do usunięcia
|
Git :> Tylko teraz na jakie przedmioty patrzą? Strony AWF-u mi nie działają wcale :/
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:16. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl