Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Puchar Polski 2024/25 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=11045)

leszekpw 03.12.2024 18:22

Mecz prawdy dla Sukiennickiego. Jak nic nie pokaże, to głęboka rezerwa.

masada 03.12.2024 18:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Martinho (Post 1639776)
Juz to nieraz pisałem. PP finansowo i na wielu polach daje więcej niż awans. To fakt nie opinia. Przy takim dylemacie ja biorę PP i brak awansu. Jednak obstaje za Top 2 w lidze na koniec i PP w maju. #razempodublet :D

Twój dylemat istnieje tylko w świecie wróżek i elfów. Po tym jak ewentualnie wygramy z tą Polonią musielibyśmy znowu wygrać trzy kolejne mecze z drużynami z ekstraklasy, co byłoby cudem, a to, że się on już raz wydarzył nic nie zmienia. Znacznie bardziej realny jest awans i na to trzeba postawić, a nie łapać dwie sroki za ogon i w ten sposób powiększać ryzyko pozostania z niczym.

Ale chętnie poczytam te analizy, w których dowodzisz, że PP lepszy niż awans, dasz linka do posta? Oczywiście mam na myśli poprawę długoterminowej sytuacji i perspektyw klubu, a nie to co w gablocie, bo to oczywiste.

leszekpw 03.12.2024 19:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez masada (Post 1639781)
Twój dylemat istnieje tylko w świecie wróżek i elfów. Po tym jak ewentualnie wygramy z tą Polonią musielibyśmy znowu wygrać trzy kolejne mecze z drużynami z ekstraklasy, co byłoby cudem, a to, że się on już raz wydarzył nic nie zmienia. Znacznie bardziej realny jest awans i na to trzeba postawić, a nie łapać dwie sroki za ogon i w ten sposób powiększać ryzyko pozostania z niczym.

Ale chętnie poczytam te analizy, w których dowodzisz, że PP lepszy niż awans, dasz linka do posta? Oczywiście mam na myśli poprawę długoterminowej sytuacji i perspektyw klubu, a nie to co w gablocie, bo to oczywiste.

Własciwie poza zasięgiem na tą chwilę wydają się tylko Legia, Jaga, Pogoń. Z resztą można powalczyć. Poza tym niekoniecznie muszą to być trzy mecze z ekstraklasą. Jest jeszcze para Unia- Ruch. Jeśli taka Unia wyeliminowała już dwóch ekstraklasowiczów, dlaczego my nie możemy? Taka Puszcza, Korona to też nie jakieš tuzy. Trochę szczęścia w losowaniu i... A może będzie niespodzianka i ŁKS lub Grudziądz przejdą dalej? To PP. Dajmy sobie szanse na emocje dalej.

Martinho 03.12.2024 19:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez leszekpw (Post 1639783)
Własciwie poza zasięgiem na tą chwilę wydają się tylko Legia, Jaga, Pogoń. Z resztą można powalczyć. Poza tym niekoniecznie muszą to być trzy mecze z ekstraklasą. Jest jeszcze para Unia- Ruch. Jeśli taka Unia wyeliminowała już dwóch ekstraklasowiczów, dlaczego my nie możemy? Taka Puszcza, Korona to też nie jakieš tuzy. Trochę szczęścia w losowaniu i... A może będzie niespodzianka i ŁKS lub Grudziądz przejdą dalej? To PP. Dajmy sobie szanse na emocje dalej.

Otóż to. Dodam, że legia i Jaga bedą jeszcze wiosna grac w LKE, a Pogon to Pogon. Dwóch najgroźniejszych pretendentów Rakow i lech - odpadło. To jest zawsze jeden mecz, forma dnia i trzy na przestrzeni 4 miesięcy - z tym tokiem rozumowania czemu nie oddaliśmy europucharow walkowerem?

A do @masada
Awans do ekstraklasy i dolna cześć tabeli to z C+ ok 11 mln zł. Rozumiem ze wierzysz ze po ewentualnym awansie (którego odpadniecie nawet wróżki i elfy nie gwarantują) wjeżdżamy z buta, szefu robi transfery za 10 mln euro i włączamy się w walkę o mistrza? Stary my sprzedaliśmy 100 tys biletów na same kwalifikacje pucharów co da kwotę pewnie bliską tej c+. Do tego dochodzi szereg innych wpływów (uefa, pzpn, tv, merch). Wszystkie inne czynniki o jakich pewnie myslisz są wg mnie niezależne od awansu. Koniec offtopu a dzisiaj TYLKO ZWYCIĘSTWO.

Patryko 03.12.2024 19:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Martinho (Post 1639784)
Awans do ekstraklasy i dolna cześć tabeli to z C+ ok 11 mln zł. Rozumiem ze wierzysz ze po ewentualnym awansie (którego odpadniecie nawet wróżki i elfy nie gwarantują) wjeżdżamy z buta, szefu robi transfery za 10 mln euro i włączamy się w walkę o mistrza? Stary my sprzedaliśmy 100 tys biletów na same kwalifikacje pucharów co da kwotę pewnie bliską tej c+. Do tego dochodzi szereg innych wpływów (uefa, pzpn, tv, merch). Wszystkie inne czynniki o jakich pewnie myslisz są wg mnie niezależne od awansu. Koniec offtopu a dzisiaj TYLKO ZWYCIĘSTWO.

:rotfl:

Kij tam, że sam JK przyznał, że na pucharach wyszliśmy +- na zero (mówimy o samych wpływach z meczów w eliminacjach, bez 5 baniek z PP), dalej twórzmy teorie wzięte z kosmosu, że się na tych pucharach "dorobliśmy".

100k biletów, a cena średnia ile? A koszty wynajmu stadionu, ochrony, cateringu, czarterów?

Jeśli ktoś myśli, że lepiej wygrać PP, niż awansować do ESy, to ja po prostu nie mam pytań.

azor 03.12.2024 19:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Martinho

Ale to kasa z PP nie jest nam potrzebna przypadkiem do tego, żeby awansować? Bo się już trochę gubię. Chcemy iść do przodu, czy łatać budżet PP?

Dyskurs na temat wyższości PP nad awansem to kwintesencja naszego podejścia idącego z góry.

PP = populizm, krótkowzroczność,
Awans = rzeczywisty pomysł na odbudowę klubu.

Nie twierdzę, żeby cokolwiek odpuszczać, ale jeżeli ktoś przedkłada sukces w PP nad awans, to niestety jest amebą.

Martinho 03.12.2024 20:00

Kończąc temat bo dojeżdżamy do Warszawy, awans do ekstraklasy znakomicie rozwinął wiele beniaminkow w ostatnich sezonach, zachecil wiele nowych kibiców ogladac regularne porażki. Pewnie że nasze miejsce jest w ekstraklasie, ale ja znowu odwrocę, jeżeli ktoś uważa ze drogie bilety i komplet może być tylko na meczach z topem ekstraklasy np z lechem/legia a z Chrobrym Głogów nie, to ja uważam ze jest amebą, bo w takim razie nie rozumie że kibicując Wiśle przychodzi na stadion dla Wisły a nie dla przeciwnika.

azor 03.12.2024 20:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Martinho (Post 1639788)
Kończąc temat bo dojeżdżamy do Warszawy, awans do ekstraklasy znakomicie rozwinął wiele beniaminkow w ostatnich sezonach, zachecil wiele nowych kibiców ogladac regularne porażki. Pewnie że nasze miejsce jest w ekstraklasie, ale ja znowu odwrocę, jeżeli ktoś uważa ze drogie bilety i komplet może być tylko na meczach z topem ekstraklasy np z lechem/legia a z Chrobrym Głogów nie, to ja uważam ze jest amebą, bo w takim razie nie rozumie że kibicując Wiśle przychodzi na stadion dla Wisły a nie dla przeciwnika.

Owszem, ci z X, czyli jakieś 8-10 tysięcy. A my potrzebujemy minimum 20, czyli drugie tyle z min. pikników, których wnioskując po tonie Twojej wypowiedzi - nie szanujesz.

Co do beniaminków - rzeczywiście, Motor i GKS są w ciemnej dupie.

pepe72 03.12.2024 20:11

Tak wychodzimy:
Chichkan - Szot, Łasicki (C), Kutwa, Kiakos - Duda, Igbekeme - Gogół, Sukiennicki, Alfaro - Duarte

Martinho 03.12.2024 20:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez azor (Post 1639789)
Owszem, ci z X, czyli jakieś 8-10 tysięcy. A my potrzebujemy minimum 20, czyli drugie tyle z min. pikników, których wnioskując po tonie Twojej wypowiedzi - nie szanujesz.

Szczepionka braku sukcesów i różnych sytuacji w latach 2012-2024 naszych pikników zahartowała. Spokojnie mamy bazę 15-17 tys, a ja pamietam grudniowe mecze w ekstraklasie na nowym stadionie gdzie było nas kilka tys osob. Szanuję kazdego kto na Wiśle przychodzi dla Wisły. Tacy ludzie tu zawsze bedą wracac, a nie tylko wtedy kiedy to będzie modne.

PS Tylko zwycięstwo, nawet z Fredem na szpicy :D

Patryko 03.12.2024 20:13

Trzeba sobie po prostu zdać sprawę z bardzo prostych rzeczy.

Na ten moment nie można zakładać ani wygrania PP, ani awansu.

Granie na dwóch frontach jednocześnie moim zdaniem powoduje niepotrzebne rozpraszanie sił, co z duża dozą prawdopodobieństwa nie da sukcesu ani w PP, ani w awansie.

Awans do ESy (a później utrzymanie się w niej) to cel nadrzędny Wisły. Tam kasa z C+ jest pewna co rok i nie zależy od szczęśliwego losowania, a później wygrania x meczów pod rząd.

leszekpw 03.12.2024 20:14

Zwoliński, Rodado, Carbo na ławce. Grają takie asy jak Gogół, Sukiennicki, Duarte.

Patryko 03.12.2024 20:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1639790)
Tak wychodzimy:
Chichkan - Szot, Łasicki (C), Kutwa, Kiakos - Duda, Igbekeme - Gogół, Sukiennicki, Alfaro - Duarte

No i ten skład mówi wiele. W końcu zdroworozsądkowe decyzje.

azor 03.12.2024 20:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Martinho (Post 1639791)
Szczepionka braku sukcesów i różnych sytuacji w latach 2012-2024 naszych pikników zahartowała. Spokojnie mamy bazę 15-17 tys, a ja pamietam grudniowe mecze w ekstraklasie na nowym stadionie gdzie było nas kilka tys osob. Szanuję kazdego kto na Wiśle przychodzi dla Wisły. Tacy ludzie tu zawsze bedą wracac, a nie tylko wtedy kiedy to będzie modne.

PS Tylko zwycięstwo, nawet z Fredem na szpicy :D

Szczepionka, o której mówisz zaczęła działać w momencie pospolitego ruszenia pt. "ratujemy" i obecna frekwencja jest tego pochodną. Grudniowe 8-9 tysięcy z ekstraklasy było spowodowane zderzeniem z tym, że już naprawdę przestaliśmy być hegemonem. W przypadku kolejnego sezonu bez awansu - przewiduje podobne zniechęcenie, nawet przy back2back z PP.

I owszem: tylko zwycięstwo, nawet z Fredem :)

leszekpw 03.12.2024 20:17

Zobaczymy ile warci są zmiennicy.

pepe72 03.12.2024 20:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez azor (Post 1639789)

Craxa też ma jakieś 7k-9k na 15tys Kauflandzie.

pepe72 03.12.2024 20:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1639795)
No i ten skład mówi wiele. W końcu zdroworozsądkowe decyzje.

Szacun dla pana trenera Mariusza Jopa.
A jak tym składem zrobi awans to szacun podwójny.

leszekpw 03.12.2024 20:29

Sprytne posunięcie. Jak wygramy okrojonym składem- jaki wspaniały trener. Jak przegramy- cóż, oszczędzaliśmy czołowych piłkarzy (odpuscilismy PP), nikt nie będzie psioczyl, że 1 skład nie dał rady. Kuty na 4 łapy.

pepe72 03.12.2024 20:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez leszekpw (Post 1639800)
Sprytne posunięcie. Jak wygramy okrojonym składem- jaki wspaniały trener. Jak przegramy- cóż, oszczędzaliśmy czołowych piłkarzy (odpuscilismy PP), nikt nie będzie psioczyl, że 1 skład nie dał rady. Kuty na 4 łapy.

Czyli jeszcze raz szacun panie trenerze :>

Ktoś umie ocenić skład Polonii?

leszekpw 03.12.2024 20:38

Obysmy na przekór wszystkim, którzy mają wyjeb.kę na PP, awansowali, może być nawet po karnych.

azor 03.12.2024 20:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1639798)
Craxa też ma jakieś 7k-9k na 15tys Kauflandzie.

No i?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez leszepw

Jak wygramy, to dzięki naukom w zakresie PP jakie Jop pobrał od Rude, prawda Lesiu?

pepe72 03.12.2024 20:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez azor (Post 1639804)
No i?

w ciemnej dupie. :rotfl:

azor 03.12.2024 20:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72
w ciemnej dupie.

Jak zawsze błyskotliwy

doktor granat 03.12.2024 21:04

Orły z szerokiego składu dadzą radę
albo nie

grogoriogreg 03.12.2024 21:40

Fredzie Duarte - zamknąłeś mi mordę.
Może po prostu wystawiajmy go w środku, a nie na skrzydle.

Drozd 03.12.2024 21:51

Wiadomo było od zawsze, że ma walnięcie :).

leszekpw 03.12.2024 21:52

Sukiennicki i Gogół, a także Szot, narazie kicha. Alfaro także.

Drozd 03.12.2024 21:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez azor (Post 1639796)
I owszem: tylko zwycięstwo, nawet z Fredem :)

Tak to właśnie jest się nabijać z porządnych piłkarzy.

Taki Sukiennicki to Fredowi może prać getry...czy on siły nie ma biegać czy ma wywalone jak Młyński?

adam_09 03.12.2024 21:58

Dodałbym do tego niestety Jamesa. Jego dalsze podania niż na 20 m. dzisiaj bardzo niedokładne.

azor 03.12.2024 21:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1639812)
Tak to właśnie jest się nabijać z porządnych piłkarzy.

Taki Sukiennicki to Fredowi może prać getry...czy on siły nie ma biegać czy ma wywalone jak Młyński?

Mam szukać Twoich postów, w których naśmiewałeś się z Duarte, czy chociaż raz oszczędzisz sobie robienia z siebie kretyna?

Dodaj, że zawsze w niego wierzyłeś i kwestią czasu było kiedy odpali.

Sukiennicki - póki co dalej nie przekonuje.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:01.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl