![]() |
Jop do końca rundy. Grubo tam się musiało odjebać...
|
|
Panie Czerepach, dorzuć Pan ankietę "Czy Jop dotrwa do końca roku"
|
Ahe te algorytymy i sztuczne inteligencje JOP twoja mać!
|
Pierwsza połowa meczu i można trochę zobaczyć pomysłu Jopa. W skrócie - to samo co rok temu w grudniu
W fazie ataku gramy 3-4-3 Jaroch Uryga Łasicki Kiss Carbo Igbekeme Mikulec Rodado Zwoliński Alfaro I próbujemy poprzez zmiany stron długimi podaniami i wahadła jakoś dostarczyć piłkę w pole karne Po stracie zamiast odbudować pozycję to mocno doskakujemy kontrpressingiem i chcemy szybko odzyskać. Minusem jest to, że jeżeli ktoś wyjdzie spod tego dwoma podaniami to rywal praktycznie idzie z przewagą liczebną naprzeciwko Jarochowi czy Urydze. Plusem jest to, że w tej lidze mało kto wyjdzie spod tego pressingu, a po naszym odbiorze to my jesteśmy w bardzo dobrej sytuacji. Rok temu z Łęczną strzelaliśmy tak bramki. I faza obrony, tutaj gramy 4-1-3-2 Jaroch Uryga Łasicki Mikulec Carbo Kiss Igbekeme Alfaro Rodado Zwoliński Tutaj też dokładnie tak samo jak rok temu, ten sam schemat Czyli gramy dokładnie to samo co w grudniu rok temu, tylko mamy słabszych wykonawców, którzy mają praktycznie zerową pewność siebie, więc niestety wygląda to słabiutko. Do tego ta Odra wygląda na lepszą drużynę niż w tamtym grudniu Stal Rzeszów czy Łęczna i mamy efekty⌠|
Cytat:
Jop przy nich to już doświadczony trener i już wcale nie taki młody (46 lat). Życzę mu z całego serca powodzenia. Komu jak komu, ale Jopowi za czasy jego kariery należy się jakiś sukces trenerski, który wymarze plamę z życiorysu która powstała na Suchych Stawach.. |
Jak będą wyniki Mario ma zostać i tyle, do 1ligi nie trzeba żadnego magika.
|
niby historia kariery trenerskiej podobna do sobolowej, a jednak mam przeczucie że na dłuższą mete ich porównanie bedzie niczym wynik wczorajszego meczu
|
Cytat:
|
Moskal nie umial w konferencje. Slychac bylo ze to jest chlop starej daty i nie uzywal nowoczesnych slowek branzowych. Zreszta sam o tym mowil w wywiadzie jakims / na jakiejs konferencji
Chcac niechcac to jest naturalne ze dzisiaj nlodych trenerow inaczej sie szkoli niz tych kiedys |
Cytat:
Bo obaj są byłymi piłkarzami i byli asystentami? To jedyne zbieznosci Jop zaczął od trenowania młodzieży, przez U17, U19 do rezerw, dwa razy był ich trenerem, później również zaliczył asystenturę w Młodzieżowce Polski czy pomaganie Stolarczykowi w Jagiellonii. Sobol praktycznie został od razu wrzucany na wysokiego konia, najpierw w Płocku, później w Wiśle, nie miał nigdy możliwości swobodnego przetestowania swoich pomysłów w niższych ligach Sobol nigdy nie zszedł do podstaw, Jop obrał dużo lepsza drogą by być lepiej przygotowany na prawdziwą szansę w Wiśle |
Cytat:
do tego jeszcze podobnie zadebiutowali |
Cytat:
|
ja nie wiem jaki kto ma pomysł po prostu widze analogie
zasłużeni piłkarze Wisły, którzy po karierze pracowali w klubie jako asystenci , i weszli w zespół jako tymczasowi , z sukcesem co konie końców zaowocowało pracą jako pierwszy co bedzie dalej to już widzimy że zdecydowanie pojdzie w inne strony ze Jop ma tak znacznie lepszy background to nawet nie wiedziałem , dzieki za info widać tez że jest zwyczajnie inteligentbniejszy |
Cytat:
|
Cytat:
|
Po odejściu Sobolewskiego trzeba było dać szansę Jopowi a nie zatrudniać Alfonsa z Kostaryki
|
Jopowi odpłaca szczęście po samobóju z Żydami w 2010 roku, kto był na tym meczu wie, że to niesamowity pech był wówczas. Szkoda, że Juszczyk nie potrafił tego wyciągnąć.
|
Może Juszczyk powinien być trenerem bramkarzy?
|
Cytat:
|
Co by nie mówić i zwalać na klasę przeciwników z którymi drużyna prowadzona przez Jopa grała to Jop jako trener Wisły ma bilans fenomenalny.
|
A kto był w 2010 w Hucie i siedział w sektorze gości, ma traumę do końca życia. Jak po Atenach.
|
Cytat:
Myślę że traumy w sezonie spadkowym czy choćby w końcówce sezonu 22/23 powinny być nieporównywalnie większe. A Jop ma okazję zmazać ta plamę. Patrząc na skale hejtu sprzed tych n-lat oraz jego problemów zdrowotnych to los oddałby mu bardzo dużo jeśli na koniec sezonu mógłby triumfować. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Jestem ciekaw jak kolejne mecze pod wodzą Jopa. Wiadomo, że w końcu porażka musi przyjść ale póki co ta seria jest imponująca. Nawet jeśli przyjdą porażki to tez jestem ciekaw na którym miejscu Wisła z Jopem wyląduje finalnie
|
Cytat:
Zresztą, jeśli nasza kadra jest zdrowa to potencjalnie spokojnie do wygrania jest 80% spotkań w tej lidze tak jak to robi obecnie TBB i Płock. |
Naprawdę brawo, brawo! Pierwsze od dawna takie przekonywujące zwycięstwo w lidze w meczu o naprawdę dużym kalibrze, zero z tyłu i praktycznie żadnych szans dla rywali. Widać pomysł, cierpliwość, Mariusz, jak tyś mi zaimponował dzisiaj!
|
3,0 - dziękujemy :>
|
No to co, jeszcze parę takich wpadek i witamy Rude wiosną?
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:41. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl