Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

Wiślak_358 27.08.2008 18:52

Jeden zawodnik mnie tylko zastanawiał – Keita. Facet zachowuje się, jakby był na haju. W czasie meczu śmieje się sam do siebie, robi dziwne miny (raz coś go dziwi, raz cieszy – zawsze bez powodu), cmoka, gwiżdże, wydaje jakieś odgłosy nie z tej ziemi, mlaska. Już na Camp Nou go przyuważyliśmy. Między sobą w rozmowach pytano: - Ty, widziałeś tego świra? Wierzcie mi, czasami mieliśmy wrażenie, że gościu przyszedł z holenderskiego coffee shopu. Widać, że dobrze się chłopak bawi na boisku:)

Andrzej Niedzielan

Bronex 27.08.2008 20:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Eustachy (Post 592938)
A co z Jirsakiem ? Zanim trafil do Wisly, ogladalem sporo czeskich materialow o nim i tam komentatorzy wymawiajac jego imie, mowili Tomasz , tymczasem u nas wszyscy lacznie z trenerem, zwracaja sie do niego per Tomas ? :)

A bo komentatory lingwisty każden jeden słownik mo w tym przypadku pewnie se przetłumaczył z czeskiego na nasze chciał zaszpanować tak jak Tusk przed Condi ;-) .
(Tomas czyta się Tomas ,a Tomaš czyta się Tomasz)

A i jeszcze odniesienie do Juniora Diaza . Teoretycznie to powinno się czytać Hunior ale Dżunior w Costa Rica jest dopuszczalny (taki amerykanizm) ;-).

PS. Uczmy się języków obcych za przykładem Umiłowanego:
(za "Wprost" mazurek & zalewski - komentarz tygodniowy z życia koalicji)

" ... Donek powitał gościa z USA angielszczyzną á la Wojciech Olejniczak, czyli mniej więcej taką, jakiej używa naganiacz do knajpy w greckim kurorcie. Na szczęście Condoleezza Rice stanęła na wysokości zadania i zamiast zamówić u premiera gyrosa, wzięła i podpisała umowę ..."

leszekm 27.08.2008 21:28

Cleber: Każdy gol jest taki sam

http://www.sport.pl/pilka/1,65029,56..._taki_sam.html

Szacunek...

kristos 28.08.2008 10:42

Nie żartujmy ,że w Wiśle nie ma drugiego napastnika oprócz Pawła.
Ja osobiście postawiłbym na Kmiecika (oczywiście nie w każdym meczu).
Pewnie dla niektórych będzie to śmieszne ,ale tak samo śmiano się ze mnie gdy mówiłem ,że Paweł jest najlepszym polskim napastnikiem.

emjot 28.08.2008 10:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kristos (Post 593304)
Nie żartujmy ,że w Wiśle nie ma drugiego napastnika oprócz Pawła.
Ja osobiście postawiłbym na Kmiecika (oczywiście nie w każdym meczu).
Pewnie dla niektórych będzie to śmieszne ,ale tak samo śmiano się ze mnie gdy mówiłem ,że Paweł jest najlepszym polskim napastnikiem.

skomentuję to tylko tym że
Kmiecik nawet w MESIE strzela mniej bramek od Batki

kristos 28.08.2008 10:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emjot (Post 593314)

No cóż ,czas pokaże kto ma rację .

teo 28.08.2008 10:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emjot (Post 593314)

A na Euro pojechał Zahorski który strzelił mniej bramek od klubowego kolegi w lidze...

Ilość bramek nie przekłada się wprost na prezentowane umiejętności.

emjot 28.08.2008 11:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez teo (Post 593318)
A na Euro pojechał Zahorski który strzelił mniej bramek od klubowego kolegi w lidze...

Ilość bramek nie przekłada się wprost na prezentowane umiejętności.

pojechali także Pazdan, Kokoszka ...
ten drugi tak pojechał że zatrzymał się dopiero w Empoli :rotfl:

nie udawaj że nie wiesz dlaczego ww. pojechał

nam jest potrzebny napastnik który strzela bramki
a nie markuje grę i robi "zamieszanie"

kristos
pan Kmiecik Grzegorz ma lat 24
za ile lat ma wystrzelić??
za dwa ??

kristos 28.08.2008 11:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emjot (Post 593345)
kristos
za dwa ??

nie już w tym ,tylko musi zagrać ,ale nie z drugim składem tylko pierwszym.

atomek21 28.08.2008 12:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emjot (Post 593345)
za dwa ??

za siedem
Grześka to nawet nie można nazwac wiecznym talentem bo talentu ojca to on nigdy nie mial

emjot 28.08.2008 12:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kristos (Post 593360)
nie już w tym ,tylko musi zagrać ,ale nie z drugim składem tylko pierwszym.

obawiam się że nawet jakby wyszedł w składzie Barcy to niewiele by mu to pomogło....

Maćko 28.08.2008 12:57

A ja również postawiłbym na Grześka. Na jakieś, chociaż, 45min. Szansę dostaje Niedzielan, Dawidowski, Małecki, ale coś im nie idzie... Dlaczego więc nie Grzesiek? Pokazał w meczu z Legią, że grać potrafi...

jova 28.08.2008 13:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maćko (Post 593406)
Pokazał w meczu z Legią, że grać potrafi...

Tym o superpuchar? No moje oko zagrał tragicznie. Poza tym, że strzelił gola będąc niekrytym nie pokazał kompletnie nic. Nawet o górne piłki nie udawało mu się skutecznie walczyć. Facet ani nie ma szybkości, ani techniki, ani strzału, zastawić się nie umie, w rozegraniu jest słaby - z czym do ludzi? Miejsce w słabym pierwszoligowym klubie (starej pierwszej ligi = nowej ekstraklasy) to maksimum jego możliwości.
Gdy Kristos bronił Brożka to przyznawałem, że choć Paweł nie jest w formie to potencjał ma największy w lidze, ale teraz zupełnie nie widzę powodów by pozytywnie wypowiadać się o Grześku.

Wesoła_Tsw 28.08.2008 14:03

emjot napisał(a):http://www.wislakrakow.com/forum/ima...s/viewpost.gif
za dwa ?? Ani za 2 ani za 3 on nie umie grac w piłke na wysokim poziomie .... nawet jak grał w sosnowcu to cos mu nieszlo .... wiec niewiem po co trzymaja go w Wiśle .....

gdsmk 28.08.2008 14:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 593000)
nie wiem właśnie jak to do końca jest...na pewno w języku hiszpańskim "J" się czyta jako "H"

np; Jesus Navas czyta się Hesus navas, albo Marc Torejjon jako Marc Torehon...

ale skoro Junior twierdzi inaczej, to widocznie tak jest...

Jak na oficjalnej stronie Barcy czytałem o meczu z Wisłą, to zamiast Brożek napisali 'Brojec' czyli po ichniemu ż=j.
W każdym razie mam nadzieję, że Junior wie na pewno jak się to wymawia.

Biuro Prasowe - przekażcie więc spikerowi, żeby nie mówił Djaz, tylko Dijaz ;]

AZS_Lublin 30.08.2008 20:18

A ktoś wie co sie dzieje z A. Barreto? Ma grac? czy tylko rezerwy? Cos z nim cisza, bynajmniej tu do nas do Lublina zadne info w jego temacie nie dotarlo:). Dziekuje za wiesci

Weez3r 30.08.2008 20:19

Grał dzisiaj w młodych derbach.

zloto 30.08.2008 20:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rob_Zombie (Post 595416)
A na jakim poziomie gra Barreto? I w ilu meczach go widziałeś?

Nom wlasnie nie wiem na jakim poziomie gra Barreto, i dla tego mowie ze porownalem Romero do Barreto bo o bydwoch pilkarsko nie znam:-P

Bekas 30.08.2008 20:44

Co do Barreto to nikt nie wie jak on gra. Do tej pory nie mial szans nam sie pokazac. Jednak to jest gosc, ktory mial miejsce w podstawowym skladzie w druzynach I ligi Portugalii, on nam sie moze przydac, moze nie jako gwiazda, ale jako mocny rezerwista. Sezon jest dlugi, bez mocnej lawki sukcesow nie bedzie.

ziooom 30.08.2008 21:02

Barreto pamiętam z 2 czy 3 meczy w Wiśle na jesieni 2005 (mecz z Legią i 15 minut z Koroną)
Wyróżniał się agresywną grą i poziomem nie odbiegał od Sobola czy Cantoro.
Co prezentuje obecnie ciężko powiedzieć ale uważam, że jeśli będzie zdrowy w ciągu kilku miesięcy jest w stanie nawet zająć miejsce w pierwszym składzie.

La Cosa Nostra 31.08.2008 12:13

Cytat:

Jak na oficjalnej stronie Barcy czytałem o meczu z Wisłą, to zamiast Brożek napisali 'Brojec' czyli po ichniemu ż=j.
Ale to zapewne było po katalońsku, a tam ż=j, po hiszpańsku (kastylijsku) jest "h"
Zostańmy przy tym, że Junior wie najlepiej :)

Bronex 01.09.2008 14:50

I jeszcze takie pytanie w kwestii formalnej . Varga i Gołoś są kontuzjowani , a Baretto dochodzi do siebie tak ??

Ogryzek 01.09.2008 14:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bronex (Post 596799)
Ludzie skończcie z tym Matusiakiem bo jeszcze wykraczecie :-)

I jeszcze takie pytanie w kwestii formalnej . Varga i Gołoś są kontuzjowani , a Baretto dochodzi do siebie tak ??

Baretto grał w ME ostatnio derby z Cracovią. Widać dochodzi:)

4fan_player 01.09.2008 15:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 596801)
Baretto grał w ME ostatnio derby z Cracovią. Widać dochodzi:)

zależy do czego dochodzi ??:rotfl:

Maćko 01.09.2008 15:51

Czy słowo Guedes przypadkiem nie jest w Brazylii określeniem dobrego obrońcy?
Cleber Guedes da Lima, teraz Marcelo Guedes...
A na poważnie to mam nadzieję, że nasz drugi Guedes będzie tak dobry, jak pierwszy - dla mnie wystarczy zdecydowanie.

4fan_player 01.09.2008 15:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maćko (Post 596840)
Czy słowo Guedes przypadkiem nie jest w Brazylii określeniem dobrego obrońcy?
Cleber Guedes da Lima, teraz Marcelo Guedes...
A na poważnie to mam nadzieję, że nasz drugi Guedes będzie tak dobry, jak pierwszy - dla mnie wystarczy zdecydowanie.

tylko żeby tyle nie faulował

Biuro Prasowe 01.09.2008 16:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gdsmk (Post 593487)
W każdym razie mam nadzieję, że Junior wie na pewno jak się to wymawia.

Biuro Prasowe - przekażcie więc spikerowi, żeby nie mówił Djaz, tylko Dijaz ;]

Tak jak już ktoś napisał - będziemy się trzymali tego, co powiedział zawodnik. To ma być obowiązująca wersja, a nie widzi mi się jednego sprawozdawcy z drugim.

W najbliższym czasie postaramy się poinformować, jak nazywa się nasz nowy zawodnik: dziś na prezentacji dla dziennikarzy był to Marcelo, Marczelo, Marselo

A w PS, żeby jeszcze bardziej zamieszać - nasz miły mołdawski bramkarz to Czebanu, z tym, że to cz takie miękkie jest.

Pozdrawiamy!

Maćko 01.09.2008 19:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 4fan_player (Post 596845)
tylko żeby tyle nie faulował

Dla mnie może tyle faulować, oby miał takie podejście do gry. W sumie to mnie nie bardzo rusza faulowanie, karne czy wyniki. Dla Wisły mają grać chłopy z jajami i odpowiednim podejściem, jak Cleber. Nie płaczki i niedorajdy.

E: Adaś Kokoszka nie dostanie certyfikatu! A kysz, zakało! Do celi go i niech się chłopaki wyżyją.

jachting 01.09.2008 21:00

Widzieliście jakieś filmiki z tym chłopakiem ? Tak grzebie w tym internecie i nic .
Podpaliłem się trochę,może ktoś jutro foty podczas treningu zrobi ? ....filmik ? :D

DrewniaQ 01.09.2008 21:06

Jak tak piszecie, to staje mi przed oczami ... Matusiak! On walczył i biegał za piłką :P

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:20.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl